SLUČAJ ŽIVKOVIĆ Dragan Đurić za Kurir: Napadaju me nesposobni iz Partizana
Foto: Marina Lopičić

Bivši predsednik crno-belih odgovorio upravi

SLUČAJ ŽIVKOVIĆ Dragan Đurić za Kurir: Napadaju me nesposobni iz Partizana

Fudbal -
Bivši predsednik Partizana Dragan Ðurić, kojeg aktuelna uprava kluba optužuje da je potpisao štetan ugovor s Andrijom Živkovićem, tvrdi da tim napadima oni samo pokušavaju da sakriju svoju nesposobnost da reše problem.

- Osnovni problem u celoj ovoj priči jeste taj što sadašnja uprava godinu dana nije uspela da produži ugovor s Andrijom Živkovićem. Nisu se pokazali sposobnima da to urade i sada to pokušavaju da prikriju napadom na druge - kaže Ðurić i nastavlja:Problem s ocem- Imali smo problem s Andrijom i njegovim ocem prilikom prvog ugovora, ali smo suspendovali Živkovića, posle čega je on pristao da potpiše. Ideja je bila da se isto učini i na polovini postojećeg ugovora, samo što nova garnitura rukovodilaca to nije uradila iz samo njima znanih razloga. Da sam u klubu, budite sigurni da igrač ne bi igrao ni u prolećnom delu, niti Ligu Evrope dok ne pristane da potpiše, a to bi se desilo u roku od 15 dana.Bez obzira na to što čelnici Partizana tvrde da je ugovor s Pinijem Zahavijem najštetniji u istoriji kluba, Dragan Ðurić ne vidi šta je u njemu sporno.

Prozvani... Miloš Vazura i Milorad Vučelić
Prozvani... Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Kamata na kamatu- Trebale su nam pare i odluka svih članova Sekretarijata i UO bila je da se prodaju ekonomska prava da se ne bismo po zelenaškim kamatama zaduživali kod banaka. To je naše pravo i nismo morali bilo koga da pitamo. To se radi svuda u svetu.Doskorašnji prvi čovek crno-belih svojim naslednicima ne može da oprosti ni politiku da igrači iz Humske odlaze bez obeštećenja."Slučaj Lukač"- Mi smo za Lukača imali ponudu od milion i po evra koju smo odbili, a on je sad oprostio dug i otišao džabe. E, to je pogubno. Takvih primera je mnogo, a s druge strane, oni nemaju koga da prodaju na leto, jedino ako neko hoće da kupi Obućinu ili Vučelića. Ej, pa sportski direktor Partizana kaže da će se na klub staviti katanac zbog 2,5 miliona evra, a stiže im novac od dalje prodaje Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića. To je besmislica - kaže Dragan Ðurić.

Iliev preklinjeHRIŠĆANSKI MOLIM ŽIVKOVIĆEIvica Iliev se ponovo oglasio povodom problema sa Živkovićima.- Čekam da se otac i sin smiluju na Partizan. Računam na njihovu hrišćansku milost. I, evo, javno kažem: ako pristanu na jednu od dve opcije, da produže ugovor ili prihvate inostranu ponudu, spreman sam da se ponizim i obojici izvinim u ime Partizana. Mali Žile kaže: „Ja hoću, ali tata neće.“ Pitam ga sad: „Čekaj, dete, imaš li ti 20 godina, ličnu kartu, mogućnost da sam odlučuješ i potpisuješ? Ako toliko voliš Partizan kao što kažeš, onda uradi to. Ili će se tata pitati za sve? I kad ideš na spavanje. I šta jedeš. I s kojom se devojkom zabavljaš. I koje ćeš patike da kupiš. Sve. Preuzmi stvari u svoje ruke i spasi Partizan!“ - izjavio je Iliev za Mocart sport.

Ne krije seSPREMAN SAM ZA TUŽILAŠTVODragan Ðurić uverava da do sada nije dobio nijedan poziv iz tužilaštva u vezi sa spornim ugovorom i tvrdi da je na raspolaganju državnim organima.- Niko me nije zvao da dođem u tužilaštvo i neistina je da sam davao bilo kakvu izjavu. Stojim na raspolaganju, spreman sam da se odazovem jer nemam šta da krijem - kaže Ðurić.

ČinjeniceSPORNI UGOVOR ANDRIJE ŽIVKOVIĆA- Živkoviću u junu ističe ugovor s Partizanom- Partizan mora da plati 2,5 miliona evra Apolonu jer Andrija nije prodat prošlog leta- Crno-beli imaju samo 25% od ugovora mladog fudbalera- Igraču je ponuđeno da ode odmah ili da produži ugovor (s tim da bi Partizan bio vlasnik celog ugovora), što je on odbio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track