BLOG UŽIVO: Troicki pobedio Kuevasa i zakazao duel sa Vavrinkom
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Troicki pobedio Kuevasa i zakazao duel sa Vavrinkom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

18:44 - MZT umalo prokockao "plus 19", na kraju ipak savladao IgokeuKošarkaši MZT-a savladali su Igokeu 75:70 (27:13, 21:16, 13:16, 14:25), u petom kolu regionalne ABA lige.Makedonski tim je umalo prokockao 19 poena prednosti iz prvog poluvremena, ali je stigao do druge pobede u sezoni. Igokea je fantastičnom igrom u poslednjem periodu stigla na samo tri poena zaostatka u poslednjem minutu, ali je domaćin sa penala obezbedio trijumf. MZT je predvodio Danilo Mijatović sa dabl-dablom od 14 poena i 11 skokova, dabl-dabl je ostvario i Marko Ljubičić sa po 10 poena i asistencija uz 6 skokova, dok je 13 poena ubacio Đorđe Drenovac, a 12 imao Bunić. Igokeu je predvodio Vuk Radivojević sa 20 poena uz 6 skokova i izgubljenih lopti, 16 poena i 5 uhvaćenih lopti imao je Komatina, dok je Todorović postigao 11 poena uz 6 skokova.

17:44 - Osvojila US open, a ispala od 144. igračice svetaFlavija Peneta je pre mesec dana osvojila prvi gren slem trofej u sezoni, kada je trijumfovla na US openu, ali je sada poražena na turniru u kineskom Tijanđinu, na kome je bila postavljena za prvog nosioca, od čak 414. igračice sveta, Ljudmile Kičenok iz Ukrajine, koja je bila bolja sa 6:3, 7:5.

17:17 - Omladinci Srbije poraženi od Češke, ali prošli daljeOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na turniru prve runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope pošto je danas u Talinu, u poslednjem kolu, izgubila od selekcije Češke sa 4:2 (2:1). Izabranici selektora Branislava Nikolića (igrači do 19 godina), ranije su obezbedili plasman u drugu kvalifikacionu rundu, zajedno sa Česima, nakon što su pobedili domaćina Estoniju (5:0) i Jermeniju (4:0). Golove na današnjoj utakmici postigli su Šaponjić u 36. i 47. za Srbiju, a Klima u 15. i 19. iz penala, Ladra u 63. i Kuhta u 83. minutu za Češku. U prvom meču poslednjeg kola kvalifikacionog turnira grupe 12 Estonija je pobedila Jermeniju sa 2:0 (1:0). Konačna tabela: Češka 9 bodova, Srbija 6, Estonija 3, Jermenija 0. Plasman u drugu rundu kvalifikakcija za šampionat Evrope, koji će biti održan sledeće godine u Nemačkoj, izborili su omladinci Češke i Srbije.

16:41 - Siti odvodi Seviljinog klinca?Hoze Marija Amo (17) igra na pozicijama štopera i levog beka u drugom timu Sevilje. Talentovanog defanzivca već želi nekoliko premijerligaša. Deluje da je Mančester siti najozbiljniji. Emisari "građana" gledali su Ama minulog vikenda na meču sa Marbeljom i u Englesku su se vratili impresionirani.

16:17 - Valdez u januaru ide u NjukaslŠpanski golman Viktor Valdes odigrao je samo dva meča za Mančester junajted. Sada bi mogao da dobije priliku da bude ponovo prvi golman u nekom klubu - Njukaslu. Čuvar mreže "svraka" Tim Krul doživeo je tešku povredu ligamenata kolena nastupajući za reprezentaciju Holandije i neće biti u stanju da brani do kraja sezone. Valdez će biti slobodan tek na kraju sezone, ali pošto nije u planovima Luja van Gala, britanski mediji tvrde u janauaru u Njukaslu.

