(VIDEO) ŠOK ZA ŠAMPIONA U LUČANIMA: Partizan u 89. minutu ostao bez pobede protiv Mladosti
Foto: Partizan

Novi kiks crno-belih

(VIDEO) ŠOK ZA ŠAMPIONA U LUČANIMA: Partizan u 89. minutu ostao bez pobede protiv Mladosti

Fudbal -
Gavrić je u samom finišu meča iz slobodnog udarca doneo bod domaćem timu

LUČANI - Fudbaleri Mladosti i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 (1:0) u utakmici 15. kola Superlige Srbije.

Strelci za Mladost bili su Miloš Lepović u desetom i Nebojša Gavrić u 89. minutu, dok su golove za Partizan postigli Stefan Babović u 48. i Petar Grbić u 80. minutu.

Iako je na poluvremenu gubio (1:0), Partizan je uspeo da preokrene rezultat, ali je Gavrić u 89. minutu iz slobodnog udarca doneo bod ekipi iz Lučana.

Partizan je posle novog kiksa u domaćem šampionatu treći na tabeli sa 25 bodova, dva manje od drugoplasiranog Borca i čak 16 bodova manje od lidera Crvene zvezde. Mladost je 10. na tabeli sa 17 bodova.

Ekipa Mladosti je bolju igru na početku utakmice krunisala golom u 10. minutu. Tome Kitanovski je ubacio loptu u šesnaesterac Partizana, Lepović je šutirao, ali je golman crno-belih Živko Živković odbranio taj udarac. Međutim, Lepović je uspeo da natrči na odbijenu loptu i pošalje je u prazan gol. Obe ekipe su do kraja poluvremena imale prilike da postignu još koji pogodak, a najbliži tome bio je Nemanja Petrović koji je udarcem iz daljine pogodio prečku. Crno-beli su do izjednačenja stigli u 48. minutu. Aleksandar Subić je ubacio loptu u šesnaesterac, Božinov je probao glavom i pogodio stativu, ali je do lopte, posle velike gužve, došao Babović koji je lobovao golmana sa pet-šest metara. Partizan je, nakon izjednačenja, napadao, stvarao šanse i imao terensku inicijativu, a sve to je materijalizovao deset minuta pre kraja meča. Petar Grbić je sve sam uradio, prošao je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor Mladosti, šutirao iz "mrtvog ugla" i pogodio za 1:2. Konačan rezultat postavio je u 89. minutu Gavrić. On je izveo slobodan udarac, šutirao je po zemlji i pogodio dalji ugao gola Partizana za izjednačenje.

"Dogodio nam se pad koncentracije kod drugog gola. Trebalo je da pobedimo. Napravili smo veliki broj šansi. Rekli smo igračima kako igra Mladost, primili smo gol, ali uspeli smo ono što je najteže - da preokrenemo rezultat. Imali smo kontrolu, ali primili smo čudan gol, ne smemo to sebi da dozvolimo. Posle toga smo mogli da postignemo gol", rekao je trener Parizana Ljubinko Drulović posle utakmice za televiziju Arenasport.

"Kontrolisali smo igru, imali smo pet-šest šansi, bili nadmoćni. Žao mi je što nismo pobedili, po stvorenim šansama to smo zaslužili", dodao je on.

Trener Mladosti iz Lučana Neško Milovanović rekao je da je 2:2 realan rezultat.

"Utakmica je bila puna ritma, navijači oba tima su imali šta da vide. Dobro smo 'otvorili' utakmicu, dobro igrali i zatvaralili njihove rotacije igrača. Nismo dobro reagovali kod prvog gola, kiks je bio i kod drugog. Partizan ne prašta. Izjednačenje je realno, rezultat je realan", rekao je Milovanović.

U narednom, 16. kolu domaćeg šampionata Partizan gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu, dok Mladost dočekuje Jagodinu.

Tok meča:

90+ minut - Kraj utakmice. Mladost - Partizan 2:2.

90+ minut - Neverovatna prilika za Partizan! Šaponjić je bio sam ispred golmana, ali šutirao je pored gola.

89. minut - GOL! Mladost dolazi do izjednačenja 2:2! Strelac je Gavrić!

84. minut - Milosavljević posle kontre u prilici, ali šutira pored gola. Dobra prilika za Mladost.

82. minut - Izlazi Stanojević ulazi Vailant.

80. minut - GOL! Partizan vodi 2:1! Strelac je Petar Grbić! Posle sjajne dubinske lopte Babovića Grbić je maestralno prošao po krilu, prevario rivala i iz mrtvog ugla pogodio mrežu domaćeg tima. Sjajan gol fudbalera Partizana.

