POJAČANJE NA BANJICI: Bogdan Korak sportski direktor Rada
Foto: FK Rad

Promene među građevinarima

POJAČANJE NA BANJICI: Bogdan Korak sportski direktor Rada

Fudbal -
Bogdan Korak , nekadašanji as građevinara od danas je novi sportski direktor Rada, pošto je na sednici Upravnog odbora imenovan na tu funkciju.

Korak je u Rad stigao iz Zvezdare u julu 1981. godine i na Banjici ostao sve do juna 1988.godine, kada prelazi u španski klub Real Mursiju, da bi potom igrao za austrijski Forverc Štajer, Mogren iz Budve, da bi tačku na igračku karijeru stavio u Hajduku sa Liona 1996 godine.Posle uspešne igračke karijere, Korak je nastavio da se bavi trenerskim poslom. Prvo je trenirao najmlađe selekcije Rada 1998 -2002, zatim je sa klupe predvodio Jakovo (Druga liga), Radnički Kragujevac, Rad 95-96, Hajduk Kula, Ašante Kotoko (Gana) Leotar, Novi Sad.Svi navijača Rada se rado sećaju 1987. godine kada je Korak golom u Užicu uveo građevinare u Prvu ligu, ili 1987 kada je u debiju građevinara u Prvoj ligi, na Banjici pred 18.000 gledalaca, dva puta matirao golmana splitskog Hajduka (Varvodića). U nebesko –plavom dresu je odigrao ukupno 389 mečeva uz 143 postignuta gola. Za najboljeg igrača proglašen je u sezoni 1986/87. Iste sezone je bio i prvi strelac lige sa 23 postignuta gola .Proslavljeni napadač Rada je izbor za koji se veruje da će imati pozitivnu reakciju kod svih onih u čijim venama teče nebesko-plava krv, a da će sam Bogdan Korak svojim znanjem, iskustvom i kontaktima uspešno realizovati sve zamisli rukovodstva kluba sa Banjice.

Prema tome u Koraka će, uz trenera Milanovića, u zimskom prelaznom roku biti uprte oči pristalica nebesko –plave boje, koji očekuju velike promene u aktuelnom sastavu tima, posle brojnih kikseva ove jeseni u domaćem šampionatu.

- Pripala mi je izuzetna čast, ali ujedno i obaveza. Sa velikom strašću i entuzijazmom ću obavljati povereni mi posao, kako bi Rad bio u samom vrhu srpskog fudbala. Obećavam samo rad, rad i rad! Hvala Upravnom odboru koji me je izabrao – izjavio je Korak.

Foto: FK Rad
Foto: FK Rad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track