PRIČA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Ibrahimović ispričao kako je od svog menadžera naučio životnu lekciju
Foto: Printskrin

Zlatno pravilo

PRIČA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Ibrahimović ispričao kako je od svog menadžera naučio životnu lekciju

Fudbal -
Jedan od najboljih fudbalera na svetu, Zlatan Ibrahimović, objavio je detalje prvog susreta sa svojim menadžerom Minom Raiolom.

Iako tokom čitave karijere gradi imidž prilično arogantnog momka, švedski reprezentativac je ispričao kako ga je pomenuti menadžer, narodski rečeno, naučio pameti.

"Obukao sam predivnu Guči jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porše ispred ulaza u lokal. Očekujem menadžera, ali je umesto osobe u odelu stigao jedan sasvim drugačiji čovek. Farmerke, Najki duks, sa ogromnim stomakom, činilo mi se da je jedan od Sopranovih.

Ko je bre ovaj lik? Trebalo bi da bude zastupnik svih podgojenih. Seli smo u restoran, naručio je hrane za petoricu. Zvao se Mino Raiola.

Ali, kad smo počeli da pričamo, debeli gnom je izvukao papir, A4 format u kojem su bila neka imena i brojevi.

- Dakle, Zlatane, Kristijan Vijeri 24 gola, 27 mečeva. Filipo Inzagi 20 golova, 25 mečeva. David Trezege 20 golova, 24 meča. Zlatan Ibrahimović pet golova, 25 mečeva.

Misliš da mogu da te prodam sa ovakvom statistikom? Misliš da si mnogo kul lik? Misliš da možeš da impresioniraš sa tim zlatnim satom i Poršeom? Sve je to sranje. Hoćeš li da zaradiš još novca ili da postaneš najbolji na svetu?

Rekao sam mu da želim da postanem najbolji igrač na svetu.

- Onda, dobro. Ako budeš najbolji doći će i sve ostalo sa tim, a ako pojuriš za novcem, ništa nećeš dobiti, shvataš li to? Moraš da prodaš sva svoja kola, satove i početi da treniraš tri puta jače i napornije nego do sada, jer, trenutno si statistički očajan.

Počeo sam da idem na treninge sa klupskim FIAT Stilom. Bilo je dosadno i ponižavajuće, priznajem. Davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama. Mino Raiola je bio kao pijavica. Zalepio se za mene i nije mi dao da dišem.

Rezultat? Imam platu od milion evra mesečno i jedan sam od najboljih igrača na svetu", opisao je Ibrahimović prvi susret sa svojim menadžerom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track