Ivanović posle trijumfa u Elbasanu: Bila bi najslađa pobeda da je imala rezultatski značaj
Foto: Ap

Kapiten "orlova" se osvrnuo i na tok kvalifikacija za EP

Ivanović posle trijumfa u Elbasanu: Bila bi najslađa pobeda da je imala rezultatski značaj

Fudbal -
Srbija je u Elbasanu pobedila sa 2:0 golovima u sudijskoj nadoknadi vremena, iako nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj

BEOGRAD - Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi trijumf nad Albanijom bio najslađa pobeda u karijeri svih igrača da je imao rezultatski značaj, ali i da se nada da može da bude prekretnica za nacionalni tim.

"Videlo se koliko nam je ova utakmica značila. Bili smo dominantni od prvog do poslednjeg minuta i kvalitetno smo pobedili golovima na kraju. Ja bih voleo da ovo bude prekretnica u sportskom momentu naše ekipe i da ubuduće svaku utakmicu igramo ovako. Da je utakmica imala veći rezultatski značaj, bila bi ovo najslađa pobeda u našim karijerama", rekao je Ivanović novinarima.Srbija je u Elbasanu pobedila sa 2:0 golovima u sudijskoj nadoknadi vremena, iako nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Pre meča se podigla velika tenzija u regionu i po medijima, ali je susret protekao bez ikakvih incidenata."Imali smo pritisak, znali smo koliko je ljudima važna ova utakmica. Videli smo koliki je bio pritisak. Nadam se da ćemo ubudućnosti igrati na ovakvom nivou. Ovo je pobeda koja svakog Srbina može da usreći. Veoma je važno da se odigra na ovom nivou jer imamo šansu da povratimo veru u naš fudbal, koju on zaslužuje".

"Atmosfera je bila fer i korektna...bez euforije i sa tribina i od njihovih igrača. Mi smo ovom utakmicom pokazali koliko smo ozbiljna ekipa", rekao je Ivanović.Strelac drugog i asistent prvog gola Adem Ljajić ocenio je da je tim igrao jako dobro."Utakmica je bila jako dobra, odigrali smo dobro, dali smo svoj maksimum, ostavili smo srce na terenu, kako se to kaže, i na kraju ostvarili željeni rezultat. Bili smo bolji tokom cele utakmice, gol je visio u vazduhu, osećali smo da možemo da ga damo i na kraju smo ga dali", rekao je Ljajić.On je dao gol posle kontranapada i dugačkog sprinta."Dobro, to je šlag na tortu, ali sam srećniji zbog asistencije, jer više volim da namestim nego da dam gol. Znali smo da će biti ovako i da će biti veliki pritisak, ali mislim da smo bolja ekipa od njih i ako igramo ovako kao što smo igrali danas i damo svoj maksimum, možemo sa svima da se nosimo. Imamo dobre igrače i samo treba da se to skupi u dobru celinu", rekao je Ljajić.Povratnik u reprezentaciju Miralem Sulejmani rekao je da je najvažnije da je na kraju pobedio fudbal."Utakmica je bila teška, obe ekipe su igrale jako. Dali smo dva gola na kraju i obezbedili pobedu koja je veoma bitna za nas i naš narod...Atmosfera je bila korektna sa obe strane, svi su bili korektni i na kraju je pobedio fudbal, to je najbitnije", rekao je Sulejmani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track