BLOG UŽIVO: Mečevi na EP mogli bi da se igraju bez publike?!
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mečevi na EP mogli bi da se igraju bez publike?!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:59 - Atletiko ubedljiv protiv Real SosijedadaFudbaleri Atletiko Madrida lako su i ubedljivo sa 3:0 na svom stadionu pobedili Real Sosijedad, u prvoj utakmici 27. kola Primere. Dijego Rejes je postigao autogol u osmom, a strelci su još bili Saul Nigues u 46. i Antoan Grizman iz penala u 61. minutu. Atletiko ima 61 bod i uz utakmicu više ima pet manje od vodeće Barselone, a sedam više od trećeplasiranog Real Madrida. Real Sosijedad je deveti na tabeli španskog prvenstva sa 24 boda.

22:03 - Mečevi na EP mogli bi da se igraju bez publike?!Utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu, koje će na leto biti održano u Francuskoj, mogle bi da budu premeštane iz grada u grad i igrane bez publike. To će se desiti u slučaju da se pojave pretnje od terorističkih napada, najavio je direktor takmičenja Martin Kalen."Moguće je da će utakmice biti pomerane, u zavisnosti od opasnosti eventualnih napada. Ako postoji bezbednosni problem, trebalo bi da se utakmica igra bez publike. Ako želite da premestite veliki broj ljudi, oni ipak ne bi imali vremena da odu u drugo mesto na utakmicu", rekao je Kalen.

21:16 - Inter bez Jovetića na JuventusStevan Jovetić će propustiti sutrašnji revanš okršaj polufinala Kupa Italije protiv Juventusa zbog povrede mišića. Milanski tim ima zaostatak od čak 0:3 iz prvog meča, pa će revanš protiv ekipe Masimilijana Alegrija na San Siru biti samo formalnost. Ipak, domaćin u njega ulazi bez Crnogorca koji oseća “zatezanje u butnom mišiću leve noge”, kako je saopšteno na Tviter profilu Intera.

20:41 - Terzić druga na beogradskom mintingu u trci na 3.000 metaraSrpska atletičarka Amela Terzić zauzela je drugo mesto u trci na 3.000 metara, na mitingu Serbia open u Beogradu. Terzić, članica "Novog Pazara", ostvarila je vreme od 9 minuta 3 sekunde i 39 stotinki. Prvo mesto zauzela je Rumunka Ankuca Bobocel (9:03:06), a treće Silvija Danekova iz Bugarske (9:13:12).

20:24 - Ivana Španović skočila 6,85 i pobedila na Serbian openuNajbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je danas na mitingu „"Serbian open"“ u disciplini skok u dalj. Španovićeva je na krilima publike trijumfovala skokom od 6,85 metara, što je treći rezultat na svetu i drugi u Evropi ove godine.Slovakinja Jana Veldakova zauzela je drugo mesto najboljim skokom od 6,29 metara, dok je treća bila Šveđanka Erika Jarder 6,28. Članica Novog Beograda Sara Lukić bila je sedma (5,49), a Sanja Ristović osma (5,30).

20:14 - Porter i Ivančević prvi u sprintu sa preponamaAmerički atletičar Džef Porter osvojio je prvo mesto u sprintu na 60 metara sa preponama na mitingu "Serbia open", dok je kod žena u istoj disciplini pobedila Andrea Ivančević iz Hrvatske. Porter ostvario vreme od sedam sekundi i 75 stotinki, samo jednu stotinku ispred Norvežanina srpskog porekla Vladimira Vukićevića i Šveđanina Aleksandera Brorsona (7,79). U ženskoj konkurenciji, Ivančević je bila najbolja u vremenu od 8,03, drugo mesto zauzela je Marina Tomić iz Slovenije (8,31), a treće Ana-Marija Nesteric (8,35).

19:44 - Serbian Open: Bibić najbrži na 3.000 metaraSrpski atletičar Elzan Bibić osvojio je danas prvo mesto u trci na 3.000 metara na na "Serbian Open Indoor" mitingu u Beogradu. On je stazu pretrčao za osam minuta, devet sekundi i šest desetinki. "Zadovoljan sam nastupom, trka je bila izuzetno jaka. Pre dva dana sam imao Balkansko prvenstvo, ali sam ostavio malo rezerve za ovaj miting jer sam znao da me čeka jaka i brza trka... Trčao sam sa jakim atletičarima, ni malo naivnim. Hvala publici koja je bila iz mene i bodrila me, oni su odradili pola posla", rekao je Bibić novinarima posle trke. Drugo mesto osvojio je Nemanja Cerovac s vremenom osam minuta, 26 sekundi i šest desetinki, dok je treći bio Miloš Krstić, koji je trku završio za osam minuta, 36 sekundi i 48 desetinki.

