BLOG UŽIVO: Sutjeska pobedila Budućnost i produžila nadu u opstanak u ABA ligi
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Sutjeska pobedila Budućnost i produžila nadu u opstanak u ABA ligi

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:02 - PSŽ izgubio posle skoro godinu danaU velikom derbiju francuskog šampionata Lion je danas na svom terenu slavio protiv PSŽ-a rezultatom 2:1 (2:0).Korne je na asistenciju Lakazeta doveo Lion u vođstvo u 13. minutu. Pred kraj prvog poluvremena Lion je stigao i do 2:0, a strelac je na asistenciju Rafaela bio Darder. U drugom delu igre Lion je takođe bio bolji takmac, ali rezultatski se to i nije toliko videlo. jedini gol u ovom delu meča postigao je PSŽ i to preko Lukaša Moure.

21:35 - Sutjeska pobedila Budućnost i produžila nadu u opstanak u ABA ligiKošarkaši Sutjeske su pred svojim navijačima pobedili Budućnost sa 92:91 (19:21, 20:19, 26:23, 21:23 i 6:5) i tako došli na korak od opstanka u Jadranskoj ligi. Utakmica je bila veoma neizvesna tokom celog svog toka, ni jedna ekipa nije uspevala da se odvoji, da bi u poslednji minut Budućnost ušla sa četiri poena prednosti - 84:80. Radosav Spasojević je trojkom smanjio 83:84, da bi na drugoj strani Bojan Subotić nakon zakucavanja povisio na 86:83. Ipak, domaćin je uspeo da stigne do izjednačenja, a junak je bio Nikola Korać koji je pogodio trojku. Malo poena viđeno je u produžetku, a Budućnost je u tom periodu imala dosta promašenih slobodnih bacanja (1/8), što je Sutjeska iskoristila i došla do pobede. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Vranješ sa 28 poena, dok je Radosav Spasojević dodao 20. U ekipi Budućnosti Džulijus Dženkins postigao je 22, a Subotić 18 poena.Budućnost je još ranije obezbedila prvo mesto pred plej-of.Sutjeska ima skor 9-16. Da bi obezbedila opstanak mora da pobedi Zadar u gostima u poslednjem kolu i da se nada porazu Metalca (od Mege u gostima), Olimpije (od Partizana u Ljubljani) ili Krke (od Zvezde u gostima), jer od te tri ekipe ima bolji skor u međusobnim susretima.

20:32 - Van Gal: Naravno da sam zadovoljan kada smo pobedili jednog od najtežih rivalaTrener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Arsenala od 3:2 u Premijer ligi. "Igra i rezultat su zadovoljavajući kada igrate protiv jedne od najboljih ekipa u Premijer ligi. U prvom poluvremenu smo igrali 'visoko', bliže golu, što je rizično protiv tima kakav je Arsenal, ali promenili smo neke stvari u drugom delu i bili smo kompaktni", rekao je Van Gal za Bi-Bi-Si (BBC). Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na Old Trafordu Arsenal sa 3:2 i preuzeli peto mesto na tabeli od Vest Hema. Arsenal je prekinuo niz od dve pobede i sada na trećem mestu za prvoplasiranim Lesterom zaostaje pet bodova. Totenhem je drugi sa 54 boda. Dva gola za Junajted postigao je 18-godišnji Markus Rašford, a Van Gal je rekao da ga ne iznenađuje kada se mladi igrači dobro pokažu na debiju. "Zbog toga imamo malu selekciju igrača, jer tada možete da pružite šansu mladima. Markus je igrao dobro i u prvoj i drugoj utakmici i izuzetno je talentovan", rekao je holandski trener.

