MILOŠ VAZURA ZA KURIR: Dovešćemo igrača od milion i po evra
Foto: Dragana Udo

Intervju, generalni direktor Partizana

MILOŠ VAZURA ZA KURIR: Dovešćemo igrača od milion i po evra

Fudbal -
Spremni smo da za fudbalera izdvojimo više novca nego obično ako procenimo da će nam doneti prevagu, kaže za Kurir direktor Miloš Vazura, ohrabren pobedama u Ligi Evrope

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura u intervjuu za Kurir tvrdi da će crno-beli u januarskom prelaznom roku odrešiti kesu za pojačanja ako klub prezimi u Ligi Evrope.Visoki čelnik srpskog šampiona pričao je i o ostalim stvarima, a tom prilikom je otkrio da će u Humsku uskoro stići novi sportski direktor.Kakva je trenutna finansijska situacija u klubu?- Otkad smo došli u klub, vratili smo 1,2 miliona evra na ime poreza, 1,5 na ime plata, na oprost igrača uštedeli oko 755.000 evra, isplatili 200.000 klubovima i 800.000 dobavljačima. To praktično znači da smo dug koji je iznosio 14,7 miliona evra smanjili za oko četiri, ali to ne znači da će na kraju ove godine on biti manji za toliko novca, jer smo imali troškove, ali će sigurno biti znatno manji - kaže Miloš Vazura.Ipak, zaposlenima se i dalje duguju tri plate i šest naknada za prevoz?- To je tačno i do kraja ovog meseca dobiće dve plate, a trudićemo se da u najskorije vreme isplatimo i pomenute prevoze.

Briljiraju u Evropi... Crno-beli biće još jači na proleće ako nastave sa serijom pobeda
Briljiraju u Evropi... Crno-beli biće još jači na proleće ako nastave sa serijom pobeda

Kako nema para kad ste samo od učešća u Ligi Evrope zaradili 5,4 miliona evra?- Imamo mnogo nasleđenih dugova, a na račun su legla tri miliona, 2,4 treba da stignu do kraja godine, a od pobeda u grupnoj fazi novac ćemo dobiti tek u januaru.Letos ste odvojili dva miliona evra za Mirka Ivanića. Da li će taj fond biti prenet za januar?- Ne, za zimu se sprema novi budžet, ali nije isključeno da dovedemo igrača od milion ili milion i po evra ukoliko mislimo da će nam doneti prevagu.Ko gleda te igrače ako se zna da klub nema sportskog direktora?- Stručni štab, a mi sprovodimo u delo. Ipak, sportski direktor nam treba i dobićemo ga za nekoliko dana ili nedelja. Pričali smo i s bivšim direktorima Tomićem i Nađem, ali i s još mnogo igrača za koje smatramo da mogu da nam pomognu i uskoro će neko dobiti tu funkciju.Zašto Partizan prilikom dovođenja igrača sarađuje uvek s istim menadžerima?- Niti postoji menadžer koji ima lakši pristup našim igračima u školi, niti dovodimo igrače preko jednog menadžera. Mnogi nam nude igrače, a mi procenjujemo ko je najbolji za nas.Koji je razlog što se automobili FK Partizan popravljaju kod člana UO Ostoje Mijailovića, kome se tako namešta posao?- Zato što je cena za nas s 50 odsto popusta, a i to više nije slučaj, jer ćemo odsad automobile popravljati kod jednog od sponzora.

Dve leve kopačkeGRBIĆ NIJE SKLONJEN ZBOG PREMIJERADa li je istina da Petar Grbić neko vreme bio sklonjen zbog prozivke na račun premijera Aleksandra Vučića?- Ma kakvi. Zašto nije igrao zna jedino trener Milinković.Pa, on je jednom prilikom rekao da je to pitanje za upravu?- Ne znam da je Milinković to rekao, ali moguće da je mislio na činjenicu da je naš plan bio da Grbića prodamo, a u tome nismo uspeli.

Rođendansko slavljePROSLAVU NIJE PLATIO KLUBDa li je istina da je proslava 70. rođendana kluba koštala 30.000 evra?- Ne znam tačno koliko je koštala, ali bilo je skupo. Međutim, taj novac su dali članovi uprave i sponzori, tako da sa računa kluba nije uplaćen ni dinar. Partizan nije oštećen, a dobio je lepu predstavu.

Procenti problemSUDIMO SE ZBOG MITROVIH PARAŠta je s parama od Petra Škuletića i Aleksandra Mitrovića?- Od Škuletića smo novac dobili, od Mitrovića još nismo, ali nije istina da će nama pripasti sve. Pored onoga što treba da damo FSS, ostaje i deo koji ide menadžerskoj agenciji iz Holandije i sada se sporimo koliko njima pripada. Oni traže 500.000 evra, a mi mislimo da im ne pripada više od 250.000 i to je sada na sudu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track