VRAĆA SE KORENIMA: Siniša Mihajlović obnavlja rodnu kuću u Borovu!

Posle 25 godina

VRAĆA SE KORENIMA: Siniša Mihajlović obnavlja rodnu kuću u Borovu!

Fudbal -
Srpski trener na leto dovodi porodicu u Hrvatsku, saznaje Kurir posle objavljivanja ekskluzivnih fotografija njegove prve posleratne posete Vukovaru

Emocije su proradile! Siniša Mihajlović je odustao od prodaje rodne kuće u Borovu nadomak Vukovara.Kurir je u jučerašnjem izdanju objavio ekskluzivne fotografije Mihine posete Borovu, prve posle rata 1991. godine, a sada otkrivamo da je proslavljeni srpski fudbaler rešio da renovira kuću na čijem je pragu pre tri dana pustio suzu.Velebitska ulica je ta u kojoj je Mihajlović odrastao. Rodna kuća je drastično oštećenja tokom ratnih zbivanja, a država Hrvatska je obnovila objekat, ali ne potpuno.Podrška supruge- Pola kuće je renovirala Hrvatska, ali to i dalje nije objekat u kome može da se živi. Mihajlović je jedno vreme hteo da proda kuću, ali je odustao od toga i sada ima potpuno drugačije planove - počinje priču naš izvor blizak porodici sadašnjeg trenera Milana i otkriva plan legendarnog asa:- Potpuno će renovirati kuću! Plan mu je da svi poslovi budu završeni do leta kako bi mogao da prvi put dovede i kompletnu porodicu u rodnu kuću. Planira da približi decu svojim korenima, da znaju odakle im je tata i kako mu je bilo lepo detinjstvo u Borovu.Brat preuzeo radoveMihajlovića su tokom posete rodnoj kući preplavile emocije, pa je i zaplakao na pragu koji je toliko puta prešao. Prilikom posete bio je u društvu brata i kuma.- Brat Dražen će imati ključnu ulogu u obnovi kuće. Prepustio je sve poslove njemu, da nađe arhitektu, kupi kompletan nameštaj i sve ostalo. Plan je da za letnji raspust Siniša s decom dođe u Borovo - zaključuje sagovornik Kurira.

Zaplakao na kućnom pragu... Mihajlović
Zaplakao na kućnom pragu... Mihajlović

Ratne sceneSPASAO UJAKA HRVATA OD ARKANASinišu Mihajlovića za ratni period vežu teške uspomene. Posebno je mučna ona o ujaku Ivi, oficiru hrvatskih „zengi“.- Kad su roditelji izbegli u Srbiju, moj ujak je pozvao mamu u Srbiju i pitao je zašto je otišla. Doslovce joj je rekao: „Ti si mogla da ostaneš, za razliku od onog jebenog govnara Srbina za kojeg si se udala! Spasla si život srpskoj svinji!“ Nekoliko meseci kasnije nazvao me je Arkan. Oslobodio je Vukovar i rekao mi da ima jednog tipa koji tvrdi da je moj ujak i da se zove Ivo. Rekao je da mogu da ga pokupim ako hoću, u protivnom je gotov. Odlučio sam se da ga spasem - deo je iz autobiografske knjige Siniše Mihajlovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track