19:22 - Bacanje kugle: Jotanović peti, Dudaš sedmiSrpski atletičar Milan Jotanović završio je na petom mestu na mitingu "Serbia open" u bacanju kugle, dok je Mihail Dudaš bio sedmi. Prvo mesto u novoj dvorani na Banjici osvojio je Hrvat Stipe Žunić, rezultatom 20 metara i 54 centimetara, ispred Rumuna Gaga Marijuša Andreija (20,25) i Mesuda Pezera iz Bosne i Hercegovine (20,06). Jotanović je najbolji hitac imao sa 15,78 metara, a Dudaš 14,18. Asmir Kolašinac nije nastupio na takmičenju zbog povrede.

18:50 - Serbian open: Kijanović i Barjaktarović treći na 60 metraSrpski atletičar Aleksa Kijanović osvojio je danas treće mesto u trci na 60 metara na "Serbian Open Indoor" mitingu u Beogradu. On je trku završio za šest sekundi i 96 stotinki. Prvo mesto osvojio je hrvatski atletičar Zvonimir Ivašković (6,71 sekunda), dok je drugi bio Bugarin Denis Dimitrov (6,78). ; U istoj disciplini u ženskoj konkurenciji, srpska atletičarka Zorana Barjaktarović osvojila je, takodje, treće mesto. Ona je strazu pretrčala za sedam sekundi i 73 stotinki. Prvo mesto osvojila je slovenačka atletičarka Maja Mihalinec, koja je kroz cilj prošla posle sedam sekundi i 26 stotinki, dok je druga bila hrvatska rekorderka Andrea Ivančević, koja je trku završila za sedam sekundi i 29 stotinki.

18:07 - Mijailoviću drugo mesto i nacionalni rekord u skoku motkomSrpski atletičar Djorđe Mijailović postavio je večeras prvi nacionalni rekord u dvorani u skoku s motkom od 5,21 metar. Mijailović je u novoizgrađenoj dvorani na međunarodnom mitingu "Serbia open" zauzeo drugo mesto, iza Hrvata Ivana Horvata, koji je skočio 5,63 metra. Treće mesto pripalo je Slovencu Roku Doberšeku, dok je četvrti bio domaći takmičar Mihail Dudaš.

16:52 - Arsenal dva meseca bez Okslejd-ČemberlenaFudbaler Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlen odsustvovaće najmanje šest nedelja sa terena zbog povrede kolena, rekao je menadžer londonskog kluba Arsen Venger.Okslejd-Čemberlen je prošle nedelje na utakmici protiv Barselone u Ligi šampiona povredio koleno, pa će tako propustiti najbitnije deo sezone u borbi za titulu."Aleks će odsustvovati od šest do osam nedelja s terena zbog povrede. Dobra stvar je što ne mora na operaciju", rekao je Venger.Ovaj 22-godišnji ofanzivni fudbaler je za Arsenal tokom sezone zabeležio 33 nastupa u svim takmičenjima i postigao samo dva gola.

16:01 - UEFA potvrdila: Mažić i njegova sudijska ekipa sude na EPEvropska fudbalska unija (UEFA) kompletirala je danas listu sudija za prvenstvo Evrope u Francuskoj, na kome će deliti pravdu najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima. Mažić je, zajedno sa 17 kolega, izabran da sudi na kontinentalnom šampionatu, a u njegovom timu su pomoćnici Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Danilo Grujić i Nenad Djokić, dok će Nemanja Petrović biti zamena. Njemu će to biti drugi nastup na velikim takmičenjima, pošto je sudio i na šampionatu sveta u Brazilu 2014. godine. Prvenstvo Evrope igra se od 10. juna do 10. jula, a titulu brani selekcija Španije.

15:00 - Mojsilović: Želimo da pobedimo Spartak Trener fudbalera Jagodine Stevan Mojsilović rekao je danas da njegova ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje Spartak u četvrtfinalu Kupa Srbije, protiv kog očekuje pobedu i plasman u narednu fazu. Mojsilović je na konferenciji za medije najpre pohvalio igrače zbog pobede protiv OFK Beograda u Super ligi Srbije. On je rekao da su igrači Jagodine bili borbeni, efikasni i brzo su prihvatili ono što se od njih tražilo. "Sa tim saznanjem da smo jedan tako dobar tim, kao što je OFK Beograd i koji ima odličnog trenera, uspeli zasluženo da pobedimo, mi dočekujemo sutra ekipu Spartaka, sa željom da ih pobedimo i udjemo u polufinale. To se ovde u Jagodini, praktično svake godine, u poslednje vreme dešava. Jagodina je bila osvajač Kupa, igrala je u finalu i polufinalu i naša želja je da sutrašnju utakmicu dobijemo i plasiramo se u polufinale", rekao je Mojsilović. Fudbaler Jagodine Mile Savković je rekao da njegova ekipa već dugo period nema pobedu protiv Spartaka. "Sutrašnjom pobedom bi prekinuli taj loš niz utakmica protiv njih i plasirali se u polufnale Kupa što nam je cilj", rekao je Savković. Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije izmedju Jagodine i Spartaka iz Subotice igra se sutra, od 14 sati na Gradskom stadionu u Jagodini.

