MURINJA ĆE OVO BOLETI: Moraće kod psihijatra, jer je priznao da je Venger u pravu
Foto: Reuters

Propisi su propisi

MURINJA ĆE OVO BOLETI: Moraće kod psihijatra, jer je priznao da je Venger u pravu

Fudbal -
To je samo jedna od mogućih kazni posle ulaska trenera Čelsija u sudijsku slačionicu tokom meča sa Vest Hemom

Problematično ponašanje trenera fudbalera Čelsija Žozea Murinja na nedavnom meču sa Vest Hemom kada je isključen na poluvremenu, moglo bi skupo da košta ne samo Portugalca već i njegovog asistenta Silvinja Louru koji je takođe pocrveneo krajem prvog poluvremena.

FS Engleske je dobio detaljan izveštaj sudije Džona Mosa koji je opisao šta se dešavalo na poluvremenu duela sa Vest Hemom, kada Murinjo nije hteo da izađe iz sudijske svlačionice i arbitra je vređao uz reči da je Venger bio u pravu i kada je rekao da su sudije „jeb... mekane“.

Portugalskom strategu i njegovom pomoćniku se stavlja na teret da nisu uspeli da kontrolišu ponašanje Čelsijevih igrača. Izveštaj su podržali i potpisali Mosovi pomoćnici i četvrti sudija na meču.Najozbiljnija kazna koja preti Murinju je zabrana prilaska stadionu na jednom meču, što znači da ne bi mogao da bude ni na tribinama, ne bi mogao da uđe u svlačionicu pre meča i na poluvremenu da priča sa igračima. Blaža kazna bila ako bi samo bio kažnjen novčano i udaljen sa klupe na neki drugi deo stadiona. U tom slučlaju bi pre meča i na poluvremenu mogao da priča sa igračima u svlačionici.

Ostvrski mediji navode da disciplinci FS Engleske ozbiljno razmišljaju Murinju preporuče ili narede odlazaka na terapiju za kontrolu besa kod psihoterapeuta. To je takođe moguća kazna propisana pravilnikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja