PREDSEDNIK CRNO-BELIH IZ MONTE KARLA: Partizan može do evropskog proleća, stižu pojačanja
Foto: Dragana Udovičić

Optimizam u taboru srpskog šampiona

PREDSEDNIK CRNO-BELIH IZ MONTE KARLA: Partizan može do evropskog proleća, stižu pojačanja

Fudbal -
Zoran Popović priznaje da mu ne bi bilo svejedno da je Partizan za rivale u Ligi Evrope dobio Totenhem, Anderleht i Monako

Partizan je za rivale u grupi Lige Evrope dobio Atletik Bilbao, AZ Alkmar i Augsburg, odlulčeno je žrebom u Monaku, kome su prisustvovali predsednik crno-belih Zoran Popović i generalni direktor Miloš Vazura.

"Dobili smo grupu pomeri! Iako je kristalno jasno da u Evropi ne postoje laki rivali i prosečne ekipe, mislim da može se razmišlja i o proleću u Evropi. Žao nam je što nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona, u sredu veče smo bili utučeni, ali sada shvatamo da je i ovo veliki uspeh za nas", poručuio je Zoran Popović.

Partizan je poslednji izvučen iz šešira, pa crno-belima nije bilo prijatno kada su prethodno mogli da se nađu u grupi sa Totenhemom, Anderlehtom i Monakom.

"Iskreno, jesam malo strahovao. Ta grupa je zaista i maksimalno atkraktivna i paklena. Dobili smo, ipak, ovu grupu, moramo biti zadovoljni. Mislim da će utakmice sa Bilbaom biti pravi spektakl i u Beogradu i u Baskiji“.

Svestan je i prvi čovek srpskog šampiona da su za ostvarenje visokih ciljeva potrebna pojačanja, a prelazni rok je ušao u finiš.

"Danas i sutra ćemo znati više. Verovatno će biti pojačanja, ali sačekajmo sa imenima. U pregovorima smo sa nekoliko igrača", zaključio je Zoran Popović.

Trener crno-belih Zoran Milinković zadovoljan je voljom žreba verujući da njegov tim sa svakim od rivala može da se nadigrava.

"Radujemo se što smo izvukli tri protivnika iz tri različite fudbalske škole i tri razlicita stila igranja, što nam svima garantuje atraktivan fudbal. Dobili smo ekipe sa kojima može da se igra i takmiči, a verujemo i u pozitivan ishod. Ne zaboravimo da je Partizan u kvalifikacijama već ostvario neke pobede, a tome ćemo težiti i u utakmicama koje slede, bez obzira na ime protivnika, i uz napadacku i atraktivnu igru", rekao je Milinković.

Prema njegovim rečima svaka utakmica u Evropi za njegov tim predstavlja radost.

"To kažem pošto svako ko se bavi fudbalom oseća utakmice u Evropi kao veliku cast i živi za njih. Mi smo mlada ekipa, u smislu da smo kratko zajedno, ali sa izraženim timskim duhom i željom za pobedama. Kroz utakmice zajedno rastemo i stasavaćemo iz dana u dan u pravu ekipu", zaključio je Milinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track