(VIDEO) ČEKA LI NAS NOVA DRAMA: Evo šta se desilo kad je Partizan poslednji put branio 3:1 u Evropi
Foto: PS

Sećanja

(VIDEO) ČEKA LI NAS NOVA DRAMA: Evo šta se desilo kad je Partizan poslednji put branio 3:1 u Evropi

Fudbal -
Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21.05 protiv Augzburga igraju meč poslednjeg kola Lige Evropa i brane 1:3 pred svojim navijačima.

U sličnoj situaciji je klub iz Humske bio i 2002. godine u prvom kolu Kupa UEFA u revanšu protiv Sportinga. Partizan je tada na gostovanju u Lisabonu pobedio sa 3:1.

Tada je za tim iz Portugala igrao i zvanično najbolji fudbaler sveta, Kristijano Ronaldo, ali ih ni on nije spasio poraza na prvom meču. Ušao je u drugom poluvremenu, ali su golovima Delibašića i Ilijeva gosti iz Srbije ostvarili veliki trijumf, koji je upotpunio i autogol Huga.U revanšu je Partizan bio lišen pomoći publike i igrao je pred praznim tribinama stadiona u Humskoj. Sporting je poveo već u 13. minutu preko Tonjita. U 55. minutu Kutuzov pogodio mrežu Radiše Ilića, Partizan je već bio na ivici ambisa. Delovalo je da je gol za spas crno-belih postigao Delibašić u 78. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Kontreras i treći put zatresao mrežu Partizana.

Utakmica je ušla u produžetak, gde je Partizan ipak uspeo da postigne dva gola preko Živkovića i Čakara, pa je konačnim rezultatom 3:3 uspeo da se plasira u narednu rundu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track