RAKA ĐUROVIĆ KATEGORIČAN: Partizan drastično oštećen u derbiju!
Foto: Dado Đilas

Sudije previše grešile

RAKA ĐUROVIĆ KATEGORIČAN: Partizan drastično oštećen u derbiju!

Fudbal -
Nekadašnji fudbalski sudija Raka Đurović ocenio je da je Partizan žestoko oštećen u 150. "večitom derbiju".

Đurović, stalni komentator u emisiji "Crna tačka" na SOS kanalu smatra da je glavni arbitar Vlado Glođović morao da dosudi penal za crno-bele.

"Igrač Mihajlović pravi retko viđen dribling na našim terenima i verovatno je pored defanzivca Zvezde zbunio i sudiju. On je otišao u desno, pa vratio loptu. Fudbaler Zvezde čini mali iskorak, ali ga čini i Mihajlović i tačno naleće na njegovu nogu", u dahu je govorio Đurović, a zatim dodao:

"Napadač nema obavezu da se sklanja od protivničke noge ako on ne izbije loptu. Da je Petković izbio loptu, sve bi dobilo drugi smisao. Mihajlović ne traži kontakt, već defanzivac koji pravi iskorak mora da vodi računa o napadaču. Mihajlović ide na tu nogu i ne želi da je preskoči. Ne znam da li može, a čak i da može, ne bi hteo. To je njegovo pravo kao napadača. On ne traži kontakt bez lopte, već posle retko lepog driblinga. Nema govora da nije prekršaj".

Đurović se, međutim, ne slaže sa tvrdnjama iz Humske 1 vezane za ono što je prethodilo izjednačujućem golu Luisa Ibanjeza iz slobodnog udarca. Naime, iz Partizana uveravaju da faula nije bilo i da je lopta pri izvođenju prekida previše pomerena.

"Nije mesto prekršaja gde je započeta radnja. To je produženi faul i napadač se nagrađuje. Da je u pitanju saplitanje, onda se sudi gde postoji kontakt, a kod povlačenja i držanja svira se tamo dokle je napadač napredovao. Sudija nije pogrešio".

Raka je imao razumevanja za pomoćne sudije koje su grešile kod procene ofsajd pozicija i tokom prvog poluvremena, ali ne i za Nemanju Petrovića koji je u drugom poluvremenu signalizirao nedozvoljenu poziciju Mihajlovića posle čega je Glođović poništio gol Partizana.

"Mnogo lakša situacija nego prve dve iz prvog poluvremena. Velika greška je napravljena".

Raka Đurović je na kraju zaključio:

"Partizan je drastično oštećen".

Analizu suđenja na derbiju Rake Đurovića možete pogledati na snimku počev od 4:05...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track