15:30 - Dodić: Navikli smo se na veštačku travuTrener Novog Pazara Mladen Dodić ocenio je da njegovu ekipu očekuje težak i neizvestan susret protiv Voždovca u 13. kolu Superlige. "Ekipa Voždovca je jedna od najbržih u Superligi, a najviše se ističe bivši igrač Novog Pazara Alen Mašović. Takođe, opasni su i u prekidima preko Rista Ristovića, koji je i dobar asistent. Održali smo nekoliko treninga u Sarajevu i Beogradu na veštačkoj travi kako bismo se prilagodili podlozi na Voždovcu", rekao je Dodić.Dodić je poručio da očekuje pozitivan rezultat protiv beogradskog tima. "Moramo neutralisati sve jake strane protivnika i biti efikasniji nego do sada", rekao je Dodić i dodao da neće moći da računa na Todorovića zbog povrede ramena, dok su pod znakom pitanja Đalović i Aškovski. Utakmica Superlige izmedju Voždovca i Novog Pazara igra se u sredu od 15 sati u Beogradu.

14:49 - Efenberg ušao u trenerske vode i preuzeo PadebornLegendarni fudbaler Bajerna Štefan Efenberg iznenada je započeo trenersku karijeru i preuzeo drugoligaša Padeborn. Efenberg je do sada radio na televiziji Skaj kao stručni konsultant, ali je odlučio da potpiše dovogodišnji ugovor sa članom nemačke Cvajte. "Već duže vreme sam razmišljao da postanem trener. Padeborn je idealna sredina za početak karijere, što se pokazalo u prošlosti. Ekipa ima kvalitet i siguran sam da ćemo početi da pobeđujemo", rekao je Efenberg za klupski sajt. Efenberg je ime stekao u dresu Bajerna, za koji je u dva navrata igrao šest sezona i osvojio tri titule u Bundesligi, Ligu šampiona, nacionalni kup i Superkup, tri Liga kupa i Interkontinentalni kup. Nastupao je još za Borusiju iz Menhengladbaha, Fiorentinu, Volfsburg i Al Arabi, dok je za reprezentaciju Nemačke odigrao 35 utakmica i postigao pet golova. Padeborn se nalazi na 15. mestu na tabeli nemačke druge lige sa samo sedam bodova, a Efenberg će debitovati u petak na domaćem terenu protiv Braunšvajga.

14:02 - Samardžiski: Igrači Mege imaju ogroman potencijalKošarkaš Mega Leksa Predrag Samardžiski rekao je danas igrači tog kluba imaju "ogroman potencijal" i priznao da u dosadašnjoj karijeri nije igrao u ekipi koja ima toliko talenata na jednom mestu. "Igrači Mege imaju ogroman potencijal i mislim da još nisu ni svesni toga. Uz trenera Dejana Milojevića će to najbolje moći da shvate i siguran sam da će svega toga biti svesniji uz utakmice u utakmicu. Moram da priznam da nikada do sada nisam igrao u ekipi koja ima toliko talenata na jednom mestu i zato mi je čast da sam deo ovog tima", rekao je Samardžiski. Samardžiski je govorio i o treneru Dejanu Milojeviću. "Sa Dejanom sam igrao kada sam imao 18 godina u Partizanu i još tada sam učio od njega. Svi znamo koliko je dobar igrač bio. Sada me uči i kao trener, ima veliki autiret među igračima koji proizilazi iz njegovog znanja i posvećenosti poslu. Zaista poseduje ogroman trenerski potencijal jer i svoje igračko iskustvo sjajno koristi na treninzima", rekao je on. Samardžiski je istakao da je pred početak sezone imao i drugih ponuda, ali da nijednog trenutka nije razmišljao kada se pojavila mogućnost da pojača Mega Leks. "Znao sam da ću imati veliku korist od rada u Megi. To se u prošlosti pokazalo u dosta slučajeva već, a najbolji primeri su Boban Marjanović koji je postao najbolji centar Evrope i sada je u San Antoniju i Nikola Jokić, koji je za vrlo kratko vreme od momka za koga niko nije čuo, dogurao do NBA lige", kazao je makedonski košarkaš. Atmosfera u kojoj se radi je nešto što posebno prija Samardžiskom. "Prvi put sam u klubu gde su svi svesni da je ovo mlada ekipa koja će da raste, da je strpljenje neophodno. Svaki igrač ima svoju ulogu u timu i svi su zadovoljni što doprinosi odličnoj atmosferi. Nikada nisam imao priliku da igram u klubu gde je toliko poverenje u mlade igrače i gde im se pruža ovolika šansa i prostor. Po tome je Mega sjajna. Sve su to dobri momci koje, verujem, čeka odlična karijera", zaključio je Samardžiski. Košarkaši Mege u regionalnoj Jadranskoj ligi od početka sezone imaju tri pobede i dva poraza. U narednom, šestom kolu, Mega dočekuje Igokeu.

13:15 - Nejmar: Sanjao sam Barselonu, želim novi ugovorBrazilski fudbaler Nejmar rekao je danas da je veoma srećan u Barseloni i da ima jasnu želju da produži ugovor. "Mislim da sam se dobro uklopio, imam još tri godine ugovora i moja jedina briga je da pomognem timu da osvaja trofeje. Jasno je da želim da obnovim ugovor, ali ima vremena da pričam o tome. Još od detinjstva sam sanjao da igram ovde", rekao je brazilski napadač za Mundo Deportivo povodom 100 odigranih utakmica u dresu Katalonaca. Nejmar je 2013. godine za 57 miliona evra iz Santosa stigao na Nou Kamp i do sada ima osvojenu titulu šampiona, Superkup Španije, Kup Kralja, Ligu šampiona i UEFA Superkup.

12:30 - Troicki pobedio dubl partnera i zakazao duel sa VavrinkomU prvom kolu teniskog turnira u Šangaju Viktor Troicki je savladao Pabla Kuevasa sa 2:6, 6:4, 6:4.Troicki je igrao protiv Urugvajca koji mu je dubl partner, a iako je izgubio prvi set, naš teniser je posle tačno dva sata igre preokretom došao do trijumfa. Za to mu je bio dovoljan jedini brejk u drugoj deonici, baš u poslednjem gemu, što je ponovio i u završnici drugog seta, koji je, zbog dva nešto ranija brejka, bio donekle uzbudljiviji. Viktor će u šesnaestini finala igrati protiv Stana Vavrinka, Švajarca koji je kao četvrti nosilac bio slobodan u uvodnoj rundi nadmetanja.

11:49 - Jelena Janković u drugom kolu Hong KongaSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo turnira u Hong Kongu, pošto je danas savladala Rumunku Anu Bogdan sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Janković se u drugo kolo turnira u Hong Kongu plasirala posle sat i 25 minuta igre. Ona je u prvom setu napravila dva brejka, jedan više od protivnice što joj je bilo dovoljno za prednost od 1:0. Bogdan je bolje počela drugi set, povela je sa 2:0, ali je potom Janković vezala šest gemova i tako se plasirala u naredno kolo. U drugom kolu Janković će igrati protiv Australijanke Anastasije Rodionove.

