(VIDEO) BARSA ZAVRŠILA POSAO: Mesi utišao London, Juventus protiv Bajerna od 0:2 do 2:2
Foto: Reuters

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona

(VIDEO) BARSA ZAVRŠILA POSAO: Mesi utišao London, Juventus protiv Bajerna od 0:2 do 2:2

Fudbal -
Barselona je u Londonu savladala Arsenal 2:0 golovima Lionela Mesija, dok su Juventus i Bajern odigrali 2:2 u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.
1 / 8 Foto: Reuters

Šampion Evrope je takoreći već u četvrtfinalu, jer posle prvih 90 minuta borbe sa "tobdžijama" ima ogromu prednost pred revanš na "Nou Kampu", koji će očigledno predstavljati samo formalnost.

U prvom poluvremenu rivali su na "Emiratima" igrali oprezno, ali u nastavku je Barsa dodavala gas sve jače kako je vreme odmicalo. Kao plod toga došli su golovi i pobeda. Prvo je u 71. minutu Mesi krunisao akciju koju je započeo Suarez, a nastavio Nejmar, da bi u 83. Argentinac sve sam završio. Flamini ga je faulirao u kaznenom prostoru, turski sudija Čakir pokazao na "belu tačku", a Mesi je iz penala postavio konačan rezultat.

All Goals Arsenal 0-2 Barcelona (Champions... by LiveGoals1

Mnogo dramatičnije bilo je u Torinu. Bajern je "mleo" vicešampiona Evrope i zasluženo vodio 2:0 posle 55 minuta. Gosti su poveli pogocima Milera u 43. minutu i Robena u 55. A onda se "stara dama" probudila. Dibala u 63. i rezervista Sruraro 13 minuta kasnije doneli su Juventusu izjednačenje i nadu da može u četvrfinale, što posle sata igre nije delovalo kao realna opcija.

All GOALS HD Juventus 2-2 Bayern 23.02.2016 by LiveGoals1

Revanši u Barseloni i Minhenu igraće se 16. marta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

KRAJ: ARSENAL - BARSELONA 0:2, JUVENTUS - BAJERN 2:2!

84. minut - GOOOLLL! 2:0 za BARSU! MESI iz penala! Tome je prethodio prekršaj Flaminija upravo nad Mesijem.

Messi Penalty GOAL (0:2) Arsenal vs Barcelona by OfficialGoals

76. minut - GOOOLLL! JUVENTUS STIGAO NA 2:2 - STURARO! Samo sedam minuta pošto je ušao u igru Sturaro je dao gol, na asistenciju Morate!

2-2 Stefano Sturaro Goal - Juventus vs Bayern... by sport-24hd

71. minut - GOOOLLL! BARSA VODI 1:0 - MESI! Ubitačna kontra! Suarez je sa svoje polovine proigrao Nejmara, koji je idealno uposlio Mesija i egzekucija je bila neminovna.

0-1 Lionel Messi Goal - Arsenal vs Barcelona 23... by photography-hd

69. minut - Ponovo Juve preti. Pogba je tukao preko gola.

68. minut - VELIKA ŠANSA ZA JUVENTUS! Kontra domaćina, Mandžukić je idealno uposlio Kvadrada, koji se našao "oči u oči" sa Ter Štegenom, ali je nemački golman sjajno odbranio.

63. minut - GOOOLLL - Juventus smanjio na 1:2 - DIBALA! Argentinac je vratio nadu "staroj dami" na asistenciju Mandžukića, koji je dobro reagovao posle greške Kimića.

1-2 Paolo Dybala goal Juventus vs Bayern 23... by footballgoalslive

61. minut - Barsa je dodala gas u drugom poluvremenu, sve jače stiska domaćina.

55. minut - GOOOLLL - 2:0 za BAJERN - ROBEN! Holanđanin u svom stilu!

