MASOVNI POZIV: Srbi prave pakao Albancima u Beču!
Foto: Dado đilas

Još 10 dana do meča u Albaniji

MASOVNI POZIV: Srbi prave pakao Albancima u Beču!

Fudbal -
Kako stoji na plakatu, ali i na nekoliko proglasa na društvenim mrežama, cilj je da se pokaže koga ima najviše u Beču, ali i da se uzvrati udarac Albancima, kojih takođe ima mnogo u tom gradu
1 / 3 Foto: Profimedia

Grad Beč oblepljen je plakatima na kojima se pozivaju Srbi koji žive i rade u austrijskoj prestonici da se na dan utakmice između Albanije i Srbije, 8. oktobra, okupe u velikom broju na centralnom trgu.

Kako stoji na plakatu, ali i na nekoliko proglasa na društvenim mrežama, cilj je da se pokaže koga ima najviše u Beču, ali i da se uzvrati udarac Albancima, kojih takođe ima mnogo u tom gradu.Zbog svega ovoga definitivno postoji bojazan da može doći do većih incidenata poput onih prilikom prvog meča Srbije i Albanije u Beogradu. Tad su se u Beču sukobile dve grupe Srba i Albanaca, u okrugu u kojem je veliki broj ugostiteljskih, ali i drugih objekata čiji su vlasnici Srbi. Jedan od lokala bio je na meti albanskih vandala, koji je demoliran i gađan raznim pirotehničkim sredstvima. Zbog toga je morala da interveniše i policija, koja je sprečila veće sukobe.

Inače, dva fudbalska saveza, srpski i albanski, pokušavaju da smire strasti. Čelnici su već održali nekoliko sastanaka, u kojem su uključene i državne bezbednosti obe države. Poslednjem sastanku sa Albancima prisustvovali su i Milivoje Mirkov, komesar za bezbednost FSS, naš ambasador u Albaniji Milorad Zarić, kao i komesar za bezbednost UEFA Keni Skot.

Organizatorima je predočeno da meč mora da protekne u sportskoj i fer atmosferi i da će svaki incident skupo koštati čelnike Fudbalskog saveza Albanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track