BLOG UŽIVO: Mitrović dobio opasnu konkurenciju, Dumbija u Njukaslu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mitrović dobio opasnu konkurenciju, Dumbija u Njukaslu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:32 - Arsenal zabranio Debišiju da ide u JunajtedDesni bek Arsenala Matje Debiši završiće sezonu u francuskom Bordou kojem je pozajmljen.Navodno je Debišija želeo i Mančester junajted, ali je Arsenal blokirao tu mogućnost.Debiši je stigao u Arsenal 2014. iz Njukasla za 12 miliona funti, ali je od novembra odigrao samo sedam utakmica. Njegovo mesto zauzeo je Ektor Beljerin, pa je Debiši prešao u Bordo u želji da obezbedi mesto u reprezentaciji Francuske na Evropskom prvenstvu u 2016. godini.

22:50 - Rajo dva puta vodio, Deportivo izvukao bodFudbaleri Deportiva i Rajo Valjekana odigrali su nerešeno 2:2, u poslednjoj utakmici 22. kola španske Primere.Ekipa iz Valjekasa propustila je priliku da pobedom pobegne iz opasne zone i sada je sa 20 bodova na 18. poziciji. Domaći Deportivo je deveti sa 10 bodova više.Gosti su bili bliži trijumfu na Riazoru jer su u dva navrata imali vođstvo, ali nisu uspeli da ga zadrže do kraja. Miku je u osmom minutu postigao prvi gol, a Peres je izjednačio 11 minuta kasnije. Gosti su ipak vodili na poluvremenu pošto je u 23. minutu pogodio Hozabed, ali već u prvom minutu nastavka Marokanac Fajr je postavio konačan rezultat.

22:23 - Abiola Dauda u Hartsu na pozajmiciNekadašnji napadač Crvene zvezde Abiola Dauda prešao je iz Vitesea na pozajmicu u škotski Harts poslednjeg dana prelaznog roka.Dauda je prethodno osvojio titule sa Crvenom zvezdom u Srbiji i Kalmarom u Švedskoj.„Brz je, snažan i siguran sam da će postizati golove. Navijači će videti igrača top klase koji je igrao na vrhunskom nivou u tri evropske zemlje. On je bio naša primarna meta“, rekao je trener Hartsa Robi Nilson. Dauda ima 27 godina, a u Viteseu je postigao devet golova na 23 utakmice.21:38 - Bajern doveo Taskija iz SpartakaFudbalski klub Bajern objavio je da je na pozajmicu doveo Serdara Taskija iz moskovskog Spartaka.Taski, koji je odigrao 14 utakmica za reprezentaciju Nemačke, ima iskustvo igranja u Bundesligi, pošto je branio boje Štutgarta pre selidbe u Rusiju 2013. godine.Nemački mediji ističu da je Taski doveden da bi u timu zamenio povređenog Žeroma Boatenga.„Prezadovoljni smo što smo dobili priliku da dovedemo igrača kakav je Serdar Taski u Bajern do kraja sezone“, rekao je Matijas Zamer, sportski direktor Bajerna. Ukoliko minhenski klub bude želeo, na leto može da otkupi ugovor 28-godišnjeg Taskija. „Osećam se sjajno i radujem se novom izazovu. Nadam se da ću biti od velike pomoći svom timu“, naglasio je Taski.

20:58 - Klop: Gvardiola će želeti da osvoji sveMenadžer Liverpula Jirgen Klop pozdravio je vest da će Pep Gvardiola preuzeti Mančester Siti na leto i istakao da veruje da će Katalonac želeti da osvoji sve.Siti je u ponedeljak potvrdio najgore čuvanu tajnu u svetu fudbala saopštenjem u kojem se ističe da je Gvardiola potpisao trogodišnji ugovor sa ’Građanima’ i da će ih preuzeti na kraju sezone, kada napusti Bajern.Klop, koji je takođe prešao iz Bundeslige u Premijer ligu, pošto je na kraju prošle sezone napustio Borusiju iz Dortmunda, a u novembru preuzeo Liverpul, istakao je da nema savet za Gvardiolu, ali da zna kakve ambicije ima. „Nemam nikakav savet za njega. On je jedan od najboljih trenera na svetu, u to nema sumnje. Radio je u dva velika kluba i sada će odraditi svoj posao i u Sitiju. Osvojio je sve u Španiji, skoro sve u Nemačkoj, tako da mislim da će želeti da osvoji i sve u Engleskoj, to je jasno. Poznajem ga, ali ne dovoljno dobro da bih znao kakve su mu ambicije zaista, ali mogu da pretpostavim“, naglasio je Klop i istakao da je Siti napravio pun pogodak angažovanjem katalonskog stručnjaka.