14:30 - Kup Milana Cige Vasojevića i zvanično u Vrbasu!Košarkaški savez Srbije i Savez sportova opštine Vrbas potpisali su u ugovor o organizaciji Finalnog turnira Kupa Milana Cige Vasojevića koji će se 19. i 20. marta održati u ovom gradu.Odlukom Upravnog odbora KSS, organizacija Finalnog turnira poverena je Savezu sportova opoštine Vrbas, koji će ceo događaj organizovati u saradnji sa Opštinom Vrbas i ŽKK Vrbas Medela. Potpis na ugovor stavili su generalni sekretar KSS Dejan Tomašević i predsednik Saveza sportova Vrbasa Jovan Kovačević.U prostorijama opštine Vrbas održan je i prvi sastanak posvećen organizaciji finalnog turnira, kome su prisustvovali Jovan Kovačević, zamenik predsednika opštine Milan Glušac, predsednik ŽKK Vrbas Medela Jovan Bjekić, trener seniorske ekipe ŽKK Vrbas Medela koja je učesnik turnira Dejan Mudreša, sekretar Saveza sportova Bojan Antonić i Dejan Tomašević i Boško Adžić ispred KSS.Inače, za trofej će se u Vrbasu, pored domaćina koji se plasirao kao pobednik drugog stepena Kupa, učestvovati tri najbolje plasirane ekipe Prve ženske lige. Koje su to ekipe, znaće se posle odigravanja poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja koje završava 13. marta.

13:50 - Ulaznice za finale puštene u prodaju, skuplje nego ranijeEvropska fudbalska unija (UEFA) podigla je cene nekih karata za finale Lige šampiona i do 14 odsto.Prve ualznice za meč 28. maja na San Siru puštene su danas u prodaju. Cene najjeftinijih ulaznica ostale su zamrznute na 70 evra i 160 evra, ali je druga kategorija poskupela za 14 odsto: od 280 evra za finale u Berlinu 2015. do 320 evra. Ulaznice prve kategorije poskupele su za 13 odsto, od 390 do 440 evra. Navijačima je dostupno 46.000 ulaznica za stadion čiji je kapacitet 71.500 mesto. Svaki od finalista dobiće po 20.000 ulaznica, a 6.000 je u slobodnoj prodaji. Ostale ulaznice namenjene su sponzorima, emiterima, korporacijama, nacionalnim savezima, gostima UEFA i lokalnim organizatorima.

13:00 - Radivojević najkorisniji igrač 25. kola Jadranske ligeKošarkaš Igokee Vuk Radivojević proglašen je danas za najkorisnijeg igrača 25. kola Jadranske lige. Igokea je u nedelju na svom terenu u utakmici 25. kola pobedila Zadar sa 77:73, a Radivojević je bio najbolji pojedinac na toj utakmici sa indeksom korisnosti 31. Radivojević je meč završio sa 28 poena (5 od 6 u šutu za tri poena), sedam skokova i tri asistencije. On je drugi put ove sezone proglašen za najkorisnijeg igrača kola.

