Mančini: Junajted i dalje favorit

Mančini: Junajted i dalje favorit

Fudbal -
Ukoliko pobedi Siti bi preskočio Junajted na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici, ali menadžer Sitija tvrdi da to nije dovoljno

MANČESTER - Menadžer Mančester Sitija Roberto Mančini smatra da gradski derbi u ponedeljak ne mora da odluči trku za titulu u Premijer ligi i da je Junajted i dalje favorit.

Ukoliko pobedi Siti bi preskočio Junajted na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici, ali Mančini tvrdi da to nije dovoljno.

"Junajted će i dalje biti favorit, imaju bolje šanse da uzmu titulu od nas. Igramo derbi, onda gostujemo Njukaslu što će biti izuzetno teška utakmica, a zatim protiv Kvins Park Rendžersa. Junajtedu će biti lakše, jer igraju sa Svonsijem i Sanderlendom i to su dve lake utakmice za njih", rekao je Mančini.

Italijanski trener se složio sa kolegom Aleksom Fergusnom da je predstojeća utakmica "derbi nad derbijima", ali i da ne oseća pritisak.

"Ne osećam pritisak jer nemamo šta da izgubimo. Njima i nerešeno odgovara, ali ne verujem da razmišljaju u tom pravcu. Baš kao i mi, uvek želimo pobedu, čak i kad igramo protiv bolje ekipe", rekao je Mančini.

On je dodao da bez obzira na ishod utakmice da je zadovoljan ovogodišnjim učinkom.

"Moramo da budemo zadovljni ovom sezonom. Izuzetno respektujem Junajted, jer oni su za mene najbolji tim u Engleskoj, pa čak i u Evropi uz Barselonu i Real. Imaju fantastične igrače i odlične navijače", zaključio je Mančini.

Derbi meč 36. kola Premijer lige Siti - Junajted igra se u ponedeljak od 21 čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track