ČELSI ČEKA PSŽ: Izbacite Francuze ili priznajte katastrofu
Foto: Fonet

Liga šampiona: Poslednji pokušaj plavaca da spase sezonu

ČELSI ČEKA PSŽ: Izbacite Francuze ili priznajte katastrofu

Fudbal -
Klub iz Londona juri rezultatski minus (1:2) iz prvog meča osmine finala. U drugoj utakmici večeras igraju Zenit i Benfika (0:1)

Velike bitke očekuju se večeras u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona. Domaće ekipe jure po gol zaostatka iz prvih mečeva - Zenit (0:1) protiv Benfike i Čelsi (1:2) u duelu sa PSŽ. Iako nema sumnje da će meč u Sankt Peterburgu obilovati uzbuđenjima, većina ljubitelja fudbala će s mnogo pažnje gledati duel sa Stamford bridža.

Što zbog velikih fudbalskih imena koja će istrčati na teren, što zbog činjenice da Čelsi samo kroz Ligu šampiona može da koliko-toliko spase prilično lošu sezonu.

Legendarni kapiten „plavaca“ Džon Teri ne gleda na večerašnji meč kao na priliku za osvetu za prošlogodišnju eliminaciju u istom takmičenju. Zanimljivo je da tada klub iz Francuske nije imao prednost kao što je to sada slučaj

- Vraćali smo se mi i posle lošijih rezultata u prvim mečevima. I dalje imamo veliku šansu na svom terenu. Takve noći na Stamford bridžu su neverovatne, hajde da se nadamo da će i ovo biti takva noć i da ćemo proći dalje. Imamo gladne igrače kojima je dosta razočaranja i koji žele da idu napred. Dakle, biće to dobra utakmica - rekao je Teri i dodao:

- PSŽ je odličan tim, pokazali su to u prvom susretu, ali verujem da imamo dovoljno kvaliteta da ih eliminišemo.Na drugoj strani dileme uopšte nema. U ekipi PSŽ znaju recept za plasman, a Lukas Moura ga je otkrio svima, pa i rivalu.- Ne razmišljamo o tome da utakmicu završimo nerešenim rezultatom. Moramo da napadnemo jer znamo značaj gola u gostima. Ako odigramo kao što smo to uradili kod kuće u prvom susretu, onda ćemo nesumnjivo proći u četvrtfinale. Jasno je da Čelsi ima sjajne fudbalere i da ćemo morati posebno da pazimo na Vilijana, Azara, Fabregasa i Pedra - zaključio je Moura.

Zvezdin NemacCIRBES UZ IBRUMajk Cirbes biće večeras uz PSŽ. Naravno, navijaće iz Beograda, a potvrda toga je fotografija sa Autokomande, gde je pozirao u dresu francuskog kluba. Sa njim na slici je mladi fudbaler Zvezde Luka Ilić.

Treneri jasniHIDINK: NISMO FAVORITI BLAN: OSEĆAMO PRITISAKMenadžeri Čelsija i PSŽ nestrpljivo očekuju večerašnju utakmicu i rasplet, uz želju da slave posle meča.- Nismo favoriti u ovom meču. Podigli smo samopouzdanje i imamo kvalitet, ali PSŽ je odmorio šest, sedam ključnih igrača pred utakmicu. Autsajderi smo, ali hajde da učinimo njihov posao teškim. Moramo da budemo „besni“, a igrači potpuno koncentrisani - rekao je menadžer Čelsija Gus Hidink, dok je njegov kolega sa klupe PSŽ Loran Blan objasnio:- Osećam da je u Francuskoj sada najvažnija stvar Liga šampiona. Traži se klub koji može da osvoji ovo takmičenje. PSŽ je jedan od tih klubova i zbog toga osećamo ogroman pritisak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track