BANE PATI ZA MURINJOM: Krvario sam za Čelsi!
Foto: Profimedia

Ivanović otvorio dušu

BANE PATI ZA MURINJOM: Krvario sam za Čelsi!

Fudbal -
U intervjuu za britanski “Indipendent” kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović otkrio je da još uvek nije prežalio odlazak Portugalca Žozea Murinja iz Čelsija.

Defanzivac Čelsija je sa puno "topline" govorio o bivšem menadžeru Žozeu Murinju.

"On je poseban, on je savršen", sa velikim entuzijazmom je započeo izlaganje o Portugalcu Ivanović...

"Potpuno je drugačiji od ostalih. Ponekad imam osećaj da on može da predvidi budućnost, da vidi tri utakmice unapred šta će se desiti. Donosio je odluke nakon kojih su se svi pitali 'Da li je realno?' Niko nije mogao da vidi to."

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Čelsi je igrao očajno ove sezone, imao je najgoru odbranu u modernoj istoriji kluba, a Ivanović za to ne krivi Portugalca već isključivo sebe i svoje saigrače.

"Žoze nam je rekao da je sezona nakon osvojene titula najteža jer su svi ekstra motivisani. Izgubili smo kontrolu nad igrom i nad umom. Nismo znali šta se dešava oko nas.

Ivanović je istakao da se ekipa nije dobro nosila sa pritiskom.

"Murinjo je ostao isti, nije se promenio, ali mi igrači nismo umeli da se suočimo sa pritiskom. Pritisak nije došao od Murinja, on jednostavno nije mogao ništa da promeni."

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Bane je dodao da se Murinjo uvek ponašao zaštitnički i da je svu krivicu sa igrača svaljivao na sebe.

"On je bio naš štit. Uvek je bio spreman da primi kritiku umesto nas. Promena menadžera nas je upalšila ali i probudila. Jedino igrači mogu da promene stvari na terenu. Sad radimo dobro i pokušavamo da spasemo sezonu", rekao je Ivanović.On je izneo i jedan zanimljiv detalj."Igrao sam jedno finale kupa protiv Liverpula dok mi je stopalo krvarilo. Bol je nestala posle utakmice kada je Murinjo počeo da me hvali. Bio sam previše srećan da osetim bilo kakvu ranu. Kontrolisao je našu igru i našu psihu. Bio je čudesan", rekao je srpski fudbaler.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track