HRVATI PLAČU: Vrati se, Lučo!
Foto: Saša Pavlić

Dinamov škart blista na Marakani

HRVATI PLAČU: Vrati se, Lučo!

Fudbal -
Zagrepčani prate Ibanjezove bravure u crveno-belom dresu i žele ga nazad u Dinamo. On im putem Kurira odgovara: „Hvala ‘purgerima‘ na čestitkama, ali sada mislim samo na Zvezdu“

Luis Ibanjez blista u dresu Crvene zvezde!Argentinac s hrvatskim pasošem pogotkom u 84. minutu digao je na noge navijače na stadionu u Nišu i tako potvrdio status omiljenog igrača kod „delija“.- Naša 15. pobeda zaredom! Idemo po titulu! Samo čvrsto i do kraja. Da nastavimo sa serijom pobeda - počeo je razgovor za Kurir Luis Ibanjez (27), a potom nastavio:- Izjednačili smo rekord! Ali, tu se nećemo zaustaviti. Čuo sam da je naš sledeći cilj obaranje rekorda od 17 uzastopnih pobeda u ligi i da je star 14 godina. Mislim da ovaj tim to može. Oborićemo i njega i ispisati istoriju Crvene zvezde. Kako reče moj drug Vule, postavljamo standarde, obaramo rekorde! (smeh)Luis Ibanjez svakim danom dobija pohvale za svoj odnos prema Zvezdinom dresu i za profesionalizam kojim zrači. Čestitaju mu i iz Zagreba, i to navijači Dinama, za koji je igrao pet godina.- Lepo je što mi čestitaju „purgeri“, ali sada razmišljam samo o Crvenoj zvezdi! To je moj klub! Pitate me da li bih se vratio u Dinamo? Nikad se ne zna. Fudbal je čudna igra. Drago mi je što me se sećaju u Zagrebu. Sada sam sto odsto posvećen Crvenoj zvezdi, i to mi je najvažnije.Argentinac ističe da je odnos između igrača i trenera Miodraga Božovića fantastičan i da je to ključ uspeha crveno-belih, koji suvereno vladaju Superligom.- Dugo, ali stvarno dugo nisam imao ovakvu ekipu ljudi oko sebe! A profesionalni fudbal igram već sedam godina. Znači, nije malo. Atmosfera u svlačionici je neverovatna, ne znam kako bih to opisao. Šef nas sve drži na okupu.Fudbaleri Crvene zvezde primili su premije u petak, posle dosta vremena dobili su novac.- Što se tiče para i dalje je katastrofa! (smeh) Dobili smo premije, ali nam se još duguje. Nije moje da o tome pričam. To nam ne smeta da i dalje radimo kao da je sve u redu. Tu je opet bitna Božovićeva uloga. Trener nas pita ako nam treba para... Ko nema, on mu posudi. Ma, sve je pozitivno. Valjda je to ključ što nam i pored besparice ide tako dobro - iskren je popularni Lučo.

Dribling i golZAPALIO SEVERNU TRIBINU U NIŠULuis Ibanjez otkriva da ga je poneo neopisiv osećaj kad je dao drugi gol u Nišu i zapalio severnu tribinu na stadionu Čair.- Bila je dobra prilika za gol i krenuo sam napred. Usledio je dribling i, hvala bogu, lopta je završila u mreži. Onda sam krenuo ka tribini i osetio taj huk. Tako nešto dosad nisam doživeo. Navijači su prepoznali našu glad za pobedama. Za njih vredi igrati - opisao je Ibanjez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track