SRBI SU DIVAN NAROD: Idan Vered oduševljen prijemom u Beogradu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Jevrejsko-srpsko prijateljstvo

SRBI SU DIVAN NAROD: Idan Vered oduševljen prijemom u Beogradu

Fudbal -
Fudbaler Crvene zvezde otkriva kako se sprema za večiti derbi sa Partizanom

Fudbaler Crvene zvezde Idan Vered nada se da će se naći mesto u startnoj postavi na "večitom derbiju" protiv Partizana u subotu, od 18.00 časova. Izraelac otkriva da mu je lepo u Beogradu i da se zapanjujuće lako privikao na Srbiju.

- Dajem sve od sebe na svakom meču, pa će tako biti i u derbiju, naravno, ako me trener stavi u tim. Gol u Lučanima i sada protiv Krke doneli su mi potrebno samopouzdanje - rekao je Vered i dodao:

- Derbi je najveća utakmica u Srbiji. Pričali su mi saigrači kakav je to meč, gledao sam i neke snimke, da se naježiš. Jedva čekam da počne!

Izraelac ceni i poštuje fudbalere Partizana, kaže da pred duel ima tenzije, ali da je ona pozitivna.

- Dovoljno je samo reći da Partizan igra Ligu Evrope. To je tim koji je izbacio Steauu, a ispao od Bate Borisova i nije ušao u Ligu šampiona. Gledao sam obe utakmice i video koliko mogu. Moramo da igramo timski kako bismo ih pobedili - rekao je Izraelc, koji će na derbiju imati podršku 20-tak članova rodbine i prijatelja.

Idan Vered je jedini od stranaca u Crvenoj zvezdi koji je igrao u dvomeču protiv Kairata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U Beogradu je sjajno prihvaćen.

- Srbi su me lepo prihvatili. Mnogo me podsećaju na Izraelce, posebno po mentalitetu. Gotovo da smo isti! (smeh) Ljudi su prijateljski nastrojeni prema meni i to mi je mnogo pomoglo da se lako priviknem. Iskreno, tako nešto nisam očekivao, ali su me Srbi iznenadili. Divan ste narod - zaključio je Vered.

Mladi Izraelac živi za fudbal. U ponedeljak uveče dok je većina igrača bila po sobama, Idan Vered je na laptopu sa tehnikom Mirkom Abramovićem gledao utakmicu Srbije i Francuske.

Spaja ih engleski

Donald najbolji prijatelj

Idan Vered je omiljen među saigračima u Crvenoj zvezdi. O tome sa kim se najviše druži kaže:- Donald Mičel je moj najbolji prijatelj! Sa njim sam najbliži jer dobro govori engleski. Tu je i Marko Grujić, a ima i još nekoliko momaka koji su uvek na usluzi. Počeo sam da učim i srpski, pa ću i sa ostalima da uđem u štos.

Od izveštača iz Slovenije Aleksandra Radonića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track