12:10 - Venger: Sve negativno želimo da pretvorimo u pozitivnoTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da nije zadovoljan rezultatima na poslednje dve utakmice, ali želi da sve negativne stvari iz mečeva protiv Barselone i Mančester junajteda pretvori u pozitivne i nastavi borbu za trofeje. "Nismo zadovoljni rezultatima na poslednje dve utakmice. Došlo je do pada koncentracije u ekipi i za to smo platili ceh. Želimo da sve negativno iz tih utakmica pretvorimo u nešto pozitivno, da stvorimo više solidarnosti u ekipi i nastavimo borbu za trofeje", rekao je Venger na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Svonsija u Premijer ligi, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Arsenal je prošle nedelje pretrpeo dva poraza - od Barselone u Ligi šampiona i Mančester junajteda u Premijer ligi. "Tobdžije" u prvenstvu Engleske zauzimaju treće mesto sa 51 bodom, pet manje od lidera Lestera i tri manje od gradskog rivala Totenhema. "Želimo da damo sve od sebe do kraja sezone", dodao je on. Londonski klub sutra na stadionu Emirejts dočekuje Svonsi u meču 28. kola Premijer lige. "Ne osvrćemo se previše na poraze od Barselone i Mančestera, nastavljamo dalje, koncentrisani smo na Svonsi. Svaki meč na domaćem terenu je veoma bitan. Svonsi će se žestoko boriti, biće izuzetno posvećen, a siguran sam da će biti izuzetno organizovani u odbrani", rekao je Venger i dodao da ne zna da li će nedavno oporavljeni Dani Velbek ponovo biti u startnoj postavi. Novinari su pitali Vengera da prokomentariše kritike fudbalskog komentatora ;Skaja i nekadašnjeg trenera Liverpula i Njukasla ;Grema Sunesa koji je izjavio da je "Arsenal šala od kluba" i da im nedosaje čvrst oslonac. "Nikada nisam iznenadjen kritikama posle poraza. Uvek su preterane i emotivne, ali mi moramo da se nosimo s njima. Ne želim da se osvrćem na pojedinačne kritike, jer shvatam da su ljudi nekada izuzetno emotivni. Želimo da posmatramo situaciju iz više uglova i da se ona analizira objektivno. Verujem da se ovaj klub poštuje širom sveta, bez obzira šta neki pričaju", rekao je Venger. "Ovaj klub je izgradjen na vrednostima, a ono što mi želimo da uradimo je da se one poštuju. Želimo da gradimo solidarnost svaki dan", rekao je Venger.

11:20 - Lalatović: Nema izgovora u Ivanjici, hoćemo u polufinaleTrener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je danas da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje u Ivanjici protiv Javora, ali da neće biti izgovora ukoliko se Novosađani ne plasiraju u polufinale nacionalnog Kupa. "Javor je možda i najbolji domaćin u ligi, pošto na poslednjih 27 utakmica kod kuće ima samo dva poraza. Taj tim već dve godine igra zajedno, a u ovom prelaznom roku nisu prodali nijednog igrača. Apsolutno nas čeka teška utakmica, pogotovo što je Kup sam po sebi vrlo neizvesno takmičenje u kojem popravnog nema. Međutim, cilj nam je da prođemo dalje i tu neće biti izgovora", rekao je Lalatović za sajt kluba. Lalatović se nada da bi njegov tim mogao da "reprizira" prvenstveni meč iz jesenjeg dela sezone, kada je on pobedom u Ivanjici debitovao na klupi. "Moja prva utakmica u Vojvodini bila je baš u Ivanjici protiv Javora, koji je do tog trenutka imao niz od 25 utakmica bez poraza, ali eto, na moju debitantsku sreću, mi smo pobedili 1:0. Sem nas, u tom periodu tamo je slavila još samo Crvena zvezda. I ovoga puta ćemo ići na pobedu", izjavio je Lalatović. Novosađani se već nekoliko dana nalaze na mini pripremama na Zlatiboru, što dovoljno govori sa kakvim ambicijama putuju u Ivanjicu. Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije između Javora i Vojvodine igra se sutra od 16 sati.

10:50 - Ronaldo se izvinio saigračima zbog kritikaNajbolji fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo izvinio se saigračima zbog kritika koje je izneo na njihov račun posle poraza od gradskog rivala Atletika minulog vikenda (1:0). Kako prenosi Marka, Ronaldo se uoči treninga u ponedeljak obratio saigračima i rekao da mu je žao zbog svega što je rekao. On je nakon poraza od Atletika, koji praktično znači i ispadanje iz šampionske trke izjavio da saigrači nisu na njegovom nivou. "Da su ostali na mom nivou, bili bismo na vrhu. Svake godine sam na udaru medija, ali statistika ne laže. Ne želim nikoga da omalovažavam, ali kada nam ne igraju najbolji teško dolazimo do pobede. Ne mislim da Hese, Vaskez i Kovačić nisu dobri, čak su vrlo dobri igrači, ali..."rekao je tada Ronaldo. Fudbaleri Reala nalaze se na trećoj poziciji na tabeli Primere sa 54 boda, četiri manje od Atletika i čak 12 manje od Barselone.

10:10 - Patrijarh Irinej primio delegaciju AS SrbijeNjegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej primio je danas u prostorijama Patrijaršije delegaciju Atletskog saveza Srbije, koju su činili predsednik Veselin Jevrosimović, generalni sekretar Slobodan Branković i direktor međunarodnog takmičenja “Serbian open indoor meeting“ Dragutin Topić.Razlog posete je zvanično otvaranje prve Atletske dvorane u Srbiji, kao i razvoj atletske infrastrukture u poslednjih nekoliko godina. Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej poželeo je sreću i dao blagoslov za sutrašnje otvaranje Atletske dvorane, kao i za postizanje što boljih rezultata naših atletičara u budućnosti.