20:21 - Maldonado odlazi iz Meklarena, menja ga MagnusenNekadašnji vozač Meklarena Kevin Magnusen zameniće naredne sezone u timu Renoa u Formuli jedan Pastora Maldonada.Magnusenov partner biće Džolijon Palmer. Bi-Bi-Si je preneo da je Maldonado izgubio mesto jer njegovi sponzori nisu ispunili ugovorne obaveze prema timu. Kako prenosi Skaj sports, Maldonadov glavni sponzor je bila venecuelanska državna naftna kompanija PDSVA, koja je navodno plaćala godišnje oko 27 miliona evra za mesto 30-godišnjeg vozača u Renou. Ekonomija te zemlje je, medjutim, na ivici kolapsa zbog pada cena nafte. "Hvala svima na porukama podrške, strasti i brige za moju budućnost. Osećam se počastvovano podrškom svih vas i ponosan sam na svoj profesionalni nastup", rekao je Maldonado na društvenim mrežama. Reno još nije objavio zvaničan komentar. Tim je pre četiri meseca saopštio da će Maldonado voziti za njih u ovoj sezoni. Vozač iz Venecuele bio je prošle sezone 14. u konkurenciji vozača. U karijeri je pobedio u jednoj trci, Velikoj nagradi Španije 2012.

19:28 - I Roma se pojačala, stigao PerotiDijego Peroti je stigao u Romu iz Đenove, dogovorena je pozajmica do kraja juna 2017. godine uz pravo otkupa po ceni od 9 miliona evra u svakom trenutku dok ona traje. Đenovi pripada milion evra za pojamicu do kraja tekuće sezone."Ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri. Čast mi je što dolazim u tako veliki klub kao što je Roma." rekao je Peroti na predstavljanju.Ovaj 27-godišnji fudbaler je ponikao u akademiji Boke Juniors, ali je ime izgradio igrajući za Deportivo Moron.

18:55 - Panatinaikos lako s RetimnomKošarkaši Panatinaikosa lako su u 16. kolu grčkog prvenstva savladali Retimno 84:62. U timu Aleksandra Đorđevića najefikasniji je bio Vladimir Janković sa 13 poena, uz devet skokova, a Mroslav Raduljica je, kao i Nik Kalates, ubacio 11 poena. Srpski centar imao je i pet uhvaćenih lopti-

18:04 - Bajern doveo Taskija da zameni BoatengaBajern je danas promovisao Serdara Taskija, bivšeg reprezantativca Nemačke i člana moskovskog Spartaka. Ovaj 28-godišnji defanzivac je u Bajern došao na pozajmicu vrednu 2,5 miliona evra i opciju produžetka saradnje za 10 miliona evra na kraju sezone. Taski je punu fudbalsku afirmaciju stekao svojevremeno u Štutgartu, gde je od 2006. do 2013. godine odigrao 181 utakmicui postigao devet golova, da bi se onda preselio u Spartak, gde su ga povrede onemogućile da nastavi u istom stilu. Taski, koji ima i 14 nastupa u reprezentaciji Nemačke, popuniće prazninu u ekipi Bajerna zbog Boatengovog odsustva u predstojećem dvoboju sa Juventusom u Ligi šampiona.

17:24 - Mitrović dobio opasnu konkurenciju, Dumbija u NjukasluAleksandar Mitrović dobio je konkurenciju u napadu Njukasla! Napadač Rome Sejdu Dumbija (28) pozajmljen je "svrakama" do kraja sezone, sa opcijom kupovine nakon toga. Dumbija je prošle zime prešao je u Romu iz CSKA, ali nije ispunio očekivanja. Letos se vratio u CSKA kao pozajmljen igrač, igrao odlično u tandemu sa Musom, ali Moskovljani ipak nisu hteli da ga otkupe.

17:09 - Kvaljarela u SampdorijiIskusni centarfor Fabio Kvaljarela (33) iz Torina je prešao u Sampdoriju - na šestomesečnu pozajmicu, uz obaveznu kupovinu za 2,7 miliona evra po završetku sezone. Kvaljarela je pre tačno godinu dana bio strelac het-trika u meču Torino - Sampdorija 5:1.

16:57 - Konstan opet u ItalijiNekadašnji defanzivac Kjeva, Đenove, Milana i Trabzona Kevin Konstant (28) vratio se u Italiju. Kao slobodan igrač se priključio Bolonji do kraja sezone, uz opciju nastavka saradnje do leta 2018.

