LJUDINA: Nemanja odbio Nevilove milione!
Foto: Profimedia, Saša Pavlić

Nenad Lalatović otkrio poslednju ponudu za kuma

LJUDINA: Nemanja odbio Nevilove milione!

Fudbal -
Kad ga je Gari pozvao u Valensiju, Vidić mu je rekao da mu ne može dati 100 odsto sebe na terenu i da nije pošteno da prihvati ugovor

Nenad Lalatović nije bio iznenađen što je njegov najbolji prijatelj Nemanja Vidić odlučio da prekine karijeru.Popularni Lala potencira ljudske osobine i karakter svog kuma i otkriva da je Vidić nedavno odbio milionsku ponudu trenera Valensije i prijatelja Garija Nevila.- Zvao me je Vida u sredu da mi kaže da je rešio da završi karijeru. Nisam bio iznenađen jer ga dobro poznajem. Nemanja Vidić napravio je karijeru kao retko koji naš fudbaler. Znamo se od malih nogu i uvek je ostavljao srce na terenu. Tako je bilo u Crvenoj zvezdi, a kasnije i u Mančester junajtedu, gde se svojim radom i zalaganjem dokazao Englezima, pa mu je čuveni ser Aleks Ferguson ukazao čast udelivši mu kapitensku traku. Bio je najbolji štoper na svetu dugo godina - priča u dahu Lalatović za Kurir i nastavlja:Ambasador Srbije- Nemanja Vidić bio je ambasador Srbije i uvek je i u svakoj prilici isticao s ponosom ko je i odakle dolazi. Prestao je da igra, i to je ogroman gubitak za srpski fudbal.Nemanja Vidić poslednjih meseci imao je veliki broj ponuda. Ređali su se američki klubovi koji su mu nudili ček da ispiše sumu koju želi, a poslednjih dana tražio ga je i Pep Gvardiola iz Bajerna.- Nemanja nije pohlepan čovek! Nikad nije jurio za milionima, novac je uvek jurio njega. Zvao ga je nedavno njegov prijatelj iz Junajteda Gari Nevil da dođe u Valensiju. Nudio mu je milione za kratkoročni ugovor. I znate šta je Nemanja rekao svom drugu Gariju? „Izvini, druže, ne mogu to, jer ne mogu da ti dam 100 odsto na terenu!“ Posle ga je zvao i Gvardiola. I njemu je rekao isto. E, takav je Vidić. To je dokaz njegove veličine, poštenja i sportskog duha.

Obožava Nemanju... Gari Nevil
Obožava Nemanju... Gari Nevil

Nenad Lalatović veruje da će Nemanja Vidić ostati u fudbalu, ali da će se pre toga dobro odmoriti.Uživa sa sinovima- Moj kum ima tri sina, sve slobodno vreme posvetiće njima. Upisao je trenersku školu, poseduje A licencu. Uvek dobro razmisli pre nego što donese odluku. Takav je čovek. Nemanja je toliko veliko ime da može da radi šta hoće i gde hoće. Od Zvezde, preko moskovskog Spartaka, do Mančester junajteda. Ako bude hteo da radi u Crvenoj zvezdi, to će i uspeti. Potreban je Zvezdi i srpskom fudbalu, mislim da to ljudi u klubu i Savezu treba da znaju. Naš fudbal nema takvog čoveka - zaključio je Lalatović.

HumanistaPOMAGAO JE MNOGIMANenad Lalatović otkriva Kuriru da je Nemanja Vidić izuzetno human čovek:- Mnogim ljudima Vidić je pomogao, ali je insistirao da se o tome ne govori u javnosti. Verujem da naš narod to zna, jer Nemanja Vidić ima klutni status, ne samo kod Srba već i u Velikoj Britaniji i celom svetu. On je čovek stena, u pravom smislu te reči.

Poseban čovekKUMSTVO OD MALIH NOGUNemanja Vidić i Nenad Lalatović zbližili su se u omladinskoj školi Crvene zvezde.- Odmah smo se našli, jednostavno smo se razumeli od malih nogu. Zajedno smo proživljavali u Zvezdi lepe i ružne trenutke. Obojica smo išli na kaljenje i shvatili koliko nam je to pomoglo. Ponosan sam što ga imam za prijatelja i kuma jer je Nemanja stvarno poseban čovek - navodi Lalatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track