Partizan pobedio Borču, na bod do titule
Foto: BETA

Super liga

Partizan pobedio Borču, na bod do titule

Fudbal -
Crno-beli su poveli posle udarca Dijare sa 18 metara po zemlji. Senegalcu je prethodno loptu dodao Mohamed Kamara. Na 2:0 povisio je Vukić, a i kod tog gola u akciji je učestvovao Dijara

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu BSK iz Borče sa 2:0 i četiri kola pre kraja Super lige došli na bod od pete uzastopne titule.

Pobedu crno-belima doneli su Lamin Dijara golom u 11. minutu i Zvonimir Vukić, koji je bio precizan u 52. Partizan posle 26. kola prvenstva Srbije ima 12 bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, koja je ranije danas igrala nerešeno 1:1 sa OFK Beogradom.

Crno-beli su poveli posle udarca Dijare sa 18 metara po zemlji. Senegalcu je prethodno loptu dodao Mohamed Kamara. Na 2:0 povisio je Vukić, a i kod tog gola u akciji je učestvovao Dijara. On je prvo pogodio stativu gostujućeg gola, a pošto mu se lopta vratila u noge, proigrao je usamljenog Vukića, koji je šutirao sa oko sedam metara između odbrambenih igrača BSK-a.

Za Partizan je večeras branio 24-godišnji golman Nikola Petrović, kojem je to bio debitantski meč. Standardni čuvar mreže crno-belih Vladimir Stojković je suspendovan zbog žutih kartona. Domaći tim bio je bolji rival veći deo utakmice, dok su gosti imali inicijativu u poslednjih 30 minuta, ali im je nedostajala završnica.

Pobeda Partizana mogla je da bude i ubedljivija, pošto je u 29. minutu posle šuta kapitena Saše Ilića loptu sa gol linije izbacio Aleksandar Radunović, dok je Vukić u 32. i 36. minutu pogodio prečku,

U poslednjem minutu Dijara je izašao sam ispred golmana Ljuba Kovačevića, koji je odbranio njegov šut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track