(VIDEO) ŠTA ZNA DETE ŠTA JE ARSENAL: Junajtedov vunderkind postigao dva gola za pobedu u derbiju
Foto: AP

Goleada na Old Trafordu

(VIDEO) ŠTA ZNA DETE ŠTA JE ARSENAL: Junajtedov vunderkind postigao dva gola za pobedu u derbiju

Fudbal -
Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Arsenal u uzbudljivom derbiju 27. kola Premijer lige 3:2 (2:1).

Domaćin je na "Old Trafordu" vodio 2:0 i 3:1, gost se oba puta vraćao na gol zaostatka, ali nije imao snage da dođe i do izjednačenja.

"Crveni đavoli" su se konačno raspucali, jer su na poslednje dve utakmice dali ukupno osam golova, iako su u tim mečevima igrali bez udarnih igala u napadu - Vejna Runija i Antonija Marsijala. Kao i u četvrtak u Ligi Evrope protiv danskog Midtjilanda (5:1), i protiv Arsenala je Markus Rašford bio dvostruki strelac, s tim što je danas zabeležio i asistenciju. Mladi, 18-godišnji napadač Junajteda je na najbolji mogući način iskoristio iznenada ukazanu šansu. On je savladao golmana "tobdžija" Petera Čeha u 29. i 32. minutu za 2:0, a Dani Velbek je prepolovio prednost domaćina u 40. minutu. Ander Erera je "đavole" ponovo odveo na "plus dva" u 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Mesut Ozil četiri minuta kasnije.

Nisu Runi i Marsijal bili jedine muke menadžera Mančester junajteda Luja Van Gala, jer nije mogao da računa ni na Felainija, Švajnštajgera, Janga, Šoa, Džonsa...

Mančester junajted ostao na petom mestu Premijer lige sa 44 boda, tri manje od četvrtoplasiranog gradskog rivala Sitija, koji ima i meč manje.

Arsenal se ovim porazom značajno udaljio od titule. Nalazi se na trećoj poziciji sa 51 bodom.

Totenhem je danas posle preokreta na svom "Vajt Hart Lejnu" savladao Svonsi 2:1 (Čadli 70, Rouz 77 - Paloski 19), učvrstio se na drugom mestu sa 54 boda i nastavio poteru za liderom Lesterom, koji ima 56.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea – Varela, Karik, Blind, Roho (Fosu-Mensa 56) – Šniderlin, Erera (Vir 90+5) – Lingard, Mata, Depaj – Rašford (Januzaj 80)

ARSENAL: Čeh – Belerin, Gabrijel, Košelni, Monreal – Ramzi, Kokelan (Elneni 70) – Velbek (Ivobi 83), Ozil, Sančez – Volkot (Žiru 63)

//// by flashhighlights

/_/_ by flashhighlights

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track