NOVE STRANICE ISTORIJE JUVENTUSA: Bufon i Morata jure rekorde Del Pjera
Foto: AP

Liga šampiona

NOVE STRANICE ISTORIJE JUVENTUSA: Bufon i Morata jure rekorde Del Pjera

Fudbal -
Torinski klub večeras od 20.45 dočekuje Borusiju u trećem kolu Grupe D Lige šampiona i pokušaće da upiše i treću pobedu u nizu

TORINO - Golman i napadač Juventusa, Đanluiđi Bufon i Alvaro Morata večeras bi, u utakmici protiv Borusije iz Menhengladbaha, mogli da obore rekorde nekadašnjeg kapitena tog fudbalskog kluba Alesandra del Pjera.

Alvaro Morata je bio strelac za Juventus na poslednjih pet evropskih utakmica i tako je izjednačio rekord koji je postavio Del Pjero pre 20 godina. Ukoliko postigne pogodak i večeras biće sam na vrhu te liste.

Na drugom kraju terena, golman Đanluiđi Bufon će pokušati da obori drugi rekord Del Pjera - ako večeras provede na terenu 73 minuta postaće igrač sa najviše minuta provedenih u igri u Juventusu. Del Pjero je za Juventus odigrao 48.867 minuta u zvaničnim utakmicama, dok je Bufon do sada na terenu proveo 48.794.

Alesandro del Pjero je za Juventus igrao od 1993. do 2012. godine. Sa "starom damom" je osvojio šest titula u Seriji A, jedan trofej u Ligi šampiona, jedan Kup Italije, četiri Superkupa Italije, jedan Uefa Super kup, kao i jedan trofej u Seriji B u sezoni 2006/07. kada je Juventus izbačen iz prve lige u aferi "kalčopoli".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track