SRBIJA I DALJE MOŽE U BARAŽ ZA EP UEFA: Ispitujemo pobedu Albanije!

Nameštaljka

SRBIJA I DALJE MOŽE U BARAŽ ZA EP UEFA: Ispitujemo pobedu Albanije!

Fudbal -
Odgovor na pitanje Kurira: Ako bude uočeno nešto što se kosi s pravilima UEFA, odmah ćemo pokrenuti istragu, kažu iz Niona

UEFA istražuje utakmicu između Jermenije i Albanije za koju se sumnja da je nameštena, saznaje Kurir. Evropska kuća fudbala juče je odgovorila našem listu da će, u slučaju da dobije bilo kakve navode o neregularnosti sumnjivog meča, odigranog u subotu i završenog iznenađujućim trijumfom Albanije od 0:3, povesti temeljnu istragu.Albanski portal Opozita objavio je u ponedeljak da su golman i trojica odbrambenih igrača Jermenije dobili po 500.000 evra mita za poraz od Albanije. Nije navedeno od koga, ali smatra se da su u to uvučeni i neki ljudi iz FS Albanije.I Danci čekaju odluku- UEFA prati sve mečeve u svim takmičenjima pod svojim okriljem. To je oko 32.000 utakmica po sezoni. Ako bude uočeno nešto što se kosi s pravilima UEFA, odmah ćemo pokrenuti istragu - naveli su u odgovoru Kuriru iz službe za medije UEFA.Iako je odgovor Niona bio štur, sasvim je jasno da UEFA prikuplja moguće dokaze koji bi mogli da kompromituju Albance i Jermene. Ukoliko se informacija medija iz Tirane - da je poslednji meč grupe I kvalifikacija za EP bio namešten - pokaže kao tačna, obe reprezentacije biće žestoko kažnjene. Albanci bi sigurno bili izbačeni sa Evropskog prvenstva, u Francusku bi otišla Danska, a u baraž Srbija.Kladionice obarale kvotuPortal Opozita naveo je da su kvote na pobedu Albanije pred meč drastično pale u kladionicama u Londonu, Hongkongu, Singapuru, Berlinu i Parizu. Kvota na trijumf Jermenije je 20 minuta pred početak duela sa 2.85 skočila na 4.10, dok je kvota na trijumf Albanije pala sa 2.6 na 2.05. Albanija je do pobede u Jerevanu stigla sumnjivim autogolom Hovnanisijana i pogocima Džimšitija i Sadikua.

Na prljav način došli do EP... Fudbaleri Albanije
Na prljav način došli do EP... Fudbaleri Albanije

Srbija čekaFSS: UEFA ZNA ŠTA RADIGeneralni sekretar FSS Nebojša Ivković kaže za Kurir da FSS prati situaciju, ali da nije bilo kontakata sa UEFA.- UEFA ima svoje službe koje se bave takvim problemima. To je tzv. sistem ranog uzbunjivanja, po kojem se prate kladionice, odnosno dizanje i padanje kvota. Verujte, UEFA na vreme dobija sve promene i, čim se pojavi nešto sumnjivo, to se i prati - rekao je Ivković.

ŠTA JE KURIR PITAO UEFADa li ste upoznati s navodima albanskog portala Opozita da je FS Albanije namestio utakmicu protiv Jermenije?Hoće li golman i tri fudbalera Jermenije za koje sajt www.opozita.com tvrdi da su primili po 500.000 evra dati izjave zvaničnicima UEFA?Da li je UEFA pokrenula istragu povodom utakmice između reprezentacija Jermenije i Albanije u Jerevanu?Da li su ispitani navodi da su kvote na pobedu Albanije drastično pale u kladionicama u Londonu, Hongkongu, Singapuru, Berlinu i Parizu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track