NENAD TOMOVIĆ ZA KURIR: Albanci nas se plaše!
Foto: Dado Đilas

Svesno skreču pažnju s fudbalskih tema

NENAD TOMOVIĆ ZA KURIR: Albanci nas se plaše!

Fudbal -
Nenad Tomović ističe da uopšte ne treba da nas interesuje koliko će policajaca čuvati reprezentaciju jer pobeda se ostvaruje na terenu

Srpski reprezentativac Nenad Tomović, igrajući u dresu Fjorentine, zaslužio je mesto u idealnom sastavu Lige Evrope za proteklo drugo kolo, protiv Atalante večeras će želeti da overi lidersku poziciju u Seriji A, ali ništa od toga ne podiže adrenalin kao pomisao na meč u Elbasanu sa Albanijom. Iskusni defanzivac veruje da se Albanci pribojavaju od mogućeg ishoda meča.Kako vidite meč protiv Albanije?- Oni nas se plaše! Zato forsiraju priču o našoj bezbednosti, žele da nam skrenu pažnju s terena na to koliko će policajaca da nas čuva - ističe Tomović za Kurir.Da li već sada zamišljate atmosferu na stadionu?- I da hoću, ne mogu pobeći od razmišljanja na tu temu. Čitam šta se piše u Srbiji i vidim da se uveliko najavljuje utakmica, prenosi se šta se objavljuje u Albaniji. Potenciraju se nefudbalske stvari, ali mi moramo ostati koncentrisani na ono što nas vodi našem cilju.Šta je cilj?- Bez obzira na to što smo izgubili šanse da se plasiramo dalje, mi se ne predajemo. Znamo da bi pobeda mnogo značila našem narodu, ali i nama igračima, jer će nam podići samopouzdanje za naredne važne utakmice.Kako treba da igramo?- Treba da gledamo samo sebe. Imamo igrače koji kvalitetom i brzinom mogu da naprave razliku u napadu, pa zato moramo da se posvetimo dobroj organizaciji odbrane i da strpljivo čekamo svoju priliku.Da li ste se u bilo kom trenutku uplašili puta u Elbasan?- Iskreno, ne. Da nam je prva utakmica s njima, možda bi postojala bojazan od nečeg novog, ali mislim da posle beogradskog iskustva stvarno nema potrebe da nas nešto brine. Svašta smo tada preživeli - zaključio je Tomović.

Otimanje oko zastaveKAKO JE MOGLO, DOBRO SE ZAVRŠILOKako sada gledate na svoju ulogu u onom otimanju sa Albancima oko zastave?- Postaneš svestan problema tek kad se sve završi i počneš da gledaš slike i snimak događaja. Tada toga nisam bio svestan jer su me, kao i svakog, ponele emocije. Možda nisam reagovao kao profesionalac, ali s ljudske strane posmatrano, ko je mogao da ostane miran posle takve provokacije? U tim situacijama želiš da odbraniš čast države i naroda, o posledicama i ne razmišljaš - objašnjava Tomović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track