Čelsi sanja čudo u Barseloni

Liga šampiona

Čelsi sanja čudo u Barseloni

Fudbal -
Plavci večeras na Nou kampu brane gol prednosti protiv favorizovane Barselone

Sad il’ nikad...Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović pokušaće da na Nou Kampu osvetla obraz srpskom fudbalu i nastavi tradiciju koja traje još od maja 2008. godine! Nakon trijumfa sa 1:0, „plavci“ večeras (20.45) gostuju Barseloni u revanš-meču polufinala Lige šampiona, a Ivanović ima šansu da postane treći „orao“ u ovom milenijumu koji se domogao meča za titulu prvaka Evrope, ali i obezbedi peto uzastopno finale u kome su učestvovali srpski reprezentativci.

Pored Baneta, još skoro celoj postavi Čelsija večerašnji meč biće najvažniji u karijeri. Duel na Nou kampu većini će biti poslednju šansa da osvoje najvažniji trofej u klupskom fudbalu, pre svih Džonu Teriju i Frenku Lampardu.

Englezi su proveli više od 10 godina u klubu, ali nikad nisu postali šampioni Evrope, a isto važi i za „murinjovce“ - Drogbu, Čeha, Fereiru, Ilarija, Kola... Pomenute je doveo Žoze Murinjo i svi su zašli u četvrtu deceniju života, a ugovor s „plavcima“ ističe im ovog ili narednog leta, pa će im ovo biti poslednja šansa da osvoje Ligu šampiona.

- Stigli smo ovde da ostvarimo istorijski san i konačno postanemo prvaci Evrope! Sa ovakvom željom i atmosferom niko nas neće zaustaviti. Pobedili smo Barselonu jednom, pobedićemo i još jednom ako treba - rekao je Di Mateo, kome je gazda Abramovič obećao premiju od 900.000 evra za osvajanje titule prvaka Evrope.

Bane rešio da ukroti Mesija i društvo

20:45RTS 1Arena sport 3Barselona - Čelsi

BARSELONA. Stadion: Nou kamp. Kapacitet: 98.787. Sudija: Sunejt Sakir (Turska)Barselona: Valdes - Alves, Pike, Pujol, Adrijano - Ćavi, Tjago, Fabregas, Inijesta - Mesi, Sančez.Trener: Pep Gvardiola

Čelsi: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Kol - Lampard, Esjen, Mata, Ramires - Drogba, Tores.Trener: Roberto di MateoZanimljivosti o okršajima Barselone i Čelsija

3:4 uz četiri nerešena ishoda

99 udaraca van okvira gola uputili su fudbaleri Barselone ove sezone u LŠ

16 golova je šampion Evrope primio, ali i dao u istoriji duela sa Čelsijem

15 mečeva uzastopno u Ligi šampiona Barselona nije izgubila na Nou kampu

797 postignutih golova imaju Katalonci u UEFA

3 gola je postigao Drogba u prethodnih pet mečeva s Barselonom

48 golova postigli su fudbaler „plavaca“ protiv španskih klubova u UEFA

9 puta je od 13 pokušaja Čelsi prošao dalje nakon pobede u prvom meču na svom terenu

30 mečeva Ivanović će imati u Ligi šampiona ako večeras bude igrao na Nou kampu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track