Najnovije vesti

VOJVODINA TRAŽI NOVOG TRENERA: Zlatomir Zagorčić otišao posle poraza od Crvene zvezde
Foto: Saša Pavlić Koki

Novosađani bez šefa stručnog štaba

VOJVODINA TRAŽI NOVOG TRENERA: Zlatomir Zagorčić otišao posle poraza od Crvene zvezde

Fudbal
Ekipu će do imenovanja novog trenera voditi član stručnog štaba Goran Šaula

NOVI SAD - Fudbalski klub Vojvodina saopštio je da je sporazumno raskinut ugovor sa trenerom Zlatomirom Zagorčićem.

"Rezultati u prvenstvu Srbije već duže vreme nisu na nivou kakav zahteva klub kao što je Vojvodina i samim tim je postignuta zajednička saglasnost da su određene promene neophodne", navodi se u saopštenju Vojvodine.

Zagorčić je otišao nakon ubedljivog poraza od Crvene zvezde u sredu sa 3:0, posle kojeg je Vojvodina ostala na sedmom mestu na tabeli Super lige sa 20 bodova. Zajedno sa prvim trenerom otišao je i pomoćnik Zoltan Sabo.

Vojvodina je Zagorčiću i Sabou zahvalila na svemu, a posebno na rezultatima i igri u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i poželela im sve najbolje u nastavku karijere.

Novosadski klub će u 15. kolu Super lige gostovati Voždovcu u nedelju.

Dosadašnji trener fudbalskog kluba Vojvodina Zlatomir Zagorčić rekao je danas da nije iznenađen što je smenjen u tom superligašu.

"Nisam iznenađen smenom, sporazumno smo se razišli, na fin način. Posle ovakvih rezultata, normalno je da je odgovornost samo na treneru", rekao je Zagorčić.

Zagorčić je smenjen nakon poraza od Crvene zvezde sa 3:0 u petak, nakon kog je Vojvodina ostala na sedmom mestu srpskog prvenstva sa 20 bodova.

On je kazao da nije začuđen odlukom da mu se pobeda protiv Zvezde, apsolutnog lidera na tabeli, postavi kao ultimatum za ostanak na klupi.

"Svaka utakmica je otvorena, a Vojvodina ima obavezu da ide na pobedu u svakom susretu, pa i protiv Crvene zvezde. Jeste teško da se obećava pobeda protiv Zvezde, nismo uspeli i smena trenera je bila neminovna", kazao je Zagorčić.

Zagorčić je poželeo sreću klubu i svojim dosadašnjim igračima u nastavku sezone.

"Želim im sve najlešpe, da izađu iz krize i prave rezultate koje zaslužuju po svom kvalitetu, a ubeđen sam da mogu mnogo", istakao je Zagorčić.

Ekipu Vojvodine će do imenovanja novog trenera voditi dosadašnji Zagorčićev pomoćnik Goran Šaula. Vojvodina će u sledećem prvenstvenom kolu gostovati Voždovcu za vikend.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...