PUČ U PARTIZANU: Popoviću odzvonilo, Vučelić predsednik?
Foto: Saša Pavlić

Prvog čoveka izdaju saradnici

PUČ U PARTIZANU: Popoviću odzvonilo, Vučelić predsednik?

Fudbal -
Kurir saznaje: Nekada visoki član SPS ima ambicije da objedini mesto prvog čoveka sportskog društva i fudbalskog kluba, međutim, nisu svi koji su za promene saglasni s tim

Zoran Popović broji poslednje dane na funkciji predsednika Partizana budući da su mu najbliži saradnici iz Upravnog odbora kluba okrenuli leđa i traže njegovu smenu.Zapravo, njega već izvesno vreme nagovaraju da se sam povuče zbog „privatnih obaveza“, a ukoliko ne budu uspeli da ga ubede, usledio bi predlog za njegovu smenu i insistiralo bi se na zakazivanju Skupštine kluba. Protiv njega su čak i partneri SNS, počev od generalnog direktora Miloša Vazure, pa nadalje.Nedić drugi pik za foteljuZasad nije poznato ko bi mogao da bude njegov zamenik, ali za to postoji nekoliko opcija. Kao prva figurira predsednik Sportskog društva Partizan i aktuelni potpredsednik fudbalske sekcije Milorad Vučelić, druga opcija je potpredsednik Vojkan Nedić ili možda neko s strane, a kao najmanje realna varijanta spominje se ta po kojoj bi do konačnog imenovanja prvog čoveka crno-belih na čelu kluba bila tročlana komisija. Trenutno je poznato da Vučelić želi da sedne u predsedničku fotelju, ali nisu svi iz Upravnog odbora kluba saglasni s tim jer smatraju da mu je dovoljna funkcija potpredsednika, kao i mesto prvog čoveka Sportskog društva Partizan.Zid ćutanja u HumskojPopović se već mesecima gotovo i ne meša u rad kluba, već je njegovo pojavljivanje na stadionu i u javnosti samo protokolarno. Mada, i za ono vreme dok je imao moć da odlučuje nije ispunio ključno obećanje iz svog predizbornog programa, a to je investicija od šest miliona evra. On je u decembru prošle godine istakao da je finansijska situacija loša, da se zaposlenima duguju plate i izneo tvrdnju da će se to promeniti. Ipak, 11 meseci od njegovog izbora finansijska slika je identična kao i prilikom njegovog dolaska, s tim da Partizan za Crvenom zvezdom zaostaje čak 21 bod, a sveobuhvatna situacija u klubu najlošija je u poslednjih desetak godina.Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s čelnicima Partizana, ali niko od njih nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Smena i na golu reprezentativni čuvar mreže blizu povratka u HumskuIVICA ILIEV VRAĆA STOJKOVIĆA U PARTIZANSportski direktor Partizana Ivica Iliev najavljuje da će u zimskom prelaznom roku tim šampiona pretrpeti ozbiljne promene, a čini se da će kao prvo pojačanje u Humsku stići Vladimir Stojković. Čuvar mreže nacionalnog tima Srbije i prilikom odlaska iz Beograda najavio je da će jednog dana sigurno ponovo obući crno-beli dres i čini se da su se sada stekli uslovi za tako nešto. Stojke je na tu temu već razgovarao s nekadašnjim saigračem Ivicom Ilievim i obe strane su saopštile da su raspoložene za novu saradnju. Ostaje samo da se preciziraju detalji, a nakon angažovanja iskusnog golmana, sportski direktor Partizana baciće se na dovođenje po jednog ili dvojice igrača u svaku liniju tima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track