NA POMOLU NAJVEĆI FUDBALSKI RAT: Real želi da otme veliku zvezdu Barselone
Foto: Reuters

Novi slučaj Figo

NA POMOLU NAJVEĆI FUDBALSKI RAT: Real želi da otme veliku zvezdu Barselone

Fudbal -
Fudbalski klub Real zadao je Barseloni najveći udarac u istoriji 2000. godine kada je, u vreme prvog mandata sadašnjeg predsednika Florentina Pereza, sa "Nou Kampa" doveo Luisa Figa.

Navijači "Blaugrane" nikada Portugalcu nisu mogli da oproste izdaju, te su ga na prvom narednom El klasiku gađali svinjskim glavama.

Ipak, ova epizoda mogla bi da bude "blaga prehlada" u odnosu na ono što najavilju dobro obavešteni mediji iz Barselone.

U današnjem broju "Sport" iz Barselone prenosi da je predsednik Reala Florentino Perez odlučan u nameri da na stadion "Santjago Bernabe" dovede Nejmara.

Predsednik "Kraljevskog kluba" je, kako ističe list, već nekoliko puta kontaktirao igračevog oca, koji mu je ujedno i agent, ali do sada nije došlo do uspešnih pregovora.

List podseća da je Real 2013. godine poslao Nejmaru bogatiju ponudu u odnosu na Barselonu, ali da je Nejmar odlučio da ostvari svoj dečački san i zaigra upravo za katalonski tim.

Iako deluje nemoguće da se ovaj transfer desi, što bi izazvalo verovatno najveći potres u istoriji fudbala, sam Nejmar je u nedavnoj izjavi ostao prilično zagonetan po pitanju budućnosti.

"I dalje pregovaram sa Barselonom oko produžena ugovora, za sada nema dogovora, ali smo optimisti. Moji planovi su trenutno vezani samo za Barselonu. Ove godine sam osvojio pet od mogućih šest trofeja, a u 2016. godini želim da osvojim svih šest trofeja. Što se tiče budućnosti, ko zna, život je dugačak", zagolicao je maštu javnosti Nejmar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track