LEDENO NA MINUS 21 Čapljić i Đelmaš o Partizanu: Psihologija je problem!
Foto: Nebojša Mandić, Fonet

Crno-beli mnogo zaostaju u Superligi

LEDENO NA MINUS 21 Čapljić i Đelmaš o Partizanu: Psihologija je problem!

Fudbal -
Smena trenera pokazala se kao promašaj, mogla je da se sačeka zima. Psihologija je takođe veliki problem, niko se ne bavi igračima na pravi način, kažu legende crno-belih

Gde će se zaustaviti pad Partizana - pitanje je na koje će samo vreme dati ispravan odgovor jer su dosadašnja predviđanja uvek optimistično najavljivala oporavak sa sledećim mečom, koji je, po pravilu, navijačima donosio novo razočaranje.Trenutna razlika za vodećom Zvezdom je čak 21 bod, a tek je 17. kolo.Čuveno desno krilo Miloš Ðelmaš podseća da smena Zorana Milinkovića nije ništa dobro donela, a mogla bi i ono malo dobrog, kao što je igranje u Ligi Evrope, da odnese u pogrešnom pravcu.Kiza uzalud smenjen- Mogla je i da se sačeka zima, pa da se na miru donese odluka o treneru. Ipak je on vodio tim do Lige Evrope, poznaje igrače i mogao je da zatvori ovaj ciklus takmičenja. Umesto toga, vruć krompir su dali odličnom stručnjaku Ljubinku Druloviću, koji će morati da prođe prilagođavanje, a u tom procesu mogu dosta toga da izgube i on i ekipa - rekao je Ðelmaš, uz konstataciju da ni prelazni rok nije dobro odrađen.

Ne mogu nikog da pobede... Fudbaleri Partizana ređaju kikseve u Superligi
Ne mogu nikog da pobede... Fudbaleri Partizana ređaju kikseve u Superligi

Za Vladu Čapljića glavni razlog posrnuća u Superligi je u glavi fudbalera.- Psihologija je problem! Igrači očigledno teško pronalaze motiv za mečeve u Lučanima i Gornjem Milanovcu, dok im on ne fali kad su na suprotnoj strani AZ Alkmar i Bilbao. Nije čudo kad se izgubi od Zvezde, ta utakmica prođe i čestita se rivalu ako pobedi. Mnogo više se tim gubi na „malim mečevima“. Od njih zavisi plasman na tabeli, a Partizan će zbog toga izgubiti titulu - tvrdi Čapljić.Bolna statistikaPartizan igra jednu od najlošijih sezona u istoriji kluba. Za dosadašnjih 17 kola crno-beli su ostvarili svega sedam pobeda, a zabeležili čak 10 kikseva - pet remija i pet poraza. Zanimljivo je da su kapiten Stefan Babović i drugovi u poslednjih 10 mečeva ostvarili samo dva trijumfa, čime su do daske pogoršali pozitivan utisak s početka sezone, kada su, za razliku od Crvene zvezde, osvajali bodove. Posle svega i ne čudi što Grobari iz meča u meč prozivaju upravu i traže ostavke, a polako se bude i legende kluba.

Na udaru navijača i legendi... Miloš Vazura, Milorad Vučelić i Zoran Popović
Na udaru navijača i legendi... Miloš Vazura, Milorad Vučelić i Zoran Popović

Loš posaoPROMAŠEN PRELAZNI ROKLegende crno-belih se slažu da su ljudi iz Upravnog odbora Partizana morali na vreme da razmišljaju o igračkom kadru, kojem je nedostajalo nekoliko iskusnih igrača da bi igrao na tri fronta.- Nije dobro odrađen prelazni rok, to je sad svima jasno! Pogledajte šta su na poslednjim mečevima učinile povrede, a sve to bi tim lakše podneo da su letos dovedena pojačanja. Bez obzira na sve, mislim da navijači ne treba da okrenu leđa igračima i da im moraju pomoći u preostalim mečevima do pauze - rekao je Ðelmaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track