LEGENDA ARSENALA KRITIKUJE: Evo šta Anri kaže o Čelsiju, Murinju, Matiću...
Foto: Reuters

LEGENDA ARSENALA KRITIKUJE: Evo šta Anri kaže o Čelsiju, Murinju, Matiću...

Fudbal -
Ne znam mogu li igrači Čelsija da iz sebe iscede više, poručuje Francuz

Bivši francuski repezentativac Tijeri Anri smatra da fudbaleri Čelsija više nemaju poverenje u menadžera Žozea Murinja.

Legendarni napadač londonskog Arsenala ocenio je da je to evidentno po ponašanju Plavaca na terenu i po očajnim rezultatima aktuelnog šampiona Premijer lige."Vidim da ekipa više ne veruje Murinju. Nemanja Matić je, na primer, poslednju utakmicu odigrao nepravilno, nestabilno. Uopšte, primetno je da su svi igrači Čelsija na granici", kazao je Anri,.

Prema njegovom mišljenju, jasno je da ni Edenu Azaru ne odgovara Murinjova trenutna taktika."Murinju sleduje priznanje da se igračima više ne sviđa njegov stil. Previše je naporno zahtevati od Azara da se vraća u odbranu, a odmah potom da žuri napred. Murinjo je bio uspešan, osvojio je mnogo, ali kada jednom osvojiš, za sledeću sezonu moraš da smisliš nešto drugo. Ne znam mogu li igrači Čelsija da iz sebe iscede više. Oni su pod presijom, nužno je da se situacija sagleda iznutra", zaključio je Anri.

Čelsi je u subotu poražen od gradskog rivala Vest Hema (2:1) i trenutno zauzima 15. mesto na tabeli sa 11 bodova zaostatka za vodećima Mančester Sitijem i Arsenalom. Na sve to, sinoć je stigla i eliminacija iz Liga kupa i to posle penala od Stouka...

Murinjovom timu u subotu predstoji značajan ispit pošto u derbiju 11. kola Premijer lige dočekuje ekipu Liverpula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track