11:15 - Del Boske: Biće teško izabrati 23 igračaSelektor Španije Visente del Boske smatra da će mu biti veoma teško da izabere najbolja 23 pojedinca za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.godine.'Furija', dvostruki uzastopni prvak Starog kontinenta, uspešno je završila još jedan kvalifikacioni ciklus, pošto je minimalnim trijumfom u Ukrajini potvrdila prvo mesto u grupi C.U timu Španije našlo se nekoliko igrača od kojih se očekuje da u budućnosti budu važan deo ekipe, uključujući Maria, Nolita, Sabijera Ečeitu... "Svi su odigrali veoma dobro. Dobro je imati više opcija, jer tada znate ko sve može da vam pomogne. Neće mi biti lako da izaberem najboljih 23 za EURO naredne godine, ali ima vremena do tada", rekao je Del Boske. "Imamo nekoliko solucija na više pozicija i to ohrabruje.Takođe, i Ukrajinci su odigrali dobar meč, imali su svoje šanse, najpre preko Andrija Jarmolenka i Evgena Konopljanke u kontra napadima, ali je i David de Hea bio sjajan".10:40 - Jovani Stevanović Superkup ItalijeSamo šest dana pošto je osvojila bronzu sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu, Jovana Stevanović okitila se još jednom titulom. Srpska odbojkašica osvojila je sa svojim Pomi Kazalmađoreom Superkup Italije.Odbojkašice Kazalmađorea su prošle sezone napravile veliko iznenađenje i osvojile titulu šampiona Italije, a Jovana je imala velikog udela u tome.Da bi u novoj sezoni mogle da nastave u istom ritmu pokazale su pobedom nad Novarom sa 3:2, po setovima 17:25, 25:22, 25:23, 20:25, 17:15, u borbi za prvi trofej sezone. Jovana je posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu dobila tek nekoliko dana odmora i vrlo brzo je morala da se pridruži svom timu, ali se umor nije osetio u njenoj igri. Srpska odbojkašica upisala je 12 poena u meču Superkupa, a najefikasnije u njenom timu bile su Margareta Ana Kožuh i Frančeska Pičinini sa 20, odnosno 19 poena. U poraženom timu, Samanta Fabris je imala 29 poena, dok je srpska reprezentativka Tijana Malešević upisala tri poena. Nova sezona u italijanskom šampionatu počinje naredne nedelje, a odbranu titule Kazalmađore počinje 17. oktobra duelom sa Vićencom.10:20 - Bojana uspešna na startu u KiniSrpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Tijanđinu. Ona je savladala 167. teniserku planete Ons Žabur sa 6:7 (1-7), 7:6 (7-4), 6:1 za dva časa i 15 minuta igre.Bojana će se u drugoj rundi sastati sa Ruskinjom Jelenom Vesninom, koja je u dva seta izbacila Svitolinu. Vesnina, trenutno 115. teniserka planete, dobila je sva tri okršaja sa našom teniserkom, a poslednji put igrali su prošle godine u Eštorilu. Turnir u Tijanđinu igra se za nagradni fond od 426.750 dolara.09:40 - Litvanija bez selektora posle poraza od EngleskeSelektor Litvanije Igoris Pakratjevas podneo je ostavku posle poraza od Engleske na svom terenu sa 3:0 u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.Pankratjevas je na klupu Litvanaca došao 2013. godine, a njegov tim je takmičenje u kvalifikacijama u grupi E završio na pretposlednjem mestu.Dosadašnji selektor Ukrajine nije štedeo vreme i odluku o ostavci objavio je na konferenciji za medije posle utakmice sa Engleskom, koju je odmah potom napustio.Litvanija je tokom kvalifikacija ostvarila tri pobede - dva puta je slavila protiv San Marina, a jednom protiv Estonije, a takođe je izvukla remi sa Slovenijom. Iza Litvanaca u grupi E našao se samo San Marino, Engleska i Švajcarska su otišle direktno na šampionat, a Slovenija u baraž, dok je Estonija takođe ostala kratkih rukava.

09:10 - Prva pobeda Majamija, Bjelica dobar u porazu MinesoteKošarkaši Majamija ostvarili su prvu pobedu u pripremnim utakmicama za novu sezonu u NBA ligi, pošto su u prošle noći na svom terenu savladali San Antonio sa 97:94. Najefikasniji u redovima Majamija bio je Džerald Grin sa 17 poena, Dvejn Vejd je ubacio poen manje, dok je u ekipi Sparsa najbolji bio Lamarkus Oldridž sa 17 postignutih poena. Srpski košarkaš i bivši igrač Crvene zvezde Boban Marjanović je u ekipi San Antonija proveo na terenu 14 minuta i imao učinak od dva poena, tri skoka i jednu blokadu. Toronto je na svom parketu pobedio Minesotu sa 112:105, a najzaslužniji za taj trijumf bio je Kajl Lauri koji je ubacio 40 poena. U poraženoj ekipi najbolji je bio Endru Vigins sa 21 postignutim poenom, a njega je najbolje pratio reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica. Bjelica koji je bio starter, proveo je 31 minut na terenu i postigao 12 poena, uz četiri skoka, jednu asistenciju i dve ukradene lopte. U ostalim mečevima, koji su odigrani u noći između ponedeljka i utorka, Memfis je bio bolji od Klivlenda sa 91:81, Njujork je pobedio Filadelfiju sa 94:88, Portland je savladao Jutu sa 88:81, a Nju Orleans ekipu Čikaga sa 123:115.

08:20 - Anćeloti menja Gvardiolu na klupi BajernaŠpanac Pep Gvardiola po svemu sudeći će naredne sezone preuzeti ekipu Mančester sitija, pa se kao njegova zamena na klupi Bajerna iz Minhena sve više pominje Karlo Anćeloti. Postoje spekulacije da je španski stručnjak već sve dogovorio sa klubom sa 'Etihada', a mediji su već krenuli da licitiraju ko će biti njegova zamena. Kao najozbiljniji kandidat za mesto trenera nemačkog šampiona pominje se Karlo Anćeloti. On je nakon raskida saradnje sa Real Madridom slobodan agent i čeka ponudu koja će zadovoljiti njegov apetit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track