TUMBAKOVIĆ: Partizan je skupa igračka, a amateri iz uprave se igraju sa njim
Foto: Nebojša Mandić

Pola godine nije bio u Humskoj

TUMBAKOVIĆ: Partizan je skupa igračka, a amateri iz uprave se igraju sa njim

Fudbal -
Od početka je postojao veliki jaz između sportskog i upravljačkog dela kluba. Nepremostiv jaz! Video sam da sve to vodi i nisam hteo da budem deo priče, kaže trofejni trener

Ljubiša Tumbaković je imao funkciju na papiru, a posle šest meseci potpredsednik Partizana zadužen za sportska pitanja je poručio da amateri koji sede u foteljama uništavaju aktuelnog šampiona.

„Na stadion Partizana nisam kročio šest meseci. To je moj lični stav, imam pravo na njega. Jednostavno, osetio sam se suvišnim i nisam želeo da utičem na rad i nečije mišljenje, jer ne razmišljam kao većina članova uprave. U početku su me, s vremena na vreme, obaveštavali kada nešto planiraju, vremenom je i to prestalo. Shvatili su da nismo iz iste priče“, poručio je Ljubiša Tumbaković.

Legendarnom stručnjaku nije bilo potrebno postavljati dodatna pitanja. Osetilo se da ima mnogo toga da kaže.

„Od početka je postojao veliki jaz između sportskog i upravljačkog dela kluba. Nepremostiv jaz! Video sam da sve to vodi i nisam hteo da budem deo priče. Nije mi jasno zbog čega se pojedinci iz uprave hvataju za moje ime, jer nikoga ne diram“.

On se osvrnuo na činjenicu da Partizan već mesecima funkcioniše bez sportskog direktora.

„Time se zapravo šalje poruka da je struka u Partizanu trenutno u „šestom planu“ čelnika. Oni misle da znaju da obavljaju taj posao i onda se dogodi da nagomilate igrače na mestima gde imate najbolji izbor u zemlji. Ne mogu da prihvatim da stručni deo kluba nema lidera koji bi rasteretio trenera i omogućio mu da radi“.

Zanimljivo, Tumbaković je prošle godine bio jedan od zagovornika dolaska aktuelne garniture.

„Dao sam veliki doprinos. Bio sam pomalo skeptičan, mada su me bivši čelnici uveravali da je to prava priča i zato sam sve podržao. Mislio sam da su shvatili gde su došli. Partizan je previše skupa igračka da bi se neko bez iskustva igrao kao što to pojedinci čine. Imena ne želim da im pominjem, sami će se oni prepoznati. Dobri ljudi iz uprave mogu da se prebroje na prstima jedne ruke“.

On je na kraju ocenio i rad Zorana Milinkovića.

„Može da bude odgovoran za slab rad, trening, ali odgovornost mora da deli sa onima koji su ga angažovali. Milinković nije kriv, ali ako već treba da ide posle pet meseci, onda treba da ode i uprava“, jasan je Tumbaković.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track