(VIDEO) DRAMA NA ENFILDU: Liverpul posle penala izbacio Stouk i plasirao se u finale Liga kupa
Foto: Reuters

Kop u transu

(VIDEO) DRAMA NA ENFILDU: Liverpul posle penala izbacio Stouk i plasirao se u finale Liga kupa

Fudbal -
Fudbaleri Liverpula plasirali su se u finale Liga kupa posle boljeg izvođenja penala u revanšu polufinala protiv Stouka - 6:5.

Gosti su na "Enfildu" uspeli da anuliraju zaostatak iz prvog meča, koji su na svom stadionu izgubili minimalnim rezultatom. Do toga su došli golom Marka Arnautovića u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Austrijanac srpskog porekla je krunisao sjajnu akciju Stouka i asistenciju drugog Srbina, Bojana Krkića. Domaći igrači su se, verovatno opravdano, bunili što sudija Mos nije dosudio ofsajd poziciju Arnautovića. Taj gol je priznat i, ispostavilo se, bio je jedini za 90 minuta igre.

A onda je usledila drama na penal-ruletu. U drugoj seriji neprecizni su bili Krauč (Stouk) i Džan (Liverpul), a u nastavku su izvođači bili sigurni do sedme serije kada je Muniesa promašio penal i omogućio Alenu da "crvenima" donese plasman u finale, a čuveni "kop" baci u trans.

Ekipa trenera Jirgena Klopa za trofej će se boriti sa boljim iz polufinala Mančester siti - Evrton. "Građani" i "Karamele" revanš igraju sutra, a prvu utakmicu dobio je Everton 2:1.

Arnautovic GOAL(0:1) Liverpool vs Stoke City... by OfficialGoals

All Penalty Goals Liverpool 6-5 Stoke City 26... by FootballLiveGoals

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track