19:44 - Borusija Dortmund slavlia posle preokreta, pobeda MajncaFudbaleri Borusije Dortmund pobedili su danas na svom terenu posle preokreta Hofenhajm sa 3:1, dok je Majnc istim rezultatom trijumfovao protiv Bajer Leverkuzna, u utakmicama 23. kola nemačke Bundeslige. Hofenhajm je u prvom poluvremenu pružio veoma dobar otpor "milionerima", a čak su u 25. minutu stigli do prednosti golom Sebastijana Rudija, koji je dobro reagovao posle jedne odbijene lopte. Strelac jedinog gola za Hofenhajm, Rudi, u 58. minutu dobio je direktan crveni karton, pa je tako svom timu znatno otežao posao. Hofenhajm se dobro branio 20 minuta, ali je ipak poklekao u završnici. Borusija je do izjednačenja stigla u 80. minutu golom Henriha Mihtarijana, da bi do preokreta došla u 85, a strelac je bio Adrijan Ramos. Konačan rezultat postavio je Pjer-Emerik Obamejang u sudijskoj nadoknadi vremena. Borusija je ovom pobedom zadržala priključak za liderom Bajernom iz Minhena koji na prvom mestu ima 62 boda, a ekipa iz Dortmunda osam manje na drugom. Hofenhajm je ostao na 17. sa 18 bodova. U drugoj današnjoj utakmici Majnc je na svom terenu pobedio Bajer sa 3:1. Golove za domaćina postigli su Junus Mali u 14. i 58. iz jedanaesterca i Džon Kordoba u 32. Strelac jedinog gola za Bajer bio je Havijer Ernandes u 65. Majnc je ovom pobedom pretekao Bajer na petom mestu Bundeslige, pa sada ima 36 bodova, dok ekipa iz Leverkuzena ima bod manje.

19:28 - Igokea pobedila ZadarKošarkaši Igokee pobedili su danas na svom terenu Zadar sa 77:73 (27:19, 22:11, 19:23, 9:20), u utakmici 25. kola Jadranske lige, čime su postigli 10. pobedu u regionalnom takmičenju. Igokeu je do pobede predvodio Vuk Radivojević sa 28 poena, uz šut za tri poena 5/7, a imao je i sedam skokova i tri asistencije. Danilo Šibalić postigao je 18 poena, a Tedi Gipson 11 poena, sedam skokova i četiri asistencije. U ekipi Zadra najefikasniji je bio Boris Barać sa 18 poena, a Lovre Bašić i Ante Delaš postigli su po devet poena. Igokea je vodila tokom većeg cele utakmice, a sredinom treće četvrtine imala je i 21 poen prednosti (62:41). Zadar je u drugom delu utakmice uspeo da smanji zaostatatak, u poslednjoj deonici primio je samo devet poena i prišao na 73:76, ali više od toga nije mogao. Igokea se tako priključila ekipama koje u donjem delu tabele imaju po 10 pobeda i 15 poraza, a Zadar ima pobedu više. U narednom 26. kolu Igokea će u subotu 5. marta igrati u gostima protiv Tajfuna, a Zadar na domaćem terenu protiv Sutjeske.

18:57 - Zvezda preko Partizana u finale SuperkupaRagbisti Crvene zvezde plasirali su se danas u finale Superkupa Srbije u ragbiju 13, pošto su u savladali Partizan sa 44:30 (20:12). U prvom ovogodišnjem večitom derbiju na stadionu FK Heroj u Jajincima, crveno-beli su prikazali mnogo bolju igru i zasluženo otišli u finale, u kojem će se narednog vikenda za prvi trofej u ovoj sezoni boriti protiv aktuelnog šampiona, Dorćola. Crveno-beli ostvarili su šesti trijumf u istoriji ragbi večitih derbija, od ukupno 11 utakmica. Ragibisti Crvene zvezde i Dorćola u reprizi prošlogodišnjeg finala Superkupa igraće 5. ili 6. marta. Trofej brane Dorćolci, koji su slavili protiv Zvezde 44:36.

