BAJERNOV DEBITANT: Hoću dres Srbije
Foto: Printskrin

Otkrivamo ko je misteriozni Srbin iz bundeslige

BAJERNOV DEBITANT: Hoću dres Srbije

Fudbal -
To je patriotizam Ne želim da igram za Nemce, hoću za „orlove“, rekao našem novinaru Miloš Pantović, koga je Gvardiola protiv Verdera uveo u igru umesto Artura Vidala

Srbin debitovao za Bajern - glasila je vest koja je ostavila većinu ljubitelja fudbala potpuno zbunjenim. Malo ko je uopšte i znao da naša zemlja ima igrača u najboljem nemačkom klubu. Međutim, posle samo nekoliko časova, svi su dobro zapamtili ime - Stefan Pantović (19).Počeo u Helios MinhenuOdmah se nametnulo pitanje da li će Pantović igrati za Srbiju. Odgovor je dobio novinar Kurira, koji je razgovarao s Pantovićem još pre nego što je bilo ko u našoj zemlji čuo za njega.Osećam se Srbinom, zato nema govora da bih želeo da igram za bilo koju drugu reprezentaciju", govorio je Pantović dok je krčio put ka prvom timu Bajerna u mlađim kategorijama.Mladić rodom iz Minhena, koji je na utakmici Verder - Bajern ušao u nadoknadi vremena umesto Artura Videla, imao je izuzetno zanimljiv razvojni put."Odbio sam poziv Bajerna da dođem na probni trening, jer sam u tom periodu polazio u školu. Roditelji su smatrali da će to biti prevelika obaveza za moj uzrast. Otac mi je tad govorio: „Sine, ako budeš dobro trenirao, zvaće oni tebe ponovo, ništa ne brini.“To se upravo i desilo. Godinu dana kasnije Bajern je pokucao na vrata kluba Helios Minhena i ponovo tražio talentovanog Srbina.U Bajernu sa 12 godina"Prešao sam u Bajern i počeo da igram za tim do 12 godina. Prošao sam potom sve generacije, radio s vrhunskim stručnjacima, poput Mehmeta Šola, Černija, Dremala, Taranta... Malo je reći da se osećam savršeno u Bajernu", rekao je Miloš Pantović.Mladom fudbaleru na kraju sezone ističe ugovor s klubom iz Minhena, ali sudeći po priključivanju prvom timu, nema sumnje da će uskoro dobiti ponudu za novi ugovor.

Rođen u MinhenuVOLI ZVEZDU I ĐOKOVIĆA, TOMIĆ MU NIJE DAO ŠANSUMladi napadač bio je na spisku Ivana Tomića, selektora Srbije za prijateljske mečeve protiv Hrvatske, ali nije dobio šansu. Za Tomića nije očigledno dovoljno dobar, ali je zato za Pepa Gvardiolu veliki talenta čim mu je dao šansu u Bundesligi. Inače, Pantović ne krije svoju navijačku pripadnost."Igrao sam na turnirima protiv Crvene zvezde, taj klub je moja velika ljubav", kaže iskreno i dodaje da obožava Novaka Ðokovića.Roditelji mladog napadača rodom su iz Arilja, dok je Miloš rođen u Minhenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track