Arjen Robben Goal - Juventus 0-2 Bayern Munich... by sport-24hd

49. minut - ŠANSA ZA BARSU! Nejmar je izašao sam pred Čeha, ali je golman Arsenala odbranio šut Brazilca.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba meča.

Kraj prvog poluvremena na oba meča!

21:54 - Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović poznat je kao veliki navijač Juventusa. Njegov tvit sve govori.

43. minut - GOOOLLL! Juventus - BAJERN 0:1 - MILER! Sa desne strane centrirao je Roben, lopta je na "drugoj stativi" stigla do Daglasa Koste, koji ju je vratio u sredinu, a Miler neometan precoizno šutirao.

Thomas Muller Goal HD - Juventus 0-1 Bayern... by korea1china2japan3

36. minut - Bajern je apsolutno dominantan na meču u Torinu. Neverovatno je koliko Bavarci brzo vrate posed lopte pošto je izgube.

31. minut - Nova opasnost po Bufona. Tijago Alkantara je izveo prekid, Levandovsi reagovao glavom, ali lopta opet nije htela u Juventusovu mrežu.

21:16 - Statistika:

22. minut - Šansa za Arsenal! Posle brzog napada domaćina lopta je došla do Okslejd-Čembrlena u neposrednoj blizini gola, ali je on loše šutirao, pa je njegov udarac zaustavio Ter Štegen.

14. minut - Šansa za Bajern! Levandovski nije dobro proigrao Milera, koji se i sam nije dobro snašao, pa je prva velika prilika za Bavarce propala.

13. minut - Navijači Arsenala podržavaju svoju ekipu, ali kad god Luis Suarez primi loptu, "nagrade" ga zvižducima. Nisu pristalice "tobdžija" zaboravile da je Urugvajac igrao za Liverpul.

12. minut - I Juve je prvi put zapretio. Dibala je uposlio Mandžukića, koji je uklizao, ali zakasnio da bolje zahvati loptu.

Mario Mandžukić Incredible Miss - Juventus v... by Zidanekris

11. minut - Bajern je žestoko počeo meč. Vicešampion Evrope ima problema da uopšte dođe do lopte.

7. minut - Arsenal je stvorio prvu polupriliku. Međutim, šut Remzija izblokirao je Maskerano. Domaći navijači tražili su od turskog sudije Čakir verujući da je Argentinac igrao rukom.

4. minut - Vidal je prvi zapretio u Torinu. Čileanac je tukao iz voleja, ali je njegov nekadašnji saigrač iz Juventusa, golman Bufon, bio siguran.

20:47 - Koreografija navijača Juventusa

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI:

ARSENAL - BARSELONA

JUVENTUS - BAJERN

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALA prvi meč revanšBenfika – Zenit 1:0 9. martPSŽ – Čelsi 2:1 9. martGent – Volfsburg 2:3 8. martRoma – Real Madrid 0:2 8. martArsenal – Barselona 0:2 16. martJuventus – Bajern 2:2 16. martPSV – Atletiko Madrid 24. februar15. martDinamo Kijev – Mančester siti 24. februar15. mart

20:39 - Venger krunuše Čeha

Malo šale nije na odmet.

20:36 - Venger: Teže je spremiti se za Hal, nego za Barselonu"Teže je bilo spremiti se za meč protiv Hala, nego za Barselonu. Za prvaka Evrope su svi spremni i prirodno koncetrisani. Za Barselonu je najbitnije da moj tim ima nadu i samopouzdanje, jer su oni veliki favoriti", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

20:28 - Arsenal ne zna da igra 0:0Nijedna od poslednjih 36 Arsenalovih utakmica u UEFA takmičenjima nije završena bez golova.

20:20 - I Barsa ima podršku na "Emiratima"

20:14 - Izlazak na zagrevanje

20:09 - Susret prijatelja

20:02 - Tura kroz "Emirate"

Put od svlačionica do terena stadiona Arsenala.

