RONALDO U STRAHU: Milorad Mažić ide na Evro!
Foto: FoNet AP

Srbinu priznanje od UEFA

RONALDO U STRAHU: Milorad Mažić ide na Evro!

Fudbal -
Naš najbolji sudija biće akter EP u Francuskoj, što se verovatno neće svideti asu Reala, koji se često bunio zbog njegovih odluka na SP 2014.

Navijačima u Srbiji po pravilu smetaju njegove odluke, ali je u Evropi izuzetno cenjen. Milorad Mažić jedan je od 18 arbitara koji će deliti pravdu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj naredne godine.Ovo priznanje naš najbolji arbitar dobio je od UEFA, koja je pokazala da izuzetno ceni Srbina. Osim Mažića, na listi sudija za Evropsko prvenstvo našlo se još 17 imena, među njima i Slovenac Damir Skomina, pored Mažića jedini arbitar s prostora bivše SFRJ.Ispunio normuSpisak utakmica koje će u grupnoj fazi takmičenja voditi naše sudije još nije preciziran, ali se zato zna šta u narednom periodu, pa sve do početka Evropskog prvenstva očekuje sve arbitre. Radi se o seriji kurseva, predavanja i treninga, od kojih će prvi biti održani od 26. do 28. januara na Kipru. Nova sudijska „druženja“ planirana su za početak februara, a poslednje pripreme imaće od 18. do 22. aprila u zemlji domaćinu Evropskog prvenstva.

Mogu se sresti i u Francuskoj... Milorad Mažić i Kristijano Ronaldo
Mogu se sresti i u Francuskoj... Milorad Mažić i Kristijano Ronaldo

Slede pripreme

Svih 18 sudija će, zajedno sa svojim pomoćnicima, na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 10. juna do 10. jula, stići četiri dana pre prve utakmice. Arbitri koje je UEFA odabrala izabraće dvojicu pomoćnika i „četvrtog“ sudiju iz svoje zemlje, a konačan spisak svih sudijskih timova biće objavljen u februaru.Mažić će, dakle, predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu sledeće godine - kad već ne mogu fudbaleri, dobro je što bar imamo njega. A kilavi „orlovi“ nek na televiziji gledaju utakmice i pate.

IskustvoBRILJIRAO NA MUNDIJALUMilorad Mažić iza sebe ima pregršt utakmica u Ligi šampiona, ali i jedno veliko takmičenje - Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Naš arbitar dobio je visoku ocenu od FIFA i UEFA za učinjeno na prethodnom mundijalu, a u sećanju će svakako ostati meč koji je sudio Portugal - Nemačka (0:4). Podsetimo, Mažić je tada bio na udaru kritičara - prevashodno zbog penala i crvenog kartona Pepeu, ali iz sudijske organizacije je ubrzo stigao odgovor da je on dobro odradio posao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track