Odlaze stranci iz Zvezde

Nova politika kluba

Odlaze stranci iz Zvezde

Fudbal -
Evandro, Borha i Pašeko na kraju sezone najverovatnije napuštaju Crvenu zvezdu

Eh, to leto.Trojica fudbalera Crvene zvezde Evandro, Kristijan Borha i Vinisijus Pašeko napustiće Marakanu po završetku sezone. Postoji nekoliko razloga za njihov odlazak. Prvi je dobar i unosan transfer, drugi smanjenje kvote stranaca naredne godine, a treći kašnjenje plata, na šta su Latinoamerikanci prilično osetljivi.

Evandro Goebel, centralni vezni Crvene zvezde, mogao bi od juna da se preseli u kijevski Dinamo, a skauti tog kluba najavili su da će konačnu odluku o transferu doneti posle derbija s Partizanom 5. maja. Kristijan Borha u Zvezdi je na pozajmici, koja ističe u decembru 2012, a Kolumbijac i klub smatraju da je leto idealno vreme za prodaju i dobru zaradu. Vinisijus Pašeko je u vlasništvu Crvene zvezde, ali je nezadovoljan statusom. Posle teške povrede prošlog leta, kad je slomio nogu, nije uspeo da se vrati u ritam treninga i trenutno nije u vidokrugu trenera Roberta Prosinečkog, koji opet nije zadovoljan njegovim zalaganjem na treninzima.

- Situacija je takva da su njih trojica pod ugovorom s Crvenom zvezdom. Klub se pita za naredne transfere, mada i oni moraju da se slože. Za Borhu je logično da ode, verovatno i za Evandra, dok je Pašeko nezadovoljan. Zasad nema konkretne ponude na stolu - rekao je menadžer trojice igrača Boban Petković, a na pitanje Kurira da li će na Marakani biti novih imena iz Brazila, dodao je:- Koliko znam, ne. Zvezda nije pokazala interesovanje.

Vinisijus Pašeko (Brazil, 27) Ima ugovor do 30. juna 2014, trenutna vrednost 650.000 evra Vinisijus Pašeko (Brazil, 27) Ima ugovor do 30. juna 2014, trenutna vrednost 650.000 evra

Lazović u Olimpijakosu

Posetu Olimpijakosu 9. maja, kada će crveno-beli s klubom iz Pireja odigrati prijateljski meč, čelnici Crvene zvezde iskoristiće za sastanak s kolegama iz Grčke u vezi s prodajom Darka Lazovića. Cena mladog fudbalera sigurno ne}e biti manja od 4,5 miliona evra, koliko su zimus nudili kijevski Dinamo i Anži.Vinisijus Pašeko (Brazil, 27)Ima ugovor do 30. juna 2014, trenutna vrednost 650.000 evraKristijan Borha (Kolumbija, 25)Na pozajmici do 31. decembra 2012, trenutna vrednost 1,3 miliona evraEvandro Goebel (Brazil, 26)Ima ugovor do 30. juna 2014, trenutna vrednost 1,8 miliona evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track