18:22 - Venger: Razočaran sam, ali ne zameram igračimaTrener Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegova ekipa lako primila golove u današnjem porazu u Mančesteru od Junajteda 2:3. "Ne mogu da zamerim igračima na želji, posvećenosti i borbenom duhu, ali mislim da smo suviše lako primili golove. Moramo da budemo pozitivni i da se pripemimo za narednu utakmicu, koju igramo već u sredu (protiv Svonsija). Mečevi brzo dolaze i morate da zadržite dobro psihičko stanje u ekipi", rekao je Venger. "Borili smo se do kraja, imali smo loptu u posedu, ali mislim da smo uz bolju koncentraciju mogli da izbegnemo da primimo golove. Razočaran sam jer smo izgubili. Ovo je borba u kojoj ideš odmah u narednu utakmicu i naš cilj je da se vratimo jači", dodao je Venger. Golman Arsenala Petr Čeh rekao je da je današnji poraz korak unazad u borbi za titulu. "Moramo da se vratimo u narednoj utakmici. Važna nedelja je pred nama i utakmice protiv Svonsija i Totenhema. Trebalo je da odigramo bolje, znali smo da će biti teško, ali nismo napravili dovoljno šansi za više golova. Sa druge strane, napravili smo greške i primili tri gola. Moramo da budemo spremni da iskoristimo svaki kiks Lestera i Totenhema", rekao je Čeh.

18:03 - Atletik Bilbao u ValensijiFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su danas na gostovanju Valensiju sa 3:0 u utakmici 26. kola španske Primere. Prvo poluvreme na stadionu Mestalja nije donelo mnogo uzbudjenja, pa se na odmor otišlo bez golova, ali je već početak drugog dela igre nagovestio dosta uzbudjenja. Valensija je u 51. minutu stigla do prednosti, pošto je Alvaro Negredo zatresao mrežu gostiju, medjutim, sudije su poništile gol zbog navodnog ofsajda, pa je rezultat ostao nepromenjen. Nastavio je domaćin da pritiska Atletik, stvorili su dve dobre prilike, ali je mreža golmana gostiju Gorke Iraizoza ostala netaknuta. Atletik je poveo u 73. minutu golom Sabina Merina posle dobrog centaršuta San Hosea, da bi prednost udvostručio Iker Muniain u 77. Konačan rezultat postavio je Aric Aduriz u 80. minutu nakon kornera koji je izveo Benjat. Valensiji je ovo prvi poraz posle dva veza trijumfa, te se sada nalazi na 12. mestu sa 31 bodom, dok je Altetik upisao prvu pobedu posle dva uzastopna poraza, pa sada zauzima sedmo mesto sa 38 bodova.

17:32 - Goleada i remi Augsburga i Borusije MenhengladbahFudbaleri Augsburga i Borusije Menhengladbah odigrali su danas nerešeno 2:2 u prvoj nedeljnoj utakmici 23. kola nemačke Bundeslige. Augsburg je dobro počeo utakmicu, došao do dve dobre prilike u prvih pola sata igre, ali je ipak Borusija prva stigla do prendnosti, a strelac je bio Rafael u 33. minutu na asistenciju Ibrahima Traorea. Taj rezultat je na snazi ostao do poluvremena, da bi Augsburg od 50. do 53. minuta stigao do preokreta. Izjednačujući pogodak postigao je Alfred Fingobason u 50, a tri minuta kasnije veliku radost domaćim navijačima doneo je Fransisko Kajubi. Ipak, nije dugo Augsburg ostao u prednosti, pošto je Borusija već u 55. minutu stigla do izjednačenja preko Fabijana Džonsona. Augsburg zauzima 13. mesto sa 25 bodova, dok je Borusija četvrta sa 36.

16:58 - Pobede Udinezea, Sampdorije i KjevaFudbaleri Udinezea pobedili su danas na domaćem terenu Veronu sa 2:0, u utakmici 27. kola italijanskog prvenstva i prekinuli niz od osam utakmica bez pobede. Udineze je poveo u 31. minutu golom Badua, a pobedu je potvrdio Siril Tero u 56. minutu. Udineze je tako ostvario osmu prvenstvenu pobedu, a prvu posle osam utakmica i popeo se na 14. mesto na tabeli sa 30 bodova. Verona je pretrpela 13. poraz i poslednja je na tabeli sa 18 bodova. Fudbaleri Sampdorije pobedili su kao domaćini Frosinone sa 2:0 i prekinuli niz od osam utakmica bez pobede. Ekipa iz Djenove povela je u 44. minutu golom Fernanda a konačan rezultat postavio je Fabio Kvaljarela u 69. minutu. Sampdorija je 16. na tabeli sa 28 bodova i nalazi se na pet bodova od zone ispadanja, dok je Frosinone u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 23 boda. Kjevo je pobedio Djenovu sa 1:0 golom Lukasa Kastra u 51. minutu, Palermo i Bolonja odigrali su bez golova, dok je utakmica Karpija i Atalante završena nerešenim rezultatom 1:1. U velikom derbiju večeras od 20.45 igraće Juventus i Inter.