16:41 - Gece na terenu posle tri i po mesecaFudbaler minhenskog Bajerna Mario Gece oporavio se od povrede prepona posle troipomesečnog oporavka i stavio na raspolaganje treneru Pepu Gvardioli. Gece se povredio na meču Nemačke i Republike Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u oktobru prošle godine. "Drago nam je da Gecea možemo ponovo da vidimo na terenu posle pauze. Odradio je trening bez ikakvih problema", saopštio je bavarski gigant. Gece je ove sezone za Bajern odigrao 11 utakmica i dao četiri gola u svim takmičenjima. Pre minhenskog tima igrao je za Borusiju iz Dortmunda, a ostaće upamćen po tome što je 2014. godine reprezentaciji Nemačke doneo titulu prvaka sveta kada je u finalu protiv Argentine postigao jedini gol u produžecima.

16:13 - Braz: Želimo obe pobede u grupiSelektor futsal reprezentacije Portugalije Horhe Braz rekao je da njegov tim ima obavezu da prođe grupnu fazu prvenstva Evrope u Beogradu i sa dva trijumfa dočeka presudne utakmice u borbi za medalje. Portugalija u Beograd dolazi posle četvrtog mesta na prošlom kontinentalnom šampionatu u Belgiji, ali Braz veruje da ekipa može da napravi još bolji rezultat. "Ambicije su nam plasman u polufinale, imamo mladu i ambicioznu ekipu. Igraćemo bez straha, iako ćemo se takmičiti sa najboljima. Radujem se predstojećim izazovima", rekao je Braz za portugalsku agenciju Lusa. Portugalci prvi meč A grupe igraju protiv Slovenije u četvrtak, dok je duel sa Srbijom u subotu. "Odgovornost je uvek ista, prolazak prve faze se podrazumeva. Zzelimo dve pobede u grupi, a potom dolaze jače reprezentacije. Tada ćemo imati priliku da se takmičimo sa Španijom i Italijom. Te utakmice nas motivišu", zaključio je Braz. Evropsko prvenstvo u Beogradu počinje sutrašnjom utakmicom između Srbije i Slovenije od 18.30 u Areni.

15:49 - Selektor Švedske napušta reprezentaciju posle EPSelektor fudbalera Švedske Erik Hamren rekao je danas da će napustiti kormilo reprezentacije po završetku predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj, bez obzira na rezultat. Hamren (58) je još od 2009. godine postao selektor Švedske, a ugovor mu ističe po završetku kontinentalnog šampionata. "Mislim da je pravo vreme da napustim reprezentaciju. Vreme je da radim nešto drugo", rekao je Hamren ne odbacujući mogućnost da preuzme neki švedski klub. Švedska će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u Grupi E sa selekcijama Belgije, Italije i Irske. Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od od 10. juna do 10. jula.

15:01 - Infantino želi Afrikanca za generalnog sekretara FIFAKandidat za predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino rekao je danas da bi voleo da imenuje nekog afričkog kolegu za generalnog sekretara te organizacije, ukoliko na izborima bude izabran za prvog čoveka Fife. Infantino, koji trenutno obavlja funkciju generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (Uefa), rekao je da će veoma brzo po eventualnoj pobedi na izborima naći zamenu za suspendovanog Žeroma Valkea. "Želim da otvorim vrata Fifa administracije. Uveren sam da Evropljanin ne bi trebalo da bude generalni sekretar Fife. Zašto to ne bi bio Afrikanac?", rekao je Infantino novinarima u Londonu. Kandidat za prvog čoveka Fifa administracije je generalni sekretar Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Hikam el Amrani. Pored Infantina, kandidati za predsednika svetske kuće fudbala su i Žerom Šampanj, šeik Ebrahim el Kalifa, Tokio Seksvejl i jordanski princ Ali Bin El Husein. Članice Fife će naslednika Sepa Blatera izabrati 26. februara u Cirihu.

14:10 - Berluskoni: Mihajlović naredne sezone naš trener? Rano je...Predsednik Milana Silvio Berluskoni pohvalio je trenera Sinišu Mihajlovića posle trijumfa nad Interom (3:0) u Seriji A, ali poručio da je još uvek rano pričati o tome da li će ostati u klubu i naredne sezone. Mihajlovićev tim je protiv gradskog rivala ostvario najveći trijumf u poslednjih pet godina u Derbiju dela Madonina, ali Berluskoni nije želeo euforiju. "Na kraju je ispao pozitivan dan za nas, ekipa zaslužuje komplimente. Nemamo nikakve prognoze u ovom trenutku kakav bi finiš za nas mogao da bude. Mihajlović radi sasvim dobro, što dokazuje da je još uvek trener Milana. Da li će ostati i posle juna? Rano je pričati o tome, svi treneri zavise od rezultata", rekao je Berluskoni italijanskim novinarima posle meča. Mihajlović je ove sezone često bio na udaru kritika posle promenjivih rezultata, ali je u poslednje vreme počeo da niže uspehe. Fudbaleri Milana nalaze se na šestom mestu na tabeli italijanskog prvenstva sa 36 bodova.

