DOBRO SE UDOMILI: Orlići naplatili svetsko zlato!

Mladi fudbaleri postaju milioneri

DOBRO SE UDOMILI: Orlići naplatili svetsko zlato!

Fudbal -
Petoro srpskih klinaca koji su osvojili Mundijalito bogato ugovorili inostrane angažmane ovog leta, dok je ostatak omladinske reprezentacije takođe pred odlaskom u velike evropske klubove

Mladi srpski fudbaleri koji su u junu osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu debelo su naplatiti zlatnu medalju. „Orlići“, njih petorica, tokom leta su ugovorili milionske transfere, a do kraja prelaznog roka bar još toliko njih takođe će preći u neki poznati evropski klub.Prema poslednjim podacima, cena čitave ekipe koju je selektirao Veljko Paunović skočila je sa 12,4 miliona evra na 20,1 milion evra, što je za 62 odsto veća vrednost nego što je bila pre Mundijalita.

Srpski klinci su definitivno stekli slavu u Srbiji, ali i bogatstvo. Sergej Milinković-Savić je dres Genka zamenio opremom Lacija, a nove klubove je pronašla još nekolicina njih. Milan Gajić je iz OFK Beograda otišao u Bordo, Nemanja Antonov je takođe OFK Beograd zamenio Grashopersom, Srđan Babić je iz Vojvodine prešao u Real Sosijedad, dok je Mijat Gaćinović iz Vojvodine prešao u Ajntraht. Na korak od odlaska su i golman Crvene zvezde Predrag Rajković (Galatasaraj), Staniša Mandić iz Čukaričkog je na meti Rome i Bolonje, a nije isključeno da Partizan ipak napusti Andrija Živković.

Finansijski je najbolje prošao doskorašnji Sergej Milinković-Savić, koji je za 10 miliona evra prešao u rimski Lacio.Iako nisu promenili sredinu, cena je skočila i ostalim omladincima Srbije. Najbolji primer je fudbaler Crvene zvezde Marko Grujić, koji je pre početka šampionata vredeo 25.000 evra, a sada mu tržišna cena iznosi preko 300.000 evra. Napadač Partizana Ivan Šaponjić, iako ostaje u Humskoj, na fudbalskom tržištu napredovao je više nego duplo - sa 700.000 evra na 1,5 miliona evra.

Bivši selektorVELJKO PAUNOVIĆ VAGA PONUDEI doskorašnji selektor zlatnik momaka Veljko Paunović sigurno će naplatiti medalju sa Novog Zelanda. Ljubimac nacije je to i zaslužio. Paun je posle Svetskog prvenstva dobio nekoliko primamljivih ponuda, a on je rešio da još malo sačeka i dobro izvaga svaki klub koji ga traži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track