16:28 - Peter Prevc osvojio Svetski kup u ski skokovimaSlovenački ski skakač Peter Prevc osvojio je Svetski kup, pošto je današnjom pobedom u Almatiju ostvario nedostižnu prednost, šest takmičenja pre kraja sezone. Prevc je ostvario pobedu 13. pobedu u sezoni skokovima od 139,5 i 139 metara, odnosno sa 325,9 osvojenih bodova. Drugo mesto zauzeo je Nemac Zeverin Frojnd sa 314,3 poena, skokovima od 137 i 141,5 metara. Treći je bio Norvežanin Andre Danijel Tande skokovima od 140 i 139,5 metara i ukupno 310,9 poena. Prevc je tako postao drugi Slovenac osvajač Svetskog kupa posle Primoža Peterke. Prevc je prvi skakač u istoriji Svetskog kupa koji je u istoj sezoni osvojio Kristalni globus i pobedio u ski letovima i na takmičenju "Četiri skakonice".

15:54 - Radonjić želi dobru utakmicu Zvezde u ZagrebuTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu u Zagrebu protiv Cibone i da njegova ekipa, bez obzira na umor, želi da odigra dobar meč. "Ekipa Cibone u ovom trenutku izgleda mnogo drugačije i bolje od one sa kojom smo igrali u prvom delu sezone. Napravili su odredjene promene i izašli iz problema. Igraju dobro u Fiba Evrokupu, gde su slavili u prvoj utakmici osmine finala u Litvaniji i imaju mirnoću pred ovaj meč u ABA ligi. Mi smo došli u Zagreb nakon utakmice protiv Efesa u Evroligi, ali bez obzira na potrošnju koja je bila u tom duelu, želimo da odigramo dobar meč u Zagrebu", rekao je Radonjić za klupski sajt. Košarkaši Zvezde doputovali su u Zagreb gde će sutra od 18 časova igrati protiv Cibone, utakmicu 25. kola Jadranske lige. Beogradski tim se bori za drugo mesto, ima skor od 18 pobeda i šest poraza, a Cibona ima skor od 11 pobeda i 13 poraza. Radonjić sutra neće moći da računa na Marka Tejića, koji je ostao u Beogradu zbog operacije zuba. U prvom duelu koji je odigran 30. novembra prošle godine Zvezda je pobedila Cibonu sa 75:58.

15:14 - Infantino otvorio novi muzej FIFAu CirihuPredsednik Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Djani Infantino otvorio je danas u Cirihu novi muzej svetske kuće fudbala. To je prvi posao Infantina na novoj funkciji, nakon što je u petak izabran za predsednika Fife kada je nasledio suspendovanog Sepa Blatera. Blater je suspendovan na šest godina zbog finansijskih malverzacija. "Ovo je mesto na kome će fudbal živeti i disati. Ovde se možete zaraziti fudbalskim virusom, ako već niste nosilac. Ovo je mesto samo za fudbal", rekao je Infantino na otvaranju, preneli su britanski mediji. Fifa je uložila 110 miliona švajcarskih franaka na renoviranje zgrade, a 30 miliona franaka potrošila je samo na muzej, u kome ima više od 1.000 eksponata. Bivši generalni sekretar Evropske fudbalske unije (Uefa) je na izborima pobedio šeka Salmana bin Ibrahima el Kalifu iz Bahreina i posto deveti predsednik u 112 godina dugoj istoriji Fife. Fifa je u velikoj krizi zbog hapšenja njenih visokih zvaničnika u sklopu istrage američkih vlasti o mitu i korupciji u svetskom fudbalu.

