PARTIZAN O NAMEŠTANJU UTAKMICA: Zašto Tužilaštvo četiri godine nije reagovalo?
Foto: FK Partizan

Crno-beli odgovorili na optužbe

PARTIZAN O NAMEŠTANJU UTAKMICA: Zašto Tužilaštvo četiri godine nije reagovalo?

Fudbal -
Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom natpisa u jednom dnevnom listu pod naslovom "Evo kako se namešta u srpskom fudbalu".

Nekoliko dana objavljuju se navodni transkripti izjava Bojana Radovanovića, bivšeg člana Upravnog odbora kluba, koje je dotični dao Tužilaštvu za organizovani kriminal pre četiri godine, a u kojima je žestoko oklevetan klub.

"Postavlja se pitanje kako je moguće da dokumenti iz Tužilaštva za organizovani kriminal „cure“ u javnost, i to posle četiri godine? Takođe se postavlja pitanje kako je moguće da to Tužilaštvo u prethodnim godinama nije ništa preduzelo povodom iznetih optužbi?

Odgovori su jednostavni: Proveravajući navode Bojana Radovanovića u Tužilaštvu su se uverili da su oni lažni i isfabrikovani, a „curenje“ je deo kampanje diskreditacije i omalovažavanja rezultata koje je FK „Partizan“ postigao u periodu od 2008. do danas koju vodi deo srpske sportske javnosti, jer neki ljudi u Srbiji očigledno misle da Partizanu treba zabraniti da bude najbolji", stoji između ostalog u saopštenju.

Iz Partizana ukazuju na nekoliko neistina koje su iznete u pomenutim tekstovima.

"Prvo Bojan Radovanović je bio član Upravnog odbora FK „Partizan“ od kraja decembra 2006. godine do juna 2008. godine, ukupno 18 meseci, a ne od 2004. do 2009. godine, kako se netačno navodi. U junu 2008. godine, pošto je u kontinuitetu dolazio na sednice vidno alkoholisan, ili što bi se narodski reklo mrtav pijan, i na njima izazivao incidente, Bojan Radovanović je isključen iz članstva Upravnog odbora. Tada su i prestali svi njegovi kontakti sa klubom.

Upravo u tom vremenu su prestale funkcije u klubu i Žarku Zečeviću i Nenadu Bjekoviću, koje Bojan Radovanović kleveće i pokušava da optuži. Nenad Bjeković je prestao da bude sportski direktor u junu 2007., a Žarko Zečević je prestao da bude generalni sekretar u septembru 2007."

Aktuelni šampion Srbije posebno apostrofira utakmice koje su odigrane u vremenu kada je Radovanović bio član uprave, a koje je naveo kao "nameštene" i "prijateljske".

"U tom periodu FK „Partizan“ je sa FK „Crvena zvezda“ odigrao 6 prvenstvenih utakmica i samo jednu dobio, dve odigrao nerešeno i tri izgubio.

FK Mladost iz Apatina u leto 2007. godine istupa iz Super lige Srbije i više ne nastupa u njoj.

Sa FK Hajduk iz Kule bilans je 5 utakmica, 4 pobede Partizana, 1 pobeda Hajduka. Inače, prva utakmica po transferu Ljubomira Fejse u jesen 2008., što Bojan Radovanović posebno apostrofira, završava se nerešeno.

BSK iz Borče, Metalac iz Gornjeg Milanovca i Spartak iz Subotice u tom vremenu nisu članovi Super lige, pa FK Partizan sa njima nije ni igrao.

Sa FK Smederevo i FK Borac iz Čačka bilans je isti – 3 pobede Partizana i jedna nerešena utakmica.Dakle nema ni „prijateljstva“, ni lakih pobeda.

Konačno, u utakmici sa OFK Beogradom odigranoj u proleće 2008. Godine, koju Bojan Radovanović takođe apostrofira, Partizan nije vodio 2:0, već gubio 0:1, da bi preokrenuo i pobedio sa 3:1. Junak utakmice bio je golman Partizana Mladen Božović."

Dnevni list "Sport" prethodna tri dana objavio je delove saslušanja koje je Bojan Radovanović dao tužilaštvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track