Barsa ide na sve ili ništa

Liga šampiona

Barsa ide na sve ili ništa

Fudbal -
Izabranicima Pepa Gvardiole to će biti težak zadatak, ne samo zbog pobede Čelsija od 1:0 u prvom meču, već i zbog činjenice da "plavci" umeju sa Barselonom

BARSELONA - Fudbaleri Barselone, uzdrmani porazom od Reala u El Klasiku, dočekaće sutra londonski Čelsi u revanšu polufinala Lige šampiona sa namerom da sačuvaju evropski tron.

Izabranicima Pepa Gvardiole to će biti težak zadatak, ne samo zbog pobede Čelsija od 1:0 u prvom meču, već i zbog činjenice da "plavci" umeju sa Barselonom.

Evropska kruna je, koliko god to čudno zvučalo, jedino što je Barsi i Gvardioli preostalo ove sezone i katalonski tim učiniće sve da pokaže da je dominacija Reala samo "trenutni incident", ne i tendencija za budućnost.

"Sutrašnja utakmica biće najveći test za nas. Verujem da će se momci podići posle poraza od Reala. Ono što se desi sutra protiv Čelsija obeležiće celu sezonu. Nemamo mnogo vremena da se spremimo, ali i ranije smo izlazili na kraj sa sličnim situacijama", rekao je Gvardiola.

Barselona je do sada na svom terenu igrala pet puta protiv Čelsija, ostvarivši dve pobede i tri remija.

Londonski "plavci" su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici odigrali bez golova u gradskom derbiju protiv Arsenala.

"U prvoj utakmici sa Barselonom taktički smo odigrali gotovo perfektno, ali to neće ništa značiti ako ne ponovimo takvu partiju u revanšu. Sutra ćemo morati mnogo da radimo na terenu i važno je da budemo skoncentrisani. Barsa je najbolja na svetu, ne smete ni na sekund da popustite. Važno je da verujemo u dobar rezultat", kazao je vezista Čelsija Frenk Lampard.

Revanš utakmica polufinala Lige šampiona Barselona - Čelsi igra se u u torak od 20.45 na stadionu Nou Kamp.

Alonso: Čelsi može da izbaci BarselonuFudbaler madridskog Reala Ćabi Alonso poručio je igračima Čelsija da je Barselona ranjiva i da mogu da je eliminišu u polufinalu Lige šampiona."Videlo se i u prvom meču sa Čelsijem, a posle i protiv nas da imaju slabe tačke. Barsa je prethodnih godina igrala odlično i lepo za oko, ali nema sumnje, nije nepobediva. Uostalom, Čelsi ima prednost iz prvog meča. Teško je na Nou Kampu, ali sve je moguće", kazao je Alonso španskim medijima.On je sa Madriđanima u subotu izborio pobedu od 2:1 nad najvećim rivalom u Barseloni i, praktično, stavio obe ruke na šampionski pehar u Primeri.Alonso dobro poznaje engleski fudbal, pošto je igrao za Liverpul od 2004. do 2009. godine.Barselona sutra dočekuje Čelsi u revanšu polufinala LŠ, dok će Real u sredu ugostiti minhenski Bajern.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track