14:30 - Pirlo upozorio Abramoviča: Konte je zver, nije pametno mešati mu se u odluke!Slavni italijanski fudbaler Andrea Pirlo pričao je za ostrvske medije o selektoru Italije, i po svemu sudeći novom treneru Čelsija, Konteu."Radio sam sa mnogo velikih trenera, ali Konte je genije. A kao svaki genije, malo je lud. Prava je zver. Kada je ljut svlačionica je jedno od najopasnijih mesta na kojima se možete naći. Antonio je strašno posvećen poslu, ima dve žene - pravu suprugu i fudbal. Ostaje budan do četiri ujutru... gleda snimke, greške, analizira protivnike... Ponekad zna usred noći da ustane kako bi zapisao nešto što mu je palo na pamet."Pirlo je imao poruku i za gazdu Čelsija Romana Abramoviča."On je trener sa svojim ja. Odmah će reći koji igrači mu trebaju, koji ne i kakav fudbal će igrati. Nije pametno mešati mu se u odluke".

14:10 - Zvezda: Učinili smo sve, ali očekuje nas kaznaKošarkaški klub Crvena zvezda najavio je da će biti kažnjen zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca sa tribina tokom meča sa Efesom u Vršcu u 8. kolu Top16 faze Evrolige. "Klub je učinio sve da utakmica izgleda kao da je organizovana u dvorani Pionir i po visokim standardima Evrolige. Ipak, i pored brojnih apela, nekoliko neodgovornih pojedinaca bacili su senku na ovaj spektakl, bacajući upaljač, plastičnu flašicu na parket i koristeći laser kako bi ometali protivničke igrače. Te primedbe našle su se u izveštaju delegata Evrolige, pa klub najverovatnije očekuje nova kazna", navodi se u saopštenju crveno-belih. Ekipa Dejana Radonjića protiv tima iz Istanbula zabeležila je petu pobedu u Top16 fazi i sada ima velike šanse da se plasira u četvrfinale najjačeg takmičenja, pošto se nalazi na trećem mestu E grupe. "Očekuju nas još najmanje dve velike utakmice u Evroligi ove sezone u Beogradu, a podrška sa tribina o kojoj se priča u celoj Evropi, biće preko potrebna. Stoga još jednom apelujemo na sve navijače i simpatizere da u narednim mečevima, bez obzira na dešavanja na parketu, fer i korektno pružaju podršku svojim ljubimcima, kako klub ne bi bio dodatno sankcionisan, i na kraju uskraćen za navijanje na utakmicama koje predstoje". Iz Zvezde poručuju da je klub još jednom pokazao da je spreman za najveće izazove, organizujući meč u Vršcu protiv Efesa. "I pored dilema i nedoumice,da li je uopšte moguće izvesti ovakav logistički poduhvat, i bukvalno preseliti i organizovati utakmicu najelitnijeg evropskog takmičenja van Beograda, srpski šampion i jedini predstavnik naše zemlje u evropskim takmičenjima, pokazao je da je i to moguće. Gotovo bez većih poteškoća položio je jedan od teških zadataka koji se našao pred njim u Evropi". Crvena zvezde se zahvalila gradu Vršcu, sportskom centru "Milenijum", legendi kluba Dragiši Vučiniću, i svima koji su na bilo koji način učestvovali u organizaciji utakmice.

13:15 - Blater: Infantino, prijatelji u FIFA su retkostBivši predsednik FIFA Sep Blater pozdravio je odluku da njegov naslednik bude Djani Infantino, ali ga i upozorio da neće imati puno prijatelja u najvećoj fudbalskoj organizaciji. "Čestitam Infantinu, ali mora da zapamti da mu na toj poziciji neće biti lako. Očekuju se čuda i znam kako je to jer sam služio FIFA 41 godinu. Ukoliko Djani hoće neki savet ili mišljenje od mene, ne bi trebalo da se ustručava", napisao je Blater u otvorenom pismu javnosti. Infantino je nasledio Blatera posle velikog korupcijskog skandala koji je zahvatio FIFA, posle kojeg je kažnjen Švajcarac sa šestogodišnjom zabranom van fudbala. "Mora da se pripremi za to i bude oprezan. Dok si predsednik svi te podržavaju i govore lepe reči, pravi prijatelji su retkost. Kada je Infantino izabran osetio sam olakšanje jer nemam više odgovornost i brinuću samo o sebi", zaključio je Blater. Infantino je izabran na četverogodišnji mandat, do 2019. godine, a pobedio je ispred šeika Salmana bin Ibrahima el Kalife, princa Alija bin el Huseina i Francuza Žeroma Šampanja.

