MURINJO U SVOM STILU: Ne tražim klub, klubovi traže mene
Foto: Reuters

Specijalni u Milanu

MURINJO U SVOM STILU: Ne tražim klub, klubovi traže mene

Fudbal -
Portugalski trener Žoze Murinjo rekao je da se neće vraćati u Inter, kao i da ne traži klub, već da klubovi traže njega.

Murinjo je u decembru dobio otkaz u Čelsiju zbog loših rezultata, a mediji od tada nagađaju gde bi mogao da nastavi karijeru.

Njegov odlazak u Mančester junajted se na Ostrvu smatra za gotovu stvar, kao što se izvesnim smatra da će Luj Van Gal otići sa "Old Traforda".

Prethodno, mediji u Italiji navodili su da je moguće i da se vrati u Inter, sa kojim je 2010. godine osvojio triplu krunu, pošto Roberto Manćini trenutno ima problema da klubu obezbedi jedno od prva tri mesta u Seriji A, samim tim i plasman u Ligu šampiona.

Murinjo je, međutim, rekao da nema nameru da se vraća u Inter, a da će u Milano otputovati privatno da bi gledao duel "neroazura" protiv Sampdorije.

"Samo da razjasnim jednu stvar: neću upravljati stvarima tamo sledeće sezone. Inter već ima projekat koji pripada Manćiniju i (predsedniku) Eriku Tohiru. U potpunosti podržavam njihove ideje i nadam se da će biti uspešni. Želim da vidim navijače Intera ponovo nasmejane", rekao je 53-godišnji Murinjo za italijanske medije.

On je na pitanje italijanskih novinara koji mu je sledeći klub odgovorio da ne zna.

"Stvarno ne znam, ali jedna stvar je sigurna - volim fudbal i vratiću mu se sa istom strašću i ambicijom koje sam uvek imao. Poštujem svakog trenera u svakom klubu. Ja ne tražim klub, nego klubovi traže mene", rekao je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track