(VIDEO) ZLATNI ORLIĆ TALIČAN: Nemanja Maksimović odveo Astanu u Ligu šampiona
Foto: AP

Rođen za pobede

(VIDEO) ZLATNI ORLIĆ TALIČAN: Nemanja Maksimović odveo Astanu u Ligu šampiona

Fudbal -
Astana je prošle nedelje pobedila kiparski Apoel na svom terenu 1:1, a prošla je dalje iako je u revanšu gubila do 84. minuta

BEOGRAD - Fudbaleri Astane, Mančester junajteda, Bajer Leverkuzena, CSKA Moskve i BATE Borisova plasirali su se danas kroz baraž u grupnu fazu Lige šampiona.

Apoel je vodio od 60. pogotkom Semira Štilića, ali je srski fudbaler Nemanja Maksimović šest minuta pre kraja golom odveo ekipu iz Kazahstana prvi put u grupnu fazu Lige šampiona.

Maksimović je nedavno sa U20 reprezentacijom Srbije postao svetski prvak. Proslavio ga je odlučujući pogodak u finalu protiv Brazila.

Junajted je ponovo protiv belgjskog Briža bio ubedljiv nakon pobede od 3:1 u prvom duelu. Engleski tim je u revanšu slavio 4:0 i bez problema prošao u narednu fazu. Vejn Runi je postigao het-trik, dok je jedan gol dao Ander Erera.

CSKA je bio u nezavidnoj poziciji pošto je nakon poraza 2:1 u Lisabonu, u revanšu protiv Sportinga gubio na poluvremenu sa 0:1, ali je u drugom delu postigao tri pogotka i prošao dalje. Gol za Sporting dao je Teofilo Gutijeres, dok su rezultat preokrenuli Sejdu Dumbija sa dva i Ahmed Musa sa jednim pogotkom. Srpski fudbalski reprezentativac Zoran Tošić igrao je celu utakmicu za ruski tim.

Bajer je bio ubedljiv u Leverkuzenu i sa 3:0 savladao Lacio, čime je lako nadoknadio gol zaostatka iz prve utakmice igrane u Italiji.

Partizan je u revanšu u Beogradu igrao nerešeno 1:1 sa beloruskom ekipom BATE Borisov i nije prošao dalje pošto je protivnik prvi duel dobio sa 1:0.

Goal Maksimovic - APOEL 1-1 Astana - 26-08-2015 by Video-Live

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track