PLATIO ŠTO NIJE MORAO: Vazura ojadio Partizan za milione
Foto: Saša Pavlić

Bruka

PLATIO ŠTO NIJE MORAO: Vazura ojadio Partizan za milione

Fudbal -
Generalni direktor kluba iz Humske davao novac poveriocima čiji su dugovi odavno zastareli i nisu morali da budu plaćeni

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura plaćao je dugove kluba koji su, kad je on došao u Humsku, već biti zastareli i na taj način oštetio crno-bele za milione dinara.Prema dokumentima u koje je Kurir imao uvid, Partizan je, primera radi, 20. januara ove godine isplatio gotovo pet miliona dinara na ime duga Nikoli Gulanu a da to uopšte nije morao. Naime, dug je nastao još 2008. godine, a kako za njega protiv kluba nije podignuta tužba, on je po zakonu UEFA zastareo posle dve godine, a po srpskom zakonu 12 meseci kasnije. To praktično znači da je direktor Partizana iz samo njemu znanih razloga odlučio da plati nešto za šta nije imao nikakvu obavezu.

Za sve ima para... Vazura isplatio zastareli dug prema Gulanu iz 2008. godine
Za sve ima para... Vazura isplatio zastareli dug prema Gulanu iz 2008. godine

Crno-beli su advokatu Tomasu Nigu, inače bliskom saradniku Žarka Zečevića, dugovali 146.000 evra, to jest 17.827.052,60 dinara, ali taj novac nije morao biti isplaćen. Međutim, Nig je to dugovanje preneo na hrvatskog državljanina Tomu Šokotu, koji je od kluba iz Humske dobio 40.000 evra (4.913.176 dinara), a ostatak novca je oprošten.Na prvi pogled se može zaključiti da je Partizan u ovom poslu dobro prošao jer nije platio pun iznos, već je uštedeo 106.000 evra, ali se postavlja pitanje zašto je taj novac uopšte isplaćen kad za to nije bilo potrebe. Uz to, prema zakonu Republike Srbije, crno-beli su i za tu sumu od 106.000 evra morali da plate porez, bez obzira na to što je dug oprošten, a oni to nisu uradili, čime su oštetili i državu.

OdbranaVAZURA: PAKUJU MI!S druge strane, generalni direktor Partizana Miloš Vazura tvrdi da je sve radio u skladu sa zakonom.- Pokušava da se stvori negativna slika, a zapravo je dug Partizana smanjen, i to je jedina istina. Klubu je oprošteno 106.000 evra, a to je neko učinio samo zato što sam ga ja zamolio i taj novac je zaveden u klub kao prihod, na šta je plaćen porez. Dugovi iz 2008. godine bili su u strukturi duga koji smo nasledili od prethodne uprave i zato smo imali moralnu i svaku drugu obavezu da ih platimo - kaže Vazura i dodaje:- Evo, pozivam sve nadležne državne organe da dođu u klub i pogledaju neophodnu dokumentaciju. Sve je na svom mestu, sve je rađeno u interesu Partizana, a ne mene lično i, ono što je najvažnije, sve je rađeno u skladu sa zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track