09:20 - Lebron Džejms predvodio Klivlend do pobedeKošarkaši Klivlenda pobedili su u noći između ponedeljka i utorka na svom parketu Indijanu sa 100:96, a meč je obeležio povratak Lebrona Džejmsa na parketu posle jedne utakmice odmora, dok je Memfis u gostima trijumfovao protiv Denvera sa 103:96. Džejms je predvodio svoj tim sa 33 poena do prve pobede nakon dva vezana poraza. On je odlukom trenera propustio nedeljnu utakmicu protiv Vašingotna, a sinoćnom partijom je vratio Klivlend na pobednički kolosek i prvo mesto u IStočnoj konferenciji. Njega su pobedi protiv Indijane ispratili Kajri Irving sa 22 poena, dok je Tristan Tompson postigao 14. U poraženom timu istakao se Monta Elis sa 28 poena, dok je Pol Džordž postigao 23, uz osam skokova. Denver je sinoćnim porazom sve dalje od plej-ofa, pošto posle 60. utakmica zauzima 12. mesto u Zapadnoj konferenciji, dok je Memfis potvrdio da im je protiv Finiksa samo bio loš dan, te su novom, 35. pobedom u sezoni sve bliži poziciji na tabeli koja će im obezbediti prednost domaćeg terena pred plej-of. Najefikasniji u u ekipi Memfisa bio je Zek Rendolf sa 22 poena, dok je Met Barns dodao 16, a jedan manje postigao je Mario Čalmers. U poraženom Denveru najistaknutiji bio je Kenet Farid sa 16 poena i 11 skokova, Geri Haris postigao je 15, dok je srpski košarkaš Nikola Jokić za 19 minuta na parketu postiga 10 poena, uz šest skokova i tri asistencije. Na pobednički kolosek vratila se i ekipa Oklahome, koja je protiv Sakramenta izbegla četvrti poraz na poslednjih pet utakmica. Oklahoma je pobedila Sakramento sa 131:116, a najefikasniji bio je Kevin Durent sa 27 poena, dok je Rasel Vestbruk ostvario "tripl-dabl" učinak od 20 poena, 15 asistencija i 13 skokova. Boston je nastavio niz dobrih rezultata na domaćem terenu, zabeleživši 11. uzastopnu pobedu, a ovaj put su bili bolji od Jute sa 100:95. Boston je do pobede predvodio Džej Krauder sa 22 poena, a po 18 su postigli Ajzea Tomas i Ejveri Bredli. U poraženoj Juti Trej Lajls postigao je 18 poena i uz to upisao 10 uhvaćenih lopti, a takodje 18 poena postigao je i Šelvin Mek. U ostalim mečevima Vašingotn je sa 116:108 pobedio Filadelfiju, Milvoki je sa 128:121 bio bolji od Hjustona, a Los Andjeles Klipersi savladali su Bruklin sa 105:95.

08:40 - Atletski spektakl u Beogradu: Počinje Srbija open!Beograd je spreman da u novoizgrađenoj atletskoj dvorani bude domaćin prvog internacionalnog mitinga pod nazivom "Srbija open".Na mitingu, koji počinje u utorak od 17 sati, učestvovaće takmičari iz oko 15 zemalja.Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su Beograd i Srbija dobili najbolju dvoranu u ovom delu Evrope."Objekat je urađen po svim visokim evropskim standardima. Imamo čime da se dičimo, Beograd će biti centar dešavanja Evrope i sveta. Nadam se da će 'Srbija open' postati tradicija" rekao je Udovičić.Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije krila oduševljenje zbog izgradnje nove dvorane."Velika zahvalnost svima koji su učinili sve da dobijem sjajne uslove, kao i organizaciju prvenstva Evrope. Uslovi su tu za konstantan trening, meni pogotovo jer smo stalno putovali. Pored Novog Sada imaćemo trening centar i u Beogradu, a cilj je da privučemo što više mladih da osvajaju medalje. Jedva čekam da počne miting."Bacač kugle Asmir Kolašinac žali što zbog povrede neće moći da učestvuje na mitingu."Pre dva dana sam prvi put bio u dvorani i bio sam prijatno iznenađenjen. Prošao sam mnogo dvorana, a naša je jedna od najmodernijih u Evropi i svetu", zaključio je Kolašinac.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track