BREŽANČIĆ LJUDINA: Pomogao navijaču koji je ostao bez para i nije mogao da se vrati iz Holandije
Foto: AZ Alkmar

VELIKI GEST

BREŽANČIĆ LJUDINA: Pomogao navijaču koji je ostao bez para i nije mogao da se vrati iz Holandije

Fudbal -
Nije teško biti čovek, za šta je najbolji primer Rajko Brežančić.

Bivši fudbaler Partizana napravio je potez za divljenje. Aktuelni prvotimac AZ Alkmara je u kasne sate u petak priskočio u pomoć navijaču crno-belih koji je ostao bez para i nije mogao da se vrati u Srbiju iz Holandije.

Jedan od brojnih "grobara" koji je stigao u Alkmar da podrži crno-bele u duelu protiv holandske ekipe sticajem okolnosti nije uspeo da se vrati sa svojim drugarima, a pošto je ostao i bez para našao se u bezizlaznoj situaciji u Hagu.

Porodica Brežančić, Rajko i supruga Goca, saznali su za ovaj slučaj preko Fejsbuka, gde su Grobari zamolili za pomoć 20-godišnjem momku koji se zove Jovan Ivanović. Nije prošlo ni pet minuta, odmah su reagovali, pa je Rajko kolima iz Alkmara otišao u Hag, gde se nalazio navijač i poneo neophodan novac za kartu za Srbiju.

Jovan Ivanović sa reprezentativkom Srbije Milicom Dabović, Foto: Fejsbuk
Jovan Ivanović sa reprezentativkom Srbije Milicom Dabović, Foto: Fejsbuk

Veliki gest Brežančića, koji je samo nekoliko sati ranije igrao protiv svog bivšeg kluba, naišao je na veliku pažnju navijača Partizana, koji su mu ekspresno spevali i pesmicu koja je objavljena na društvenim mrežama.

"Brežančiću, mili brate, svaki grobar gleda na te. Ustao si usred noći, našem brati tu pomoći. Iako ga ne znaš lično, ponašaš se porodično. Porodica naša mila, grobari su velesila. Put dugačak ti ćeš preći, i večitu slavu steći. Kol'ko ćeš mu ti pomoći, nije svestan ove noći. Ali kada jutro dođe u Srbiju on kad prođe, shvatiće u svojoj glavi, kakvog diva će da slavi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track