TOLE LIKUJE: FSS predložio, Karadžić glasao, Infantino pobedio u trci za predsednika FIFA
Foto: Reuters

Srbija uz pobednika

TOLE LIKUJE: FSS predložio, Karadžić glasao, Infantino pobedio u trci za predsednika FIFA

Fudbal -
Fudbalski savez Srbije (FSS) je bio oduševljen informacijom da je Đani Infantino izabran za novog predsednika FIFA.

Infantino je ranije danas izabran u drugom krugu glasanja za prvog čoveka FIFA-e. Prvo glasanje je ponovljeno zato što niko nije dobio dvotrećinsku većinu. U drugom krugu bilo je potrebna prosta većina. Infantino je dobio 115 glasova, pobedivši tako šeika Salmana bin Ibrahima el Kalifu, koji je dobio 88. Ali bin el Husein dobio je četiri glasa.Infantino će biti predsednik do 2019. godine. On je nasledio Sepa Blatera.Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić ocenio je da je izbo Infantina za predsednika FIFA-e "pobeda za fudbal", i ocenio da će se ubrzo videti značaj tog izbora."Velika pobeda za fudbal. Izborom Infantina za predsednika, Fifa je dobila neophodnu stabilnost i mislim da će se u veoma kratkom roku videti koliki značaj ima ova promocija za samu organizaciju i fudbal u svetu", rekao je Karadžić.

FSS je bio jedan od pet saveza koji su predložili Infantina za predsednika Fife."Infantino je dobar čovek velikog znanja i ogromnog iskustva, a nama je drago što smo imali velikog uticaja, a to mi je i sam priznao, u njegovom izboru na ovu najvažniju funkciju u fudbalu", rekao je Karadžić.FSS je nedavno organizovao sastanak 13 nacionalnih saveza, posle koga su zajednički podržali Infantina.

"Značajan deo posla uradili smo nedavno u Beogradu kada smo ugostili predstavnike mnogih nacionalnih saveza i posle svega, mogu da kažem da sam zadovoljan kako je FSS odradio čitavu kampanju. Đani Infantino je prijatelj srpskog fudbala i našeg Saveza i ja mu čestitam na velikoj pobedi", rekao je Karadžić.

FSS je dao zanimljiv komentar na Tviteru povodom izbora Infantina za predsednika FIFA-e.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track