13:20 - Hamren napušta klupu Švedske posle EPSelektor fudbalske reprezentacije Švedske Erik Hamren napustiće funkciju po završetku Evropskog prvenstva u Francuskoj, potvrdio je danas FS Švedske. Uprkos tome što je eliminisao Dansku u baražu za šampionat u Francuskoj, čelnici Saveza nisu Hamrenu oprostili to što je u grupnoj fazi kvalifikacija bio iza Austrije i Rusije, ali i jer nije odveo selekciju na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. "Erik je doneo odluku da odlazi posle Evropskog prvenstva", rekao je potpredsednik Saveza Lars-Krister Olson. Hamren je selekciju "tri krune" preuzeo 2009. godine posle odlaska Larsa Lagerbaka, a ranije je vodio Rozenborg, Alborg, Ergite i AIK. Švedska će na EP igrati u grupi sa Republikom Irskom, Italijom i Belgijom.

12:20 - Venger: Završili smo prelazni rok osim ako mi Mesi ne pokuca na vrataTrener Arsenala Arsen Venger rekao je danas da je 99 odsto siguran da taj klub neće u poslednjim trenucima prelaznog roka dovesti nekog igrača, osim ako fudbaler Barselone Lionel Mesi ne postane slobodan igrač. Tokom zimskog prelaznog roka Arsenal je doveo Mohameda Elnenija, a Venger je gotovo siguran da se do kraja dana neće ništa promeniti. "Ceo prelazni rok je bio tiši nego što sam očekivao. Rekao sam da ćemo napraviti najmanje jedan transfer, želeo sam i više od toga, ali nije velika ponuda igrača na tržištu. Čuda su moguća, ali 99 odsto sam siguran da nećemo više nikoga dovesti. Ako Mesi pokuca na moja vrata 10 minuta pre završetka prelaznog roka neću mu reći: 'Molim te vrati se u Barselonu'", rekao je Venger, preneo je sajt Gol. Venger je dodao da bi Matje Debiši mogao da ode na pozajmicu u neki od premijerligaških klubova.

11:30 - Udovičić čestitao vaterpolo reprezentaciji na nagradi za najbolju ekipuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas vaterpolo reprezentaciji Srbije na nagradi za najbolju ekipu u 2015. godini. "Još jedno priznanje i potvrda da imamo zlatnu generaciju srpskog vaterpola predvodjenu najboljim trenerom na svetu Dejanom Savićem. Hvala vam na svemu što činite za ovaj sport i Srbiju. Od srca vam čestitam i želim da u 2016. godini ostvarite vaš najveći san", navodi se u čestitki Udovičića. Medjunarodna plivačka federacija (Fina) sinoć je vaterpolo reprezentaciju Srbije proglasila za najbolju ekipu u 2015. godini, a nagradu je u Budimpešti primio kapiten Živko Gocić. Selektor Srbije Dejan Savić proglašen je za najboljeg trenera. Vaterpolisti Srbije su prošle godine osvojili Svetsko prvenstvo i Svetsku ligu i obezbedili plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, a prošlog meseca u Beogradu osvojili su Evropsko prvenstvo.

11:00 - FINA: Srbija i Savić najbolji u 2015. godiniSvetska plivačka federacija (FINA) proglasila je vaterpolo reprezentaciju Srbije za najbolju ekipu u 2015. godini. Nagradu je na svečanosti u Budimpešti primio kapiten "delfina" Živko Gocić, iz ruku visokog funkcionera LEN Tamaša Djajfraša. Ujedno, FINA je izabrala i selektora Srbije Dejana Savića za najboljeg stručnjaka prošle godine. "Velika mi je čast i zadovoljstvo. Želim da se zahvalim na ovoj prestižnoj nagradi u svoje i ime saigrača iz reprezentacije, kao i selektora Dejana Savića. Protekla godina bila je sjajna za srpski vaterpolo, osvajanje zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu i Svetskoj ligi, a kao kruna uspešne godine bilo je zlato na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Beogradu", rekao je Gocić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije. Svečanosti su prisustvovali predsednik VŠ Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan i član vaterpolo komiteta FINA Aleksandar Šoštar. Podsetimo, srpski vaterpolista Duško Pijetlovic najbolji je igrač Evrope u izboru LEN i sveta u izboru magazina "Swimming world", dok je Filip Filipović najbolji u anketi sajta "Waterpolo world" za 2015. godinu.