12:30 - Bobi samo minut na terenuKošarkaši San Antonija savladali su na gostujućem terenu ekipu Hjustona sa 104:94, a srpski košarkaš Boban Marjanović je na terenu proveo nešto više od jednog minuta I nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Sparse je do 50. trijumfa u sezoni predvodio Kavaj Lenard sa 27 poena, Oldridž je dodao 26 uz 16 skokova, dok je Parker dodao 15. Kod Hjustona standardno najbolji bio je DŽejms Harden sa 27 poena, dok su Teri i Bruer ubacili po 15 koševa. Aktuelni šampioni NBA lige ekipa Golden Stejta stigla je do novog trijujfa, ovoga puta na gostovanju Oklahomi (121:118), a najzaslužniji za trijumf gostiju ponovo je bio neverovatni Stefon Kari koji je meč završio sa 46 poena, uključujući i neverovatnu trojku za pobedu Voriorsa. Meč u Oklahomi rešen je tek posle produžetka, pošto je Durent na manje od sekund do kraja meča I vođstva njegovog tima (103:101) faulirao Andre Iguodalu koji je pogodio oba bacanja i odveo svoju ekipu u produžetak. U produžetka ponovo velika borba i ponovo nestvarni Stefon Kari koji svojom 12. trojkom na meču, sa preko 10 metara, donosi Voriorsima 53. pobedu u sezoni. U pobedničkom timu dobru partiju pružio je I Klej Tompson sa 32 poena, 12 je dodao Iguodala, a treba istaći i partiju Drejmonda Grina koji je meč završio sa dva poena ali je imao 14 skokova i isto toliko asistencija. Kod Oklahome najefikasniji bio je Kevin Durent sa 37 poena I 12 skokova, Vestbruk je dodao 26 uz 13 asistencija I sedam skokova, dok je Ibaka ubacio 15 poena uz 20 skokova. U ostalim mečevima Boston je slavio protiv Majamija, Minesota je kao gost slavila u Nju Orleansu, Portland je slavio u Čikagu, Detroit je kao gost bio bolji od Milvokija, Finiks je slavio protiv Memfisa, dok je Bruklin u neizvesnoj završnici savladao Jutu u gostima.

11:20 - Grujić: Trijumf značajni jer je ostvaren u HumskojFudbaler Crvene zvezde Marko Grujić izjavio je da je presrećan zbog pobede nad Partizanom (2:1) i posebno naglasio značaj jer je ostvarena na gostujućem terenu. Ekipa Miodraga Božovića 21. pobedom zaredom u domaćem šampionatu povećala je prednost u odnosu na Partizan na 32 boda. "Videli smo veoma zanimljiv derbi. Uspeli smo brzo da odreagujemo posle njihovog gola i već do kraja poluvremena postignemo dva, a potom izdržimo do kraja i ostvarimo još jednu veliku pobedi. Trijumf dobija na posebnom značaju jer se igralo na terenu najvećeg rivala", rekao je Grujić novinarima posle utakmice. Crveno-beli su slavili posle preokreta golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire, nakon što je Sedrik Gogua doveo Partizan u vođstvo, ali su iz Partizana posle utakmice imali mnogo zamerki na suđenje. Trener Ivan Tomić izjavio je da faul nad Grujićem kod izjednačujućeg gola nije postojao. "Pao sam i čuo povike sa strane da foliram. Moram da kažem da sam dobio udarac i da je bio prekršaj", naveo je vezista Zvezde.

