(VIDEO) KOD NJEGA NEMA PRIGOVORA: Partizanu sudi Italijan kojeg se i Murinjo plaši!
Foto: Profimedia

Uefa odlučila

(VIDEO) KOD NJEGA NEMA PRIGOVORA: Partizanu sudi Italijan kojeg se i Murinjo plaši!

Fudbal -
Ovo neće biti prvi put da Orsato deli pravdu na meču šampiona Srbije. On je sudio Partizanu 2013. u kvalifikacionoj utakmici za Ligu Evrope protiv Tuna koju su Švajcarci dobili sa 3:0

Daniele Orsato će suditi utakmicu prvog kola Lige Evrope između fudbalera Partizana i AZ Alkmara. Pomoćnici tridesetdevetogodišnjem italijanskom sudiji biće Lorenco Manganeli i Rikardo Di Fiore.

Ovo neće biti prvi put da Orsato deli pravdu na meču šampiona Srbije. On je sudio Partizanu 2013. u kvalifikacionoj utakmici za Ligu Evrope protiv Tuna koju su Švajcarci dobili sa 3:0.

Orsato je poznat kao sudija koji nema previše respekta za učesnike. To je na svojoj koži najbolje osetio Žoze Murinjo. Orsato je Murinja isključio dva puta dok je Portugalac sedeo na klupi Intera. Prvi put aprila 2009. na San Siru u utakmici u kojoj su “neroazuri” savladali Fiorentinu sa 2:0. Murinjo je tada protestovao zbog prekršaja nad Davidom Santonom, a sudija mu je pokazao da napusti teren. Iste godine, ali početkom jesenjeg dela naredne sezone, Orsato je isključio Murinja u Kaljariju. Povod je bio sličan, trener Intera žestoko je protestovao zbog toga što igraču domaćih Astoriju nije pokazan ni žuti karton posle prekršaja nad Mariom Balotelijem. Inter je, ipak, i ovu utakmicu dobio (2:1), a te sezone osvojena je i tripla kruna, Liga šampiona, Serija A i Kup Italije.

UEFA je takođe odredila da će četvrti sudija biti Alesandro Đalatini. Četvrti i peti pomoćni sudija biće Paolo Valeri i Andrea Gervasoni.

Utakmica između Partizana i AZ Alkmara igra se u četvrtak u 21.05.

http://www.youtube.com/watch?v=H27-cR2oJRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track