78. minut - Partizan sve teže dolazi do gola domaćeg tima, koji se maksimalno skoncentrisao na odbranu svog gola.

75. minut - Odlična prilika za Mladost! Neverovatno šta je Jovanović promašio. Nakon kornera domaćeg tima, nastala je prava konfuzija u odbrani Partizana, lopta se u jednom momentu odbila do Jovanovića koji je sa nekih 7 metara udaljenosti šutirao tik pord gola. Dosta sreće imao je Partizan u ovom napadu.

73. minut - Prva izmena u ekipi Mladosti. Đoković ulazi umesto Kitanovskog.

71. minut - Druga izmena u ekipi Partizana. Ninković menja mladog Lukića, koji nije oduševljen odlukom trenera Drulovića.

67. minut - Sjajana šansa za Partizan! Abubakar je odlično uposlio Stevanovića koji izlazi sam ispred golmana domaćeg tima, ali šutira pravo u njega.

66. minut - Žuti karton za Jovanovića.

61. minut - Božinov izlazi iz igre, menja ga Abubakar Oumaru.

57. minut - Žuti karton za Petrovića, na nedozvoljen način je prekinuo kontru Mladosti.

56. minut - Odlična šansa za Partizan. Babović je dobro izveo slobodan udarac, međutim, Krznarić je sjajno intervenisao.

49. minut - GOL! Partizan dolazi do izjednačenja 1:1! Strelac je kapiten Stefan Babović! Stevanović je odlično ubacio loptu sa leve strane, Božinov je bio najbolji u skoku, šutirao je ali lopta pogađa stativu i odbija se do Babovića koji je majstorskim potezom šalje u mrežu domaćeg tima.

47. minut - Stevanović je uposlio Babović koji šutira iz okreta, ali daleko pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Posle prvih 45 minuta igre Mladost na svom terenu vodi protiv Partizana sa 1:0. Strelac jedinog gola bio je Miloš Lepović u 10. minutu utakmice.

45+ minut - Kraj prvog poluvremena.

43. minut - Žuti karton za Milosavljevića. U želji da prvi dođe do lopte i postigne gol, fudbaler Mladosti je nogom udario u glavu golmana Živković. Na sreću, nakon ukazane pomoći, golman crno-belih je nastavio meč.

39. minut - Petrović je, posle kornera koji je izveo Babović, odlično centrirao, Ostojić je bio najbolji u skoku, ali njegov udarac je završio iznad prečke.

34. minut - Stevanović je odlično proigrao Subića, koji ulazi u šesnaesterac domaćina ali očajno šutira.

28. minut - Kitanovski je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali Živković brani.

25. minut - Žuti karton za Stanojevića.

24. minut - Partizan ima inicijativu, Mladost vreba priliku iz kontranapada.

18. minut - Velika šansa za Mladost posle kornera! Lepović je sa 5 metara šutirao glavom, ali Živković je uspeo da odbrani njegov udarac.

15. minut - Prečka! Strašan udarac Petrovića. Sa 20-ak metara fudbaler Partizana je ispalio projektil ka golu domaćina, lopta je dobila čudan efe i pogodila prečku.

14. minut - Subić je faulom prekinuo kontru domaćina i zaradio žuti karton.

14. minut - Strašna prilika za Partizan! Najpre je golman Mladosti odlično intervenisao posle šuta Stevanovića, lopta se odbila do Božinova koji pogađa Krznarića i dolazi do Lukića, ali i njegov šut brani golman domaćeg tima.

10. minut - GOL! Mladost vodi 1:0! Strelac je Miloš Lepović! Katanovski je odlično prošao po desnoj strani i sjajno uposlio usamljenog Lepovića. Živković je odbranio prvi šut Lepović, međutim, lopta se ponovo odbila do fudbalera Mladosti koji je rutinski šalje u praznu mrežu.

8. minut - Partizan ima inicijativu, ali ne uspeva da stvori ozbiljniju priliku za gol.

2. minut - Stevanović je odlično centrira, lopta je išla ka Grbiću koji je bio usamljen na drugoj stativi, međutim, odbrana Mladosti u poslednjem momentu skida loptu. Samo korner za crno-bele.

1. minut - Utakmica je počelaSastavi timova:

MLADOST: Krznarić, Pešić, Lazevski, Golemić, Živanović, Stanojević, Gavrić, Lepović, Kitanovski, Milosavljević, Jovanović.Klupa: Jevrić, Šatara, Jagodić, Mijić, Đoković, Bajić, Vaillant.

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Ostojić, Fabricio, Subić, Petrović, Lukić, Grbić, Babović, Stevanović, Božinov.Klupa: Kljajić, Bandalovski, Ninković, Ćirković, Trujić, Šaponjić, Aboubakar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track