OSTALI U MRAKU: Zvezda bez struje zbog duga od 294.000 evra!

Stadion „Rajko Mitić“

OSTALI U MRAKU: Zvezda bez struje zbog duga od 294.000 evra!

Fudbal -
Lider Superlige će do kraja prvog dela sezone utakmice na Marakani igrati u popodnevnom terminu od 13 časova

Fudbalski klub Crvena zvezda juče je ostao bez struje, a razlog - dug od skoro 300.000 evra prema „Elektroprivredi Srbije“.Predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović potvrdio je za Kurir da je na stadionu „Rajko Mitić“ isključena električna energija jer klub nije na vreme regulisao plaćanje za mesec oktobar. Zbog višemilionskog duga crveno-beli će utakmice u zimskom periodu igrati u dnevnim terminima.Novi raspored mečeva- Problem postoji jer nas opterećuju dugovi u raznim sferama, ali borimo se. Nismo ispoštovali poslednji rok, odnosno zakasnili smo da platimo ratu za oktobar i odmah su nas isključili. Naše službe su odmah zvale „EPS snabdevanje“ i objasnile im da ćemo platiti ono na šta smo se obavezali ugovorom - rekao je Svetozar Mijailović, a struja je na stadion stigla u 15 časova.Čelnici Crvene zvezde doneli su odluku da utakmice tokom zime igraju u dnevnom terminu. To znači da će meč protiv Metalca u subotu biti odigran od 13 sati.- Odluka o dnevnim terminima još nije konačna. Ali ako mene pitate, ne vidim zašto bi se u zimskom periodu igrale noćne utakmice, a nije radni dan. U kojoj zemlji Evrope se igraju noćne utakmice subotom u toku zime - rekao je Terzić za Kurir.Pored utakmice s Metalcem, Crvena zvezda do zimske pauze dočekuje Voždovac (21. novembar) i Radnik (5. decembar), a možda i rivala u osmini finala Kupa Srbije, u zavisnosti od žreba.Igrači bez treninga- Vreme početka utakmice ne određuje Crvena zvezda, već Zajednica Superlige uz konsultaciju s TV Arena - rekao nam je Terzić.Fudbaleri Zvezde juče nisu bili na stadionu, pošto su imali dva slobodna dana nakon trijumfa nad OFK Beogradom u subotu (4:1).

PionirDEN TANA UVEO DNEVNI TERMINUtakmice u dnevnom terminu nisu novost za Crvenu zvezdu. U sezoni 2008/2009, dok je predsednik kluba bio Den Tana, crveno-beli su svoje mečeve tokom zime igrali u dnevnom terminu. Tadašnji trener Čedomir Janevski nije se bunio, kao ni igrači.- Moramo da štedimo, nema potrebe da igramo noću, palimo reflektore i tako trošimo novac - pričao je Den Tana.

Crno na belo EPS potvrdio saznanje kurira CRVENO-BELI KONSTANTNO ODLAGALI PLAĆANJE RATA„EPS snabdevanje“ je Kuriru poslao svoje saopštenje:- FK Crvena zvezda je kupac na rezervnom snabdevanju od 1. januara 2014. godine. Od ukupnog duga u iznosu od 39,9 miliona (332.000 evra) dinara, uplaćeno je svega 4,6 miliona dinara (trenutni dug 35,3 miliona dinara ili 294.000 evra). Zbog nepotpisivanja ugovora o prodaji električne energije sa potpunim snabdevanjem kupcu je obustavljena isporuka električne energije u avgustu i tada se obratio dopisom za reprogram duga. Ugovor o regulisanju duga i za rezervno i za javno snabdevanje od oko 50 miliona dinara na 12 mesečnih rata potpisan je 10. septembra. Pošto nisu poštovali plaćanje rata na način definisan ugovorom, dat je zahtev za obustavu isporuke električne energije. Tada se Zvezda opet obratila dopisom da se odloži obustava isporuke do 25. oktobra jer će do tada izmiriti dospele obaveze, ali ni ovaj rok nije ispoštovan i 28. oktobra dat je nalog „EPS distribuciji“ za obustavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track