10:10 - WTA: Janković i Ivanović ponovo u Top 20, Jovanovski 87.Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović napredovale su za po tri mesta na najnovijoj WTA listi i sada se nalaze na 19, odnosno 20. poziciji. Jankovićeva je ostvarila 2.505 bodova, samo 44 više u odnosu na Ivanovićevu. Na listi i dalje vodi Serena Vilijams sa 9.245 bodova, ali sada je prati pobednica Australijan opena Angelika Kerber iz Nemačke sa 5.700, pošto je napravila skok od četiri mesta. U Top5 su još Simona Halep (Rumunija) sa 5.545, Agnješka Radvanska (Poljska) sa 5.210 i Garbinje Muguruza (Španija) sa 4.991 poena. Ostale srpske teniserke zabeležile su padove, Bojana Jovanovski je nazadovala za tri stepenika i sada je 87, Aleksandra za dva na 121, dok je Jovana Jakšić dva mesta slabije rangirana na 182. poziciji.

09:20 - Srbi šampioni Austrije u Futsalu Srpski tim KE-Srbija 08 ovogodišnji je šampion Austrije u Futsalu i time će ovu zemlju predstavljati u Ligi šampiona. U tek drugoj godini takmičenja srpski fudbaleri ostvarili su ogroman uspeh, nakon što su prošle godine iz druge ušli u prvu ligu, i osvajanja Liga Kupa, pa potom i Kupa Austrije, u nedelju okitili su se titulom prvaka Austrije, osvojivši ovogodišnje prvenstvo. Futsal tim KE-Srbija 08 osnovan je pre dve godine na inicijativu igrača istoimenog fudbalskog kluba koji se takmičio do prošle sezone u austrijskom šampionatu, u petoj ligi. Nakon rasformiranja tima u „velikom“ fudbalu ostala je sekcija u futsalu koja je nastavila da ređa uspehe ostavrene na travnatom terenu. Predsednik futsal tima KE-Srbija 08 Boban Ilić, uz pomoć Dejana Stojadinovića, okupio je kvalitetne igrače, koje je odlikovalo i veliko drugarstvo, koje su prikazali na terenu. KE-Srbija 08 u poslednjem kolu već je bio prvak, sa šest boda više od drugoplasirane ekipe Ssvaca. U aktuelnom prvenstvu tim KE-Srbija ostavrio je 14 pobeda, uz tri poraza I jednu nerešenu utakmicu, čime je bio daleko najbolji u sezoni. Iza sebe je KE-Srbija 08 ostavila mnoge klubove sa dugom tradicijom I brojnim titulama.

08:30 - Milojević: Imamo ambicije u plej-ofuTrener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da je jako zadovoljan pobedom protiv Cedevite i kazao da se njegova ekipa neće zadovoljiti samim učešćem u plej-ofu Jadranske lige."Prezadovoljan sam pobedom, jer veoma poštujem ekipu Cedevite, njihovog trenera i sve što su uradili ove sezone. Ovom pobedom smo overili plej-of i trudićemo se da podižemo formu i igramo sve bolje. Nećemo se zadovoljavati samo učešćem u plej–ofu, već imamo i najveće moguće ambicije", rekao je Milojević novinarima posle utakmice. Mega je danas pobedila evroligaša Cedevitu sa 100:93 i tako četiri kola pre kraja obezbedila učešće u plej-ofu regionalnog takmičenja. "Mislim da smo odigrali na evroligaškom nivou i naterali smo ih da izgube 21 loptu. Smatram da je ta naša ogromna energija presudila. Iako smo primili 93 poena, što je zaista mnogo, mislim da smo igrali dobru odbranu, jer Cedevita je jako dobra ekipa i davala je koševe iz teških situacija. Naterali smo ih da se prilično pomuče za svaki koš, to je na kraju rezultiralo našim trijumfom", rekao je Milojević. Nikola Janković je ocenio da je ekipa zaslužila plasman u plej-of. "Odlična pobeda za nas kojom smo potvrdili učešće u plej-ofu. Ovim trijumfom smo pokazali da zaslužujemo to mesto. Odigrali smo timski, odbrana je bila odlična iako smo primili preko 90 poena. Dokazali smo da možemo da igramo sa svima i mislim da će biti veoma zanimljivo u plej-ofu", rekao je Janković.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track