10:20 - Ronaldo: Bili bismo prvi da su ostali saigrači kao jaFudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo izjavio je da njegovi saigrači nisu na istom nivou kao on, jer bi u suprotnom bili na prvom mestu na tabeli Primere. Ronaldo i družina našli su se na meti kritika posle poraza od gradskog rivala Atletika (1:0), čime se su praktično oprostili od titule prvaka Španije. "Da su ostali na mom nivou, bili bismo na vrhu. Svake godine sam na udaru medija, ali statistika ne laže. Ne želim nikoga da omalovažavam iz Reala, ali kada nam ne igraju najbolji teško dolazimo do pobede", rekao je Ronaldo, a prenosi Marka. On je poručio da voli da igra zajedno sa Pepeom, Benzemom, Bejlom i Marselom, ali da ostali nisu kvalitetni kao pomenuti fudbaleri. "Ne mislim da Hese, Vaskez i Kovačić nisu dobri, čak su vrlo dobri igrači, ali... Imali smo mnogo povreda tokom sezone i to nas je sputalo", zaključila je prva zvezda Madriđana. Fudbaleri Reala nalaze se na trećoj poziciji na tabeli Primere sa 54 boda, četiri manje od Atletika i čak devet od Barselone, koja ima i meč manje.

09:30 - Petković: Trebalo je da budemo rasterećenijiFudbaler Crvene zvezde Marko Petković rekao je da je njegova ekipa trebalo da bude rasterećenija u "večitom" derbiju, ali da je zadovoljan pobedom nad Partizanom. "Bili smo nervozni na početku utakmice, što se odrazilo na dalji tok. Sami sebi smo nabili pritisak. Imali smo plus 29 pred meč, Zvezda u istoriji nije imala takvu prednost i trebalo je da budemo mnogo rasterećeniji. Zadovoljni smo pobedom, u svakom slučaju", rekao je Petković novinarima. Derbi je, kao što je i uobičajeno, izazvao mnogo polemika, s obzirom na to da su domaćini bili nezadovoljni sudjenjem. Petković je kazao da ne želi da komentariše sudijske odluke. Kako je rekao, kakve god da su one bile, ponovo bi se pričalo o tome. Strelac pobedničkog gola za crveno-bele Ugo Vijeira rekao je da je utakmica bila očekivano teška. "Utakmica je bila baš onakva kakvu smo i očekivali, teška. Bili smo mirni, čak i kada smo imali igrača manje, izdržali pritisak i zabeležlli veliku pobedu", rekao je Vijeira i dodao da mu je najbitnije to što je utakmica završena bez incidenata. Francuski fudbaler iz Crvene zvezde Damijan Le Talek rekao je da je oduševljen atmosferom. "Baš mi se svidela atmosfera, zaista je bila odlična. Zasluženo smo pobedili i sada nam je potreban odmor jer smo se veoma umorili", rekao je Le Talek. Crveno-beli posle 24. kola imaju 68 bodova, 27 više od drugoplasiranog Borca. Zvezda će u sledećoj utakmici dočekati Jagodinu.

08:40 - Vlahović: Bolan poraz, izaći ćemo jači iz ovoga!Fudbaler Partizana Dušan Vlahović, od večeras najmladji debitant u "večitim derbijima", rekao je da duel crno-belih i Crvene zvezde najveća utakmica ne samo u Srbiji već i u svetu. "Ovo je najveća utakmica, ne samo u Srbiji već na celom svetu", rekao je Vlahović novinarima posle utakmice. Partizan je izgubio večeras na svom stadionu od Crvene zvezde sa 1:2 u jubilarnom 150. "večitom derbiju" i sada, posle 24 odigrana kola u Super ligi Srbije, za najvećim rivalom zaostaje 32 boda. "Čestitam Zvezdi na pobedi, ovo je bolan i težak poraz. Nadam se da ćemo izaći jači iz ovoga", rekao je Vlahović. Vlahović je u igru ušao u 53. minutu i tako posto najmladji debitant u "večitim derbijima", sa samo 16 godina i 29 dana. "Normalno je da sam ušao u igru sa grčem, ali sam se brzo opustio... Napadali smo celu utakmicu, ali nismo uspeli da damo golove. Ne bih mnogo još da pričam, vruće su glave", rekao je Vlahović.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track