(FOTO, VIDEO) PLAĆEN CEH GREŠKAMA: Zvezda poražena od Ludogoreca u prijateljskom meču
Foto: Aleksandar Radonjić

Debitovala dvojica omladinaca crveno-belih

(FOTO, VIDEO) PLAĆEN CEH GREŠKAMA: Zvezda poražena od Ludogoreca u prijateljskom meču

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su u Razgradu od domaćeg Ludogoreca 1:3.

Domaćin je već u 12. minutu vodio 2:0 golovima Brazilaca Marselinja i Kafua. Donald je "bombom" sa 20 metara početkom drugog poluvremena smanjio prednost bugarskog šampiona, a tačku na meč stavio je još jedan Brazilac Lukas pogotkom u 81. minutu.

Ekipa Grofa Božovića sve golove je primila posle sopstvenih grešaka. A mogla je još. Jer, kroz crveno-belu odbranu promaja je konstantno duvala.

Ipak, treba reći da je lider srpske Superlige u drugom poluvremenu igrao bolje. Ne samo što je smanjio na 1:2, već je preuzeo inicijativu i uglavnom udarcima sa distance pokušao da stigne do izjednačenja. U tome ipak nije uspeo.

Ovaj meč u Razgradu je važan za Zvezdu i zbog toga što su za prvi tim debitovala dvojica omladinaca istog imena - Luka - Ilić i Adžić.

Tok utakmice:

89. minut - DEBI LUKE ADŽIĆA. Sin nekadašnjeg fudbalera i direktora Zvezde Ivana Adžića ima 17 godina. Smatra se najtalentovanijim igračem iz generacije 1998.

89. minut - Mbođ je sprečio da domaćin postigne još jedan gol. Loptu je izbacio sa gol-linije.

81. minut - 3:1 - Strelac Lukas. Iskoristio je loše ispucavanje Supića i doveo Ludogorec nadomak pobede.

80. minut - DEBI LUKE ILIĆA. Zvezdin omladinac ima 16 i po godina i sada je dobio priliku da zaigra za prvi tim. Na teren je ušao umesto Ristića.

77. minut - Opomenut je u Mbođ, zbog grubog faula.

77. minut - Vered je šutirao sa 16 metara iskosa - direktno u golmana.

76. minut - I Ibanjez je "požuteo" zbog prigovora, kao i prethodno Pavićević.

73. minut - Crveno-beli imaju inicijativu, pritiskaju domaćina sa željom da izjednače. Probao je i Stojaković, ali kao i Ristić, pucao je preko gola.

72. minut - Indisponirani Ristić šutirao je 16 metara - preko gola.

71. minut - Lepa akcija Crvene zvezde. Vered je centrirao, a Sikimić glavom loptu poslao preko gola.

69. minut - Pavićević je dobio žuti karton zbog prigovora.

62. minut - Stojanović je pucao sa 20 metara, iz dobre pozicije, ali visoko preko gola.

60. minut - Koškanje na terenu! Pavićević je podlegao provokacijama brazilskih fudbalera, došlo je do verbalnog sukoba, ali se sve završilo na tome.

55. minut - Cvetković je izbacio loptu sa gol-linije" Međutim, svega toga ne bi ni bilo da sudija Kabakov nije dozvolio da se igra nastavi uprkos očiglednom igranju rukom Marselinja, posle čega se izrodila kontra domaćih. Crveno-beli su protestovali kod sudije.

52. minut - Supić je ponovo odbranio zicer Lukakiju! Ovaj put šansi domaćih prethodila je greška Stojanovića.

49. minut - Navijači Ludogoreca uzvikivali: "Kukavica", podsećajući na Cecin hit iz 90-ih godina.

48. minut - 1:2 - Gol za Zvezdu dao je Donald. On je predriblao dvojicu igrača Ludogoreca i sa 20 metara poslao bombu, koja je pocepala domaću mrežu. Zvezda je odlučnija i hrabrija na početku drugog poluvremena.

46. minut - Nastavljena je utakmica. Vered je na terenu umesto Srnića.

Kraj prvog poluvremena! Ludogorec je zahvaljujući brzoj igri brazilskih internacionalaca došao do ubedljivog vođstva. Ovih 45 minuta može da posluži treneru Božoviću na koga može ozbiljno da računa, a kome bi trebalo da uruči zahvalnice.

42. minut - Dve tri šanse Ludogoreca, pa jedna Zvezde... Sada je Srnić šutirao glavom, ali pravo u Stojanova.

15:40 - Navijači Ludogoreca nisu prepvali samo Grobare, već i Delije. Upravo su otpevali bugarsku verziju pesme "Pune tribine ludih navijača"...

38. minut - Supić je izašao kao pobednik iz duela "jedan na jedan" sa Lukokijem, koji je prethodno promešao Zvezdinu odbranu.

35. minut - Neverovatno! Zvezdina odbrana je opet pogrešila! Vanderson ovaj put nije iskoristio poklon.

31. minut - Prilika za Zvezdu. Cvetković je prošao po desnoj strani, ali njegovu povratnu loptu Stojanović nije dobro zahvatio, sa 16 metara je plasirao udarac direktno u golmana Stojanova.

29. minut - Fudbaleri Ludogoreca igraju oštro. Matos, Ibanjez i Cvetković su bili mete žestokih startova.

21. minut - Evo još jedne velike greške u Zvezdinoj odbrani. Sada je pogrešio Matos, Mbođ se okliznuo, ali je Vanderson, kada se našao u situaciji "jedan na jedan" sa Supićem, šutirao pored gola. U odbrani crveno-belih duva promaja, a posebno je izgubljen Mbođ.

20. minut - Ibanjez je oprobao udarac. Tik pored stative. Zvezda se malo oporavila posle šokantno primljenih golova. Crveno-beli su dva puta zapretili u poslednjih nekoliko minuta.

15:18 - Vatreni navijači Ludogoreca imaju isti repertoar kao navijači Partizana! Tako na primer pevaju "Ludogorec, leo, leo", pa koriste istu melodiju kao Grobari za pesmu "Samo tebi verni, samo tebi odani"...

14. minut - Prva šansa za Zvezdu. Sikimić je sa pet metara šutirao glavom, ali je golman Stojanov izvadio "živu" loptu iz gola.

Dve velike greške Zvezdinih igrača, dva šuta igrača bugarskog tima i - DVA GOLA! Sve to za 12 minuta!

12. minut - GOOOOOOOL 2:0. Ponovo velika greška Zvezdinih igrača. Donald je driblao na ivici šesnaesterca i izgubio loptu. Brazilac Kafu mu je iščeprkao i plasirao u mrežu.

8. minut - GOOOOOOOOOOL 1:0 Mbođ je prilikom dodavanja Ristiću, napravio nedopustivu grešku, loptu je uzeo Vanderson, pronašao Marselinja, koji je matirao Supića.

1. minut - Utakmica je počela Pre nego što je utakmica počela bio je minut ćutanja za nastradale u terorističkom napadu u Parizu

Foto: Aleksandar Radonić
Foto: Aleksandar Radonić

Oba tima ne igraju u najjačim sastavima. U startnoj postavi Ludogoreca je 7 stranaca, a u Crvenoj zvezdi 4. Inače, golman Crvene zvezde Nemanja Supić ženi se u nedelju. Njegovi saigrači žele da mu pobedom podare najbolji poklon za svadbu.

Ovo je startna postava Zvezde, koju je inače Kurir i juče najavio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track