19:51 - Pogba: Mi smo Juventus i možemo protiv Bajerna

"Mi nismo favoriti protiv Bajerna, ali to nije problem za nas. Igrati protiv Pari Sen Žermena, Barselone, Bajerna... To je Liga šampiona i tu nema malih timova posle grupne faze. Učinićemo sve da se plasiramo dalje", rekao je Pogba za sajt takmičenja", rekao je Pogba.Sve izjave Francuza iz Juventusa pročitajte OVDE.

19:46 - Znate li koji igrač Arsenala je streptomicin za Mesija?Jedan igrač Arsenala je iz svih duela sa Lionelom Mesijem izlazio kao pobednik. Ko je to? Saznajte OVDE.

19:39 - Nervozni fudbaleri BarseloneFudbaleri Barselone delovali su nervozno pred meč sa Arsenalom. Pogledajte detalj sa njihovog sinoćnjeg treninga na "Emiratima".

19:36 - MSN dao 30 golova više od celog ArsenalaUbitačni tri Barselone Mesi - Suarez - Nejmar postigao je ove sezone 91 gol, dok su svi igrači Arsenala zajedno dali 61!

19:32 - Ronaldo ubedljivo vodi na listi strelaca

12:Kristijano Ronaldo (Real Madrid); 7:Robert Levandovski (Bajern); 6:Artjom Dzjuba (Zenit); 5:Olivije Žiru (Arsenal), Tomas Miler (Bajern), Luis Suzarez (Barselona), Vilijan (Čelsi), Ćićarito (Leverkuzen).

19:24 - Juventus i Bajern - stari znanciJuventus i Bajern sreli su se četiri puta u 21. veku, ali samo jednom u eliminacionim borbama, i to pre tri godine kada su Bavarci rutinski ostvarili dve pobede po 2:0. "Stara dama" je bila uspešnija na jesen 2004. u grupi pošto je oba puta savladala Bajern po 1:0. Sledeće sezone su domaćini pobeđivali identičnim rezultatom 2:1, a 2009. je posle 0:0 u Minhenu, nemački tim trijumfovao u Torinu čak sa 4:1.Juventus i Bajern zajedno imaju sedam titula prvaka Evrope – Italijani dve, a Nemci pet.

19:15 - Arsenal je Barsina redovna mušterijaZa "tobdžije" se može reći da su redovne Barsine mušterije. Od jeseni 1999. godine sreli su se u četiri sezone Lige šampiona i svaki put je katalonski klub bio uspešniji. Pre nešto više od 16 godina u grupnoj fazi bilo je 1:1 na "Nou Kampu", ali je Barselona bila ubedljiva u Londonu – 4:2. Zanimljivo je da je u oba ta meča strelac za Katalonce bio njihov sadašnji šef struke, Luis Enrike. Ova dva rivala igrala su u finalu Lige šampiona 2006, a titula je pripala Barsi – 2:1. Bio joj je to drugi od ukupno pet naslova prvaka Evrope, koliko ih sada ima. Može se reći da je tada počela era Barselone. "Tobdžijama" je to bilo jedino učešće u završnim predstavama elitnog takmičenja. Tim predvođen trenerom Frankom Rajkardom do trijumfa na stadionu "Francuska" došao je posle preokreta. Arsenal je poveo golom Kempbela u 37. minutu, a onda su Eto i Beleti pogocima u 76. i 80. doneli Barsi "klempavi pehar". Lionel Mesi je tada bio prvotimac, ali nije bio u protokolu na toj utakmici. Međutim, taj trofej mu se u biografiji računa kao prvi od četiri u Ligi šampiona. U nokaut fazi takmičenja sastajali su se na proleće 2010. i 2011. Oba puta su se prvi mečevi igrali u Engleskoj. Prvo je bilo 2:2, da bi na „Nou Kampu“ Mesi i drugovi bili ubedljivi – 4:1. Zatim je Arsenal konačno uspeo da savlada velikog protivnika 2:1, ali je u revanšu pretrpeo poraz koji